I morgen er det Valentines. Og jeg må indrømme, at trods kærlighed til cowgirlmad og Sydstater, er det ikke noget der er noteret i min kalender.
Meeeeeeeen, når det nu skal være, og manden er skøn og ungerne sover, så kan jeg jo nemt lokkes til at fejre hvad-som-helst med lækre drinks!
Se hvad jeg helst drikker i morgen tidligt i Go Morgen Danmark.....
.....Opskrifterne kommer på bloggen tids nok til, at du kan finde din shaker frem.
Så happy Valentines for pokker!
Foto: Line Falck
Søg i denne blog
mandag den 13. februar 2012
søndag den 12. februar 2012
Svinemørbrad med lune æbler
Ret så oldschool! = sådan noget jeg elsker at spise, fordi jeg i virkeligheden er en gammel mand (så er det ude!)
Opskriften er til 2 personer
1 svinemørbrad
lidt olie til stegning
salt
1 spsk. grov sennep
1 tsk. dijonsennep
1½ dl piskefløde
salt
LUNE ÆBLER:
2 æbler i både
1 rødløg i både
olivenolie
timian
salt
TILBEHØR:
ristede kartofler
Puds mørbraden og skær den i 4-6 bøffer. Bank dem let flade med hånden, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Tag bøfferne af panden, og kom de to slags sennep på panden. Tilsæt fløde, og lad det koge op. Smag til med salt.
Rist imens æbler og rødløg i lidt olie på en varm pande. Det skal bare riste i et par minutter. Krydr med timian og salt.
Servér bøfferne med kartofler, lune æbler og sennepssauce.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
1 svinemørbrad
lidt olie til stegning
salt
1 spsk. grov sennep
1 tsk. dijonsennep
1½ dl piskefløde
salt
LUNE ÆBLER:
2 æbler i både
1 rødløg i både
olivenolie
timian
salt
TILBEHØR:
ristede kartofler
Puds mørbraden og skær den i 4-6 bøffer. Bank dem let flade med hånden, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.
Tag bøfferne af panden, og kom de to slags sennep på panden. Tilsæt fløde, og lad det koge op. Smag til med salt.
Rist imens æbler og rødløg i lidt olie på en varm pande. Det skal bare riste i et par minutter. Krydr med timian og salt.
Servér bøfferne med kartofler, lune æbler og sennepssauce.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Old school,
Svin
torsdag den 9. februar 2012
Linsesuppe
Det her er en ægte vintersuppe. Nyd den med groft brød, eller lav en lidt større portion, og spis den uden brød.
100 g bacon i terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
evt. lidt olie
2 stilke bladselleri i tynde skiver
1 dl grønne linser
2 dl grøntsagsbouillon
4-6 dl tomatjuice
lidt timian
1 laurbærblad
salt
rigeligt peber
ENDVIDERE:
flager af parmesan
timian
groft brød
Rist baconen i en stor, varm gryde, til den er let gylden, men ikke tør. Tilsæt løg og hvidløg og måske lidt olie, og sautér, uden at det tager farve. Kom bladselleri og linser ved, og tilsæt derefter bouillon, 3 dl tomatjuice, timian og laurbærblad. Lad suppen simre under låg i 35-40 minutter, eller til linser og grøntsager er møre. Spæd med tomatjuice undervejs. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Servér straks suppen toppet med parmesanflager, lidt timian, og giv groft brød til.
Opskriften er til 2 personer.
TIP: Suppen kan sagtens laves uden bacon, hvis du ikke har lyst til kød
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
søndag den 5. februar 2012
Vinderen af smuk kogebog!
Okay, klokken blev mere end 15:00. Men jeg har trukket en vinder:
Og af de 23 super lækre lamme historier, blev der 23 orange sedler
Og vinderen er:
Og så er det vel passende at sige
Tillykke Lykke
Kh Louisa
lørdag den 4. februar 2012
Vintersuppe
I fredags var det en af årets koldeste dage. I samarbejde med Go Morgen Danmark lavede jeg suppe til nogle af Københavns herberger. Steffen og Peter hakkede flittigt med - og jeg tror vi i alt fik lavet 80-100 liter suppe.
Hvis du hellere vil i køkkenet, er opskriften super nem og til 2 personer
450 g kartofler
200 g pastinakker
1 gulerod
2 porrer
lidt olivenolie
timianstilke
evt. persillestilke fra onsdag
2 laurbærblade
1½ l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
ENDVIDERE:
4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
flagesalt
1 håndfuld plukket timian
Skræl kartofler, pastinakker og gulerod, og skær det hele i grove stykker. Fjern den groveste top fra porrerne og det allernederste stykke med rødderne. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær dem i grove stykker. Sautér alle grøntsagerne i olivenolie i en varm stor gryde. Det må meget gerne stege i 6-8 minutter, dog uden at tage farve. Bind lidt kødsnor om timianstilke, persillestilke og laurbærblade, og kom dem i gryden. Hæld bouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
Skær imens rugbrødet i grove terninger; vend dem med en smule olie, og drys dem med salt. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 180 ° varm ovn i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle en smule af, og vend dem med timian lige inden servering.
Fisk krydderurtestilke og laurbærblade op af suppen. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Justér evt. med lidt kogende bouillon, men suppen skal være tyk.
Servér straks suppen med rugbrødscroutoner.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Susanne Gustafsson & Anders Schønnemann
Femina var forbi, hvis du vil se os fryse :-) her-fryser-vi-mere
Hvis du hellere vil i køkkenet, er opskriften super nem og til 2 personer
450 g kartofler
200 g pastinakker
1 gulerod
2 porrer
lidt olivenolie
timianstilke
evt. persillestilke fra onsdag
2 laurbærblade
1½ l grøntsagsbouillon,
ENDVIDERE:
4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
flagesalt
1 håndfuld plukket timian
Skær imens rugbrødet i grove terninger; vend dem med en smule olie, og drys dem med salt. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 180
Fisk krydderurtestilke og laurbærblade op af suppen. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Justér evt. med lidt kogende bouillon, men suppen skal være tyk.
Servér straks suppen med rugbrødscroutoner.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Susanne Gustafsson & Anders Schønnemann
torsdag den 2. februar 2012
Cheesecake-brownie
For en uges tid siden blev en chokoladekage med indbygget cheesecake efterlyst her på bloggen. Den kommer så her!
Og enten
vil denne kage være din nye drømmekage, ellers vil den klart overskride din
grænse. Den er nemlig top syndig......
Kagen
er, som overskriften hentyder til, en blanding mellem cheesecake og brownie. Er
du fan af begge, er dette helt sikkert noget for dig.
Opskriften er til 6-8 personer.
125 g smør
100 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
2 dl mel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker
Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. Tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Pisk den lune chokolade i og bland mel med vaniljesukker og kakaopulver. Sigt det i den chokolademassen og rør det godt sammen. Smør en form (20 x 25 cm), læg et stykke bagepapir i bunden og smør også det. Hæld kage massen i formen.
Pisk flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker med en elpisker. Dryp store klatter af ostemassen oven i browniemassen. Marmorér kagen ved at trække en kniv igennem den. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Lad kagen køle en smule og sæt den i køleskabet. Lad være med at dække den til før den er helt kold. Skær den i firkanter og servér til kaffen.
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares på køl.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
søndag den 29. januar 2012
Håber vi ses!
Jeg laver lidt mad, spiser og taler med mad i munden. Kom og vær med
TORSDAG DEN 9. FEB KLOKKEN 18-20
Hos Aarstiderne, Krogerup Avlsgård i Humlebæk.
Måske bliver du inspireret. Du bliver i alt fald mæt!
Køb billetter (200 kr) på billetlugen.dk eller 70260066
Håber vi ses!
Kh L
Abonner på:
Opslag (Atom)