Det MÅ man bare have med jævne mellemrum.......Top oldschool
Opskriften er til 2-3 personer
1 pastinak, revet
1 gulerod, revet
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, revet
olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (400 g)
salt og peber
et nip sukker
ENDVIDERE:
250 g frisk spaghetti
olivenolie
½ potte oregano, plukket
revet parmesan
SALAT:
100 g blandet salat
olie og eddike
salt og peber
Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kød i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie. Anret pastaen, og top med bolognese og derefter frisk oregano. Servér straks med rigeligt
parmesan og blandet salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
onsdag den 26. oktober 2011
tirsdag den 25. oktober 2011
Blomkålssuppe med ristede kammuslinger
Lav suppen uden kammuslinger, hvis du vil have den vegetarisk. Vil du spise den til aftensmad kan du lave portionen til 2 personer.
Opskriften her er til 6 personer som forret.
2
porrer i skiver
3
fed hvidløg i skiver
olie
1
blomkål, i mindre stykker
1
dl hvidvin
1,2
l grøntsagsbouillon, gerne Herbamara
salt
ENDVIDERE:
6
store kammuslinger
lidt
olie til stegning
salt
citron
½
bundt oregano, groftplukket
TILBEHØR:
Groft
brød
Skær
porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med
hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt,
stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt
bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om
grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med
salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk.
Fjerne
imens den lille muskel på siden af muslingerne og kassér den. Steg mudlingerne
i lidt olie på en brandvarm pande. De skal bare have 1 minuts tid i alt. Krydr
dem emd salt og en smule citronsaft.
Anret
suppen i dybe tallerkner og sæt kammuslingen i midten. Top med oregano og
servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Roastbeefsalat med rødbeder og sprøde løg
Skøn ret der kan spises som frokost eller som aftensmad. Lav salaten med en rest steg, hvis du har.
Opskriften er til 6 personer.
1
dl balsamicoeddike
75
g flydende honning
ENDVIDERE
1
roastbeef ca. 1 kg
lidt
olie
salt
og peber
3-4
bananskalotteløg
mel
olie
til stegning
salt
SALAT
½
kg rødbeder
200
g rucola
oliveolie
salt
TILBEHØR
Ristet
rugbrød
Kom
eddike og honning i en kasserolle og lad det simre i 5-10 minutter, eller til
der er lidt ca. halvdelen tilbage. Sæt den koldt.
Brun
roastbeefen i lidt olie på en varm pande, krydr den med salt og peber og steg
den færdig i ovnen ved 180 grader. Den skal have en centrumstemperatur på 56-59
grader. Lad den trække lidt inden du skærer den.
Skær
løgene i skiver og vend dem med mel. Steg dem i varm olie til de er gyldne og
sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle og krydr med salt.
Skræl
rødbederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Vend
rucola og rødbeder med olivenolie og salt og anret dem på 6 tallerkner. Top med
skiver af roastbeef og balsamicoglace. Kom sprøde løg øverst og servér straks med ristet rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Æblecrumble
Nem dessert der smager fantastisk. Servér den varm eller lun og ofte!
Opskriften er til 6 personer.
150
g mel
50
g havregryn
50
g valnødder
125
g koldt smør
50
g sukker
1
knsp. salt
ENDVIDERE
4-5
æbler, 7-800 g
2
tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
1 ½ spsk. rørsukker
Bland mel, havregryn,
valnødder, smør, sukker og salt i en foodprocessor. Den skal ligne krummer.
Skræl æblerne og skær dem i
tern. Vend dem med kanel, kardemomme og sukker og fyld dem i en tærteform, ca.
25 cm. Top med dejen (stadig som
krummer) og bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Servér den lun med
flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
Opskrift: Louisa Lorang
mandag den 24. oktober 2011
Svinekoteletter med honningbagte rodfrugter
Køb nu nogle ordenlige koteletter på ben! Det er næsten ikke til at stege de der små tynde koteletter fra supermarkederne. Så køb nogle tykke basser, så kan du spise vegetarisk i morgen.
Opskriften er til 2 personer
2 pastinakker
2 bagekartofler
3 gulerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
skal og saft af 1 citron
2 spsk. olivenolie
½ potte oregano, plukket
ENDVIDERE:
2 svinekoteletter
lidt olie til stegning
salt og peber
Skræl pastinakker, kartofler og gulerødder, og skær dem i både. Vend dem med 2 spsk. olivenolie og salt, og bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Dryp de varme rodfrugter med honning, fint revet citronskal, citronsaft og olivenolie, og smag til. Vend oregano i lige inden servering.
Steg imens koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber, og servér straks koteletter og rodfrugter.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
2 pastinakker
2 bagekartofler
3 gulerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
skal og saft af 1 citron
2 spsk. olivenolie
½ potte oregano, plukket
ENDVIDERE:
2 svinekoteletter
lidt olie til stegning
salt og peber
Skræl pastinakker, kartofler og gulerødder, og skær dem i både. Vend dem med 2 spsk. olivenolie og salt, og bag dem i en varm ovn ved 200° i ca. 30 minutter, eller til de er møre. Dryp de varme rodfrugter med honning, fint revet citronskal, citronsaft og olivenolie, og smag til. Vend oregano i lige inden servering.
Steg imens koteletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber, og servér straks koteletter og rodfrugter.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Svin
søndag den 23. oktober 2011
Søndags-æg med kartofler og gedeost
Lav lige et par hurtige, små æggekager til mig søndag morgen. Det kan gøre enhver lykkelig.
4-5 kogte kartofler
1
porre
6
æg
salt
og peber
smør
til formen
100
g gedeost, i grove stykker
½
bundt forårsløg, i tynde strimler
peber
TILBEHØR
rugbrød
evt.
smør
Skær kartoflerne i tern. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
Lad dem dryppe af i en si. Skær porren i tynde skiver (kassér den grove top og
den allernederste bund) og skyl den i koldt vand flere gange, så den er helt
fri for jord. Pisk æggene med salt og peber og vend kartofler og porrer i
æggemassen. Smør 4 små ovnfaste fade og fyld æggemassen i. Kom osten i
æggemassen. Rør ikke rundt, men fordel den henover. Bag æggekagerne i ovnen ved
180 grader i 15-20 minutter, eller til ægget har sat sig helt
Anret
æggekagerne med lidt forårsløg og peber og servér straks med rugbrød og måske
smør til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)