Søg i denne blog

mandag den 25. juni 2012

Kræmmerhuse & giveaway



Karolines køkken på banen igen. Denne gang med jubilæumskogebogen Alle tiders Karoline.
12 danske kokke har bidraget med deres fortolkning af en Karoline klassiker og skønne Kille Enna har fotograferet.
Bogen koster 295 kr. i landets boghandlere.

Da jeg var barn var min mors mad ofte fra Karlones Køkken. Vi fik både yoghurtfromage, tykke pizzaer og ikke mindst den berømte tunmousse.
Men en af de ting jeg husker bedst fra min mors køkken, er sprøde kræmmerhuse med flødeskum. Hun toppede sine med chokolade og syltetøj og serverede dem når vi havde gæster.

Herunder får du opskriften på kræmmerhuse fra Alle tiders Karoline.

VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND VIND 
Skriv om dit Karoline-minde i kommentarfeltet senest søndag den 1. juli klokken 17.00 - Så trækker jeg en heldig vinder.




Store kræmmerhuse med fløde og solbær



Det er enkelt, det er retro, det er hamrende lækkert.
Kræmmerhuse med flødeskum var populært søndagstilbehør til kaffen indtil midt i 1960’erne. I versionen her vendes der friske basilikumblade i den piskede fløde og solbærrene giver et klassisk pift.
  
Dessert til 8 




Kræmmerhuse – ca. 12 stk.
75 g blødt smør
85 g sukker (ca. 1 dl)
1 æg
85 g hvedemel (ca. 1½ dl)

Solbærtop:
200 g solbær
85 g sukker (ca. 1 dl)

½ liter Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1 dl grofthakkede friske basilikumblade
Pynt: 
Friske basilikumblade.

Bagetid: 4-5 min. ved 200°.

Kræmmerhuse: Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtigt melet i. Smør 1½ spsk dej tyndt ud i en oval kage på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 10 x 15 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen og form dem til kræmmerhuse – et ad gangen. Stil kræmmerhusene ned i snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten.

Solbærtop: Bring solbær og sukker i kog ved kraftig varme og under omrøring. Tag gryden af varmen, så snart solbærrene væsker og sukkeret er smeltet. Lad det køle af.

Pisk fløden til et let skum og vend basilikum i.

Fyld kræmmerhusene med flødeskum og kom lidt solbærtop på hvert kræmmerhus. Stil dem så de ikke vælter. Server straks sammen med resten af solbærrene.

Tips: I stedet for basilikum kan du bruge friske estragonblade – smag dig frem. Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.


Vil du i øvrigt læse mere om hende Karoline og se nogle af de fine billeder, kan du læse denne uges nummer af FEMINA, der er på gaden på torsdag. De bringer en artikel om Karoline.

Opskrift & foto: fra Alle tiders Karoline, Kille Enna
Tekst: Louisa Lorang

søndag den 24. juni 2012

Dagens Dejlige Is

Is a la bananasplit med skøn krymmel og ekstra chokoladesauce. Desværre uden flødeskum.

Dagens Dejlige Sankt Hans

Jeg nåede hverken at tage et billede af hvidkålssalaten, guacamolen, kambenene, bar b q saucen, pølserne eller den fantastiske marengs dessert med jordbær og is. Til gengæld fik jg et billede af det skønne bål.
God Sankt Hans derude!

lørdag den 23. juni 2012

Pizza med ricotta og parmaskinke

Jeg kan bedst lide ”hvide” pizzaer uden tomatsauce. Helt enkle og sprøde. Så spiser jeg til gengæld gerne en stor tomatsalat til.


Mangler du inspiration til hverdagsmaden, kan du følge min MADPLAN


Opskriften er til 2 personer




25 g gær 
1½ dl lunet vand (ca. 37°) 
1 tsk. salt 
½ tsk. sukker 
2 spsk. olivenolie 
100 g durummel 
ca. 125 g hvedemel 
mel til udrulning 
ENDVIDERE: 
150 g ricotta 
2 fed hvidløg, presset 
2-3 spsk. olivenolie 
salt 
1 rødløg i tynde skiver 
ca. 80 g parmaskinke i tynde skiver 
2 håndfulde frisk basilikum 
SALAT: 
250 g blandede tomater 
olivenolie 
æbleeddike 
salt og peber 

Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, durummel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert deres stykke bagepapir. Forvarm ovnen og to bageplader til 240° (eller så varmt som muligt). 
Rør ricottaen med hvidløg og olivenolie, og fordel cremen på de to bunde. Krydr med salt, og top med rødløg. Bag pizzaerne på de varme plader i ca. 10 minutter. Top dem straks med parmaskinke og basilikum, og servér straks med en enkel tomatsalat til.

TIP: Dejen kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet.



Opskrift & foto: Louisa Lorang

Dagens Dejlige Kanin

Skøn kanin @ Bar'Vin

fredag den 22. juni 2012

Dagens Dejlige salater

Skønne salater, flankesteak, løgtærter, bobler og øl hos Skovdal & Skovdal.






Alt sammen skyllet ned med masser af Sting.
Dét er en god torsdag for pokker!






onsdag den 20. juni 2012

Dagens Dejlige pizza-snack

Sprød pizzadej fra Aarstiderne
Olivenolie
Hvidløg
Salt
Gedeost
Parmesan
Basilikum

Snyd? Maybe.....
.....men skøn!

Og husk at man skal drikke bobler når solen skinner........