Jeg spiser (meget) gerne en sådan salat som hovedret. Vælger du at bruge den som tilbehør til fisk eller kød, rækker den nok til 3 personer, i stedet for til 2.
Du kan sagtens bruge perlerug i stedet for perlebyg, hvis du har lyst.
Opskriften er til 2 personer som hovedret.
1½ dl perlebyg
salt
1 blomkål
olivenolie
1 tsk. revet øko-citronskal
2 spsk. citronsaft
1 squash
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
½ bundt mynte, plukket
75 g ristede mandler, groft hakkede
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Lad den dryppe af i en si. Del imens blomkålen i grove buketter, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter, eller til de har fået lidt farve. Kom citronskal og citronsaft på, og smag til med salt.
Skær squashen i 2 cm tykke skiver, og steg dem i olie, til de er gyldne. Lad hvidløget stege med det sidste minut eller to, så det akkurat bliver gyldent. Krydr med salt.
Rør honning, sennep, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt.
Anret perlebyggen med blomkål og squash, og top med mynte og mandler. Hæld dressingen over, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
onsdag den 13. april 2011
mandag den 11. april 2011
Hellefisk de luxe
ASPARGES:
1 dl vand
1 spsk. smør
1 tsk. salt
250 g grønne asparges
HELLEFISK:
1 dl vand
1 dl hvidvin
½ tsk. salt
1 spsk. smør
350 g hellefisk uden
ENDVIDERE:
2 dl cremefraiche eller
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet citronskal
salt
TILBEHØR:
1 potte ærteskud eller
groft brød
citronbåde
Sæt en dyb pande over med vand, smør og salt. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Kom aspargesene i vandet, og lad dem dampe i 1-2 minutter. Hæld straks vandet fra, og lad dem dryppe af i en si.
Sæt imens vand, hvidvin, smør og salt over i endnu en dyb pande. Lad det koge op. Skær fisken i 4 stykker, kom den i panden, og læg låg på. Lad fisken dampe i 2-3 minutter, alt efter tykkelse. Tag den forsigtigt op.
Rør imens cremefraiche med sennep og citronskal, og smag til med salt. Anret aspargesene på et fad eller en stor tallerken med hellefisk, cremefraichedressing og ærteskud. Giv brød og citronbåde til.
Opskrift: Louisa Lorang, fra Vild Med Hverdagen
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Fisk
søndag den 10. april 2011
På besøg hos Aarstiderne
I næste weekend smutter jeg til Humlebæk med et par nye bøger under armen. Køkkenet laver smagsprøver og dejlig frokost.
Kom og hils, smag og klap et lam!?
lørdag den 9. april 2011
Rabarber-drømme
Rabarberne er der næsten. Eller måske har du allerede fundet en lille spæd håndfuld i haven?
Prøv denne opskrift, der er totalt snyd.
Prøv denne opskrift, der er totalt snyd.
Lav marengs selv, hvis du er en stræber.
Kompotten er i øvrigt også fantastisk på is eller ristet brød.
Opskriften er til 4-6 personer
300 g rabarber
200 g sukker
2 stjerneanis
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
200 g jordbær
100 g marengs (kys)
Skær rabarberne i 2 cm tykke skiver og kom dem i en kasserolle med sukker og stjerneanis. Lad det simre i 10 minutter, til at sukkeret er smeltet og rabarberne er blevet til kompot. Tag stjerneanisen op og kassér den. Sæt kompotten i køleskab (fryser hvis du har travlt), og lad den køle helt af.
Pisk fløden til blødt skum og skær jordbærrene i skiver.
Kom kompot, marengs, flødeskum og jordbær i 4-6 glas og servér straks.
Etiketter:
Sødt
torsdag den 7. april 2011
Citronkylling - med løvstikkekartofler
Løvstikke er en af mine yndlings krydderurter. Men brug den med respekt. FOR meget løvstikke er bare…. ja – for meget!
Opskriften er til 4 (2 store og 2 små)
1 stor kylling, gerne økologisk
2 økologiske citroner
1 spsk. flagesalt
2 spsk. smør
ENDVIDERE
1 kg kartofler
100 g smør + lidt til formene
1 løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde plukket løvstikke
salt
TILBEHØR
1 stort salathoved, gerne egeblad
1 bundt dild
1 rødløg
1 spsk. flydende honning
3-4 spsk. citron
2-3 spsk. koldpresset rapsolie
salt
200 g ærter, gerne friskbælgede
· Rens kyllingen for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle.
· Tænd ovnen på 200 grader (helst varmluft).
· Læg den på en rist, dryp den med citronsaft af to øko citroner og kom citronskallerne ind i kyllingen. Gnid den med salt og læg smørklatter på den. Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 1 time-1 time og 15 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
· Skræl imens kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
· Smelt 100 g smør og hak løg og hvidløg meget fint.
· Vend kartoffelskiverne med smeltet smør, løg og hvidløg og krydr med salt.
· Smør 4 små, ovnfaste fade og læg kartoflerne lagvis i dem. Læg blade af løvstikke i mellem og afslut med kartofler. Sæt dem i ovnen med kyllingen og bag dem i 45 minutter, eller til de er møre og gyldne.
· Pluk imens salat og dild og skyl begge dele og tør det grundigt.
· Skær løget i tynde skiver.
· Rør honning, citronsaft, olie og salt sammen og vend salat, dild, løg og ærter med dressingen.
· Servér kylling, løvstikkekartofler og salat.
TIP: Hvis du laver denne ret til gæster, kan du sagtens lave kartoflerne dagen i forvejen og blot varme dem når dine gæster kommer.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Kylling
tirsdag den 5. april 2011
VIND VILD MED HVERDAGEN
Fortæl om din favorit restaurant og få chancen for at vinde min nye bog - Vild med hverdagen.
Og få inspiration til hurtig og nem hverdagsmad - HEP!
Jeg sætter to bøger på højkant til alle der skriver lidt - eller bare navnet på deres favorit restaurant. For jeg er såååå nysgerrig efter at vide, hvad og hvor I spiser når det ikke skal gå hurtigt i hverdagen.
Hvad hedder den? Hvor ligger den? Hvad spiste du sidst du var der?
Del og deltag i lodtrækningen.
Jeg tækker to vindere torsdag den 14. april.
Håber at I vil lege med :-)
Kh L
Og få inspiration til hurtig og nem hverdagsmad - HEP!
Jeg sætter to bøger på højkant til alle der skriver lidt - eller bare navnet på deres favorit restaurant. For jeg er såååå nysgerrig efter at vide, hvad og hvor I spiser når det ikke skal gå hurtigt i hverdagen.
Hvad hedder den? Hvor ligger den? Hvad spiste du sidst du var der?
Del og deltag i lodtrækningen.
Jeg tækker to vindere torsdag den 14. april.
Håber at I vil lege med :-)
Kh L
Etiketter:
Vind
mandag den 4. april 2011
Stegte nudler - med agurketopping
Hvis du er sulten NU! Så grib kniven og brug 15 minutter på disse stegte nudler
Gari (den syltede ingefær du kender fra sushi) giver, sammen med agurken, et friskt pift til de stegte nudler.
½ liter vand
250 g nudler, gerne udon
salt
200 g fast tofu
olie til stegning
2 fed hvidløg
2 æg
1-2 tsk. sukker
1 bundt forårsløg
50 g peanuts
2-3 spsk. soja
100 g bønnespirer
ENDVIDERE
1 agurk
1-2 spsk. gari (syltet ingefær)
1 håndfuld plukket koriander (kan undlades)
· Kog vandet op i en elkedel, hæld det i en gryde, tilsæt salt og kog nudlerne i 5-7 minutter, eller efter anvisningen på pakken.
· Skær imens tofuen i terninger og rist dem i olie på en stor, varm pande i 2-4 minutter.
· Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem på panden.
· Slå æggene ud og pisk dem let sammen. Kom dem på panden og steg dem til de er bløde røræg. Tilsæt sukker.
· Snit forårsløgene fint og hak peanuts groft.
· Dræn vandet fra nudlerne og kom dem på panden med æggene.
· Tilsæt forårsløg, peanut og soja og lad det stege i 1-2 minutter. Smag til med soja og sukker.
· Tilsæt bønnespirer, tag panden af varmen og vend det hele rundt.
· Skær imens agurken i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
· Vend agurk, gari og koriander og anret nudlerne med agurkesalaten på toppen.
· Servér straks.
TIP: Hvis du ikke er så meget til tofu, kan du strimle to kyllingebryster eller to koteletter og stege dem inden du kommer hvidløg på panden.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Kähler
Etiketter:
Vegetar
Abonner på:
Opslag (Atom)