Søg i denne blog

torsdag den 16. juni 2011

Lemonade

Mit hjerte banker for lemonade!
Giv lemonaden et skud vodka, hvis du har lyst.

Opskriften giver ca. 1 liter drikkeklar lemonade



2 dl friskpresset citronsaft
1-1½ dl agavesirup
7 dl koldt vand
Bland citronsaft, agavesirup og vand. Smag til  så du får en lemonade der passer dine smagsløg,
Servér lemonaden iskold.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

søndag den 12. juni 2011

Mascarponeparfait, jordbær og limesukker

Hvad kan jeg sige? Spis op? 
- Det er jordbær og det er nu! Morgen, middag, aften. Enjoy.
Opskriften er til 6  personer




pasteuriserede  æggeblommer
korn af ½-1 stang vanilje 
100 g sukker 
1 bæger mascarpone, 250 g 
2½ dl piskefløde 
ENDVIDERE: ½ dl sukker 
1 spsk. fintrevet limeskal 
50 g hakkede pistaciekerner (usaltede) 
600 g jordbær, uden stilk 
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk mascarponen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend den med mascarponemassen. Fordel parfaitmassen i 6 små forme eller en stor. Dæk den til med film, og frys den i mindst 6 timer – gerne natten over. 
Blend sukker og limeskal i en foodprocessor. 
Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10-15 minutter inden servering. 
Skær jordbærrene i skiver.Dyp bunden af parfaiten i hakkede pistacier, anret med jordbær, og drys jordbærrene med limesukker. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang, Femina
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 9. juni 2011

Pasta med pancetta

Så bliver det bare ikke mere simpelt!
Servér en kæmpe tomatsalat til - så bliver du glad.


Opskriften er til 2 personer.




150 g pancetta, i tynde skiver
olivenolie 
3 fed hvidløg i tynde skiver 
200 g frisk pasta - din egen hvis du er sej!
1 håndfuld oregano 
50 g revet parmesan 
masser af sort peber 
Rist panchettaen i lidt olivenolie på en varm pande. Tag den op og sæt den til side. Rist hvidløget i fedtet fra panchettaen.Kog imens pastaen i kogende, saltet vand i et par minutter, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem lidt, og vend pastaen med hvidløget på den varme pande. Knus den sprøde pancetta over, og vend det hele sammen. Krydr med en smule salt og rigeligt sort peber, og vend til sidst oregano og revet parmesan i. 
Servér straks med tomatsalat til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 8. juni 2011

Perlebygsalat med grillet hallumi og grønt

Jeg er ret glad for måltids-salater - Især med fed, salt hallumiost på. 
Spis salaten som hovedret eller som brug den som tilbehør.


Opskriften er til 2-4 personer




1½ dl perlebyg 
salt 
1 spsk. smør 
1 squash, skåret i skiver 
1 rød peberfrugt i både 
1 rødløg i tykke skiver 
1 pakke hallumiost, 250 g, i skiver 
olivenolie 
ENDVIDERE: 
1 spsk. flydende honning 
3 spsk. balsamicoeddike 
4 spsk. olivenolie 
1 håndfuld plukket oregano 
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i ca. 15-20 minutter, til den er mør; dræn overskydende vand fra, og vend lidt smør i. 
Dryp imens squash, peberfrugt, løg og hallumi med olivenolie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Krydr grøntsagerne med lidt salt. Rør honning, eddike og olivenolie sammen, og vend de varme grøntsager med dressingen. Vend perlebyggen med oregano, og anret den toppet med hallumi og grillede grøntsager. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 6. juni 2011

Salatruller med bøf og misomayo

Super enkel og let sommermad. Er I sultne, kan du servere ris eller nudler til. Jeg synes at de er skønne helt solo.


Og, ja....jeg ved det. I har fået salatruller før. Men jeg ELSKER dem og nu med misomayo!


Opskriften er til 2




2 bøffer 
lidt olie til stegning 
salt og peber 
ENDVIDERE: 
4 spsk. mayonnaise 
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2 spsk. limesaft 
2 spsk. soja 
1 spsk. flydende honning 
2 spsk. sesamfrø 
2 gulerødder i stave 
1 agurk, i stave 
1 hovedsalat, plukket 
2 avokadoer skåret i skiver 
1 rød chilipeber, hakket 
1 lille bundt koriander 
1 lille bundt mynte 
1 limefrugt i både 
Steg bøfferne i olie på en varm pande, eller gril dem på en grillpande. Krydr med salt og peber, og lad dem trække 5 minutter og skær dem derefter i strimler. 
Rør imens mayonnaise med miso, limesaft, soja, honning og sesamfrø. 
Anret kød, gulerødder, agurk, salat, avokado, chili, koriander, mynte og limebåde på et stort fad. Servér straks, og lad hver især omkring bordet selv fylde salatbladene med grønt og kød. Dyp i mayo, og nyd. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 2. juni 2011

Kylling med mormorsalat de luxe

Simpelt og med tanker til mormor....

...opskriften er til 2 personer.

2 kyllingebryster 
2 tsk. dijonsennep 
4 skiver parmaskinke 
olie til stegning 
peber
ENDVIDERE: 
1 dl piskefløde 
3-4 spsk. sukker 
¼ dl citronsaft 
1 salathoved 
1 bundt grønne asparges, 250 g 
TILBEHØR: 
500 g kogte kartofler 

Smør kyllingebrysterne med sennep på den ene side, og pak dem ind i parmaskinke. Steg dem i en smule olie på en varm pande, til kyllingen er gennemstegt, og parmaskinken er sprød. Krydr med peber. 
Rør imens fløde, sukker og citronsaft sammen. Pluk salaten, knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Lav tynde strimler af aspargesene med en tyndskræller eller kartoffelskræller. Vend salat og asparges med dressingen. 
Servér straks kylling med mormorsalat og kartofler.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 30. maj 2011

Pasta med kammuslinger

Okay - det her er lissom kun gode ting i en dyb tallerken. Ingen slankekur, men heller ikke FOR meget ballade.


Opskriften er til 2.





½ daggammelt brød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
salt
250 g fettuccine eller anden frisk pasta
ENDVIDERE:
1 bundt grønne asparges, 250 g
1 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. smør
200 g kammuslinger
lidt olie til stegning
1-2 spsk. citronsaft
TILBEHØR:
100 g blandet salat
1 lille rødløg i tynde skiver
olie og eddike

Tag indmaden ud af brødet, og riv det til krummer. Rist det i olie på en varm pande sammen med hakket hvidløg og salt, til det er sprødt og gyldent.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand, til den er al dente.
Kom imens 1 dl vand, smør og salt i en dyb pande, og lad det koge op. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver, og damp dem i 1 minut i den dybe pande.
Rist imens kammuslingerne i en smule olie på en varm pande. De skal bare have ½-1 minut på hver side. Krydr dem med citronsaft og salt.
Dræn vandet fra pastaen (gem lidt), og vend den med aspargesene. Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med kammuslinger og sprøde brødkrummer.
Servér straks med salat til. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann