I dag kom jeg seriøst for tidligt ud af døren. Så jeg nåede at drikke kaffe på kastellet med min kæreste i hånden! Vildt nok og måske noget vi skal gøre med vilje en en dag?!?
Søg i denne blog
onsdag den 16. maj 2012
tirsdag den 15. maj 2012
Dagens Dejlige
Endnu en frokost hos Aarstiderne. I dag nød jeg b.la. Denne salat af endivie, blåbær, citronmelisse og fennikel som Inez havde lavet. Uhm!
mandag den 14. maj 2012
Dagens Dejlige
Thailandsk oksekødssalat, af oksekød, tomater, masser af koriander, chili, fiskesauce og sukker.
Min favorit!
Min favorit!
søndag den 13. maj 2012
Dagens Dejlige
Sød ingefærte af masser af frisk ingefær, palmesukker og vand.
Kog det til det er sødt og så stærkt at det sviger i øjnene.
God til snotunger!
Kog det til det er sødt og så stærkt at det sviger i øjnene.
God til snotunger!
Tekst & foto: Louisa Lorang
lørdag den 12. maj 2012
Dagens Dejlige
Tykke pandekager! Med banan, sojamælk og vanilje.
E har selv stegt dem og spist ca 75% af dem. Det er vel fair?
E har selv stegt dem og spist ca 75% af dem. Det er vel fair?
torsdag den 10. maj 2012
Mormor-kylling
Jeg elsker mormormad. Og når et for alvor er forår, er der intet bedre end en kylling med kærlighed, surt og sødt. AKA Kylling Danoise.
Denne laver jeg tidligt i morgen, i Go Morgen Danmark. Vil du have mere mormormad, så tjek mine seneste opskrifter til FEMINA
Opskriften er til 4-6 personer som hovedret.
1 stor (øko) kylling
lidt smørklatter
salt
KOMPOT:
1 bundt rabarber, ca. 500 g
2 stjerneanis
3 kardemomme kapsler
350 g sukker
evt. lidt vand
AGURKESALAT:
2 agurker
1 spsk. groft salt
2 dl sukker
2 dl eddike
10 peberkorn
FORÅRSMOS:
1200-1500 g nye kartofler
salt
2-3 spsk. smør
2-3 spsk. olivenolie
hakket persille
Gå kyllingen efter for indmadsrester og fjer. Dup den tør med
køkkenrulle og sæt den i en bradepande, evt. på en rist. Gnid den med smør og
salt og steg den ved 200 grader i 45-60 minutter, eller til den er gennemstegt.
Snit rabarberne i grove skiver og kom halvdelen af
rabarberne i en kasserolle sammen med stjerneanis, let knuste kardemommekapsler
og sukker. Lad det simre i 5-8 minutter. Tilsæt et par spsk. vand, hvis det har
svært ved at komme i gang. Tilsæt de sidste rabarber og kog op i yderligere et par
minutter, Sæt kompotten koldt.
Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og kom
dem i en sigte med groft salt. Lad agurkerne trække i 15-20 minutter, vend dem
rundt undervejs.
Kog sukker, eddike og peberkorn op, til sukkeret er smeltet. Køl
lagen af. Klem så meget væde som muligt fra agurkerne og vend dem i syltelagen.
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Dræn vandet fra dem og mos
dem groft med et piskeris. Tilsæt smør, olivenolie og hakket persille. Smag til
med salt og peber.
Servér straks kylling, rabarber, agurkesalat og forårsmos.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)