Søg i denne blog

torsdag den 12. april 2012

Dagens Dejlige

I dag har jeg testet vegetarburgere til Go Morgen Danmark i morgen.
Opskriften får du i morgen, sammen med to andre bælgfrugt opskrifter. Den står nemlig på tre retters bælgfrugt menu fra klokken 6:49 i morgen!
Kig med, måske bliver du sulten?

onsdag den 11. april 2012

Dagens Dejlige

Citronfromage! Elsker det virkelig.
I dag fik jeg det hos Nose2Tail i Kødbyen, sammen med en hel masse andet dejligt. Jeg holdt nemlig en ret så forsinket julefrokost for min troaste snitte-hjælper Aurea, der næsten altid er med mig til foto.
Skøn citronfromage, men må dog indrømme at den søde flødeskum på toppen røg i min kaffe..... Mormor med mormor på.....
Se hvad jeg mere fik på foodspotting :)

tirsdag den 10. april 2012

Dagens Dejlige

Ren nostalgi! En popcorn-slikkepind i Tivoli.
Jeg prøvede at lave disse allerede da jeg var 6 år. Resultatet var so so, men tror jeg er klar til at tage udfordringen op igen.

Den her slikkepind sloges jeg om med en 2 årige. Han vandt!

mandag den 9. april 2012

Dagens Dejlige

Ja, det lyder måske mærkeligt. Men i dag var den dejlige, påskens sidste solæg med et glas crémant. Uhhh....det MÅ gå hen og blive en klassiker :-)

søndag den 8. april 2012

Dagens Dejlige

....var lammeryg hos svigerfamilien. Skøn hjemmeavl med hele balladen.
Her kan du se den nærmeste familie ( lammeryggens altså!)

lørdag den 7. april 2012

Dagens Dejlige

En pause fra påskemaden! Og en enkel hummus lavet på røde linser. Opskriften kommer til et morgentv nær dig om ikke så længe :)

Hot nudelsuppe med rejer


Når du får fat i galangarod (tjek dit asiatiske supermarked), så køb rigeligt. Det du ikke bruger med det samme, kan nemlig fryses. Og det er virkelig dejligt at have i nærheden når du leger med det asiatiske køkken.

Og når du skal købe store, rå rejer. Så køb bæredygtige. De findes i Irma fra Butlers Choise. Kan du ikke finde dem, så brug grønlandske rejer, og kom dem i i sidste sekund. Du VIL IKKE spise opdrættede, store rejer fra asien. De er proppet med antibiotika, lavet af børnearbejdere, og har ødelagt og efterladt udpint og ubrugelig jord. Og så smager de forfærdeligt! Pust.....så fik jeg lidt luft :-)

Opskriften er til 2 som hovedret.


1-2 spsk. rød karrypasta, efter smag
20 g ingefær i skiver
10 g galangarod, i skiver
1 lille bundt korianderstængler
3 limeblade
1 spsk. sukker
1 tsk. rejepasta – kan undlades
2-3 spsk. fiskesauce
¼ dl limesaft
1 liter vand eller hønsefond
ENDVIDERE
100 g nudler, gerne udon
125 g rå rejer, bæredygtige
1 håndfuld plukket koriander
2 forårsløg, i tynde skrå skiver
50 g enokisvampe

Kom rød karry, ingefær, galanga, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og vand eller hønsefond i en stor gryde og lad det småkoge i 20 minutter.
Sigt suppen og sæt den over blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og dræn vandet af dem.
Kom rejerne i suppen og lad dem koge med i 1-2 minutter, eller til de er lyserøde.
Fordel nudler, koriander, forårsløg og enoki i 2 store skåle og hæld suppen og rejer over.
Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck