Billig kaffe og ostemad.......
......forbered jer på en uge med piiiiiiinlige mad-updates!
Søg i denne blog
lørdag den 28. april 2012
fredag den 27. april 2012
Byg-Otto med ærter
Dagens Dejlige indtog jeg tidligt i morges - og er som det fremgår af overskriften, en byg-otto med ærter og ricotta. Opskriften følger her - for det er jo weekend.
Opskriften er god som hovedret til to eller forret til 4.

2 dl perlebyg
2 fed hvidløg, hakkede
1 skalotteløg (eller 1 lille løg), hakket
olivenolie
1 dl hvidvin
125 g ricotta
30 g revet parmesan
2 dl bælgede ærter
salt og peber
ENDVIDERE:
1 potte ærteskud
1 spsk. citronsaft
høvlet parmesan
Kog perlebyggen mør, 15-20 minutter. Dræn vandet fra den og
sautér imens hvidløg og løg i olie i en gryde. De skal ikke tage farve. Kom
perlebyg på og lad den få ½ - 1 minut. Tilsæt hvidvin og lad dem koge op.
Kom ricotta ved og lad den varme op. Tilsæt parmesan og ærter
og lad dem varme med i 1 minuts tid. Smag til med salt og peber.
Anret byg-ottoen toppet med ærteskud vendt med lidt
citronsaft og mere parmesan. Servér straks.
Opskrit & foto: Louisa Lorang
torsdag den 26. april 2012
Dagens Dejlige
Okay, i dag har jeg vold-ædt chokolade. Ikke det sundeste i verden, så i morgen skal jeg nok være artig!
Tekst & foto: Louisa Lorang
onsdag den 25. april 2012
Dagens Dejlige
Skøn pizza med ricotta aka foto-mad.
denne pizza kommer i FEMINA i uge 25......Uhmmmm siger jeg bare.
Delte naturligvis med fotografen!
Tekst & foto: Louisa Lorang
tirsdag den 24. april 2012
Misosuppe med kylling
Her er en nem version, der også gør det muligt at bruge suppen som morgenmad!
Når jeg har virkelig travlt om morgnen, tager jeg et brev instant miso i lommen og drikker det til morgenmad, når jeg når frem på jobbet. Effektivt - men denne version er stadig voldsom nem, og klart at foretrække.
Opskriften er til 2-4 personer, alt efter hvornår på dagen den indtages (og af hvem, for pokker!)
1
½ liter vand
2
kylingebryster, i strimler
100
g nudler, gerne udon
1
bundt forårsløg
100
g mørk miso
50
g babyspinat
2-3
spsk. soja
Kog
vandet op i en elkedel.
Skær
kyllingen i tynde strimler.
Hæld
det kogende vand i en gryde og kom kyllingen i gryden og lad det koge i 1-2
minutter.
Kom
nudlerne i vandet og lad det hele koge i yderligere 4-5 minutter, eller til
nudlerne er møre og kyllingen gennemtilberedt.
Snit
imens forårsløgene i tynde, skrå skiver.
Hæld
lidt af vandet i en kop og rør misoen ud i det.
Tag
gryden med nudler og kylling af varmen. Kom misoen i sammen med forårsløg og
spinat.
Smag
til med soja og servér straks.
TIP: miso kan købes i
helsekosten. Jeg har brugt en mørk miso med rug. Du kan også finde den på www.naturesource.dk
Opskrift: Louisa Lorang
Footo: Line Falck
mandag den 23. april 2012
Dagens Dejlige
Ohhhh!!!! Virkelig dejlig middag på Frankies i Admiralgade.
Først krabbeklør, så jomfruhummer og til sidst rabarbersuppe. Naturligvis skyllet ned med bobler og godt selskab. Elsker den slags mandage!
Først krabbeklør, så jomfruhummer og til sidst rabarbersuppe. Naturligvis skyllet ned med bobler og godt selskab. Elsker den slags mandage!
Tekst & foto: Louisa Lorang
Abonner på:
Opslag (Atom)