Søg i denne blog

lørdag den 9. april 2011

Rabarber-drømme

Rabarberne er der næsten. Eller måske har du allerede fundet en lille spæd håndfuld i haven? 


Prøv denne opskrift, der er totalt snyd. 
Lav marengs selv, hvis du er en stræber.

Kompotten er i øvrigt også fantastisk på is eller ristet brød.

Opskriften er til 4-6 personer



300 g rabarber
200 g sukker
2 stjerneanis
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
200 g jordbær
100 g marengs (kys)
Skær rabarberne i 2 cm tykke skiver og kom dem i en kasserolle med sukker og stjerneanis. Lad det simre i 10 minutter, til at sukkeret er smeltet og rabarberne er blevet til kompot. Tag stjerneanisen op og kassér den. Sæt kompotten i køleskab (fryser hvis du har travlt), og lad den køle helt af.
Pisk fløden til blødt skum og skær jordbærrene i skiver.
Kom kompot, marengs, flødeskum og jordbær i 4-6 glas og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt

torsdag den 7. april 2011

Citronkylling - med løvstikkekartofler


Løvstikke er en af mine yndlings krydderurter. Men brug den med respekt. FOR meget løvstikke er bare…. ja – for meget!

Opskriften er til 4 (2 store og 2 små)



1 stor kylling, gerne økologisk
2 økologiske citroner
1 spsk. flagesalt
2 spsk. smør
ENDVIDERE
1 kg kartofler
100 g smør + lidt til formene
1 løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde plukket løvstikke
salt
TILBEHØR
1 stort salathoved, gerne egeblad
1 bundt dild
1 rødløg
1 spsk. flydende honning
3-4 spsk. citron
2-3 spsk. koldpresset rapsolie
salt
200 g ærter, gerne friskbælgede


·      Rens kyllingen for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle.
·      Tænd ovnen på 200 grader (helst varmluft).
·      Læg den på en rist, dryp den med citronsaft af to øko citroner og kom citronskallerne ind i kyllingen. Gnid den med salt og læg smørklatter på den. Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 1 time-1 time og 15 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
·      Skræl imens kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
·      Smelt 100 g smør og hak løg og hvidløg meget fint.
·      Vend kartoffelskiverne med smeltet smør, løg og hvidløg og krydr med salt.
·      Smør 4 små, ovnfaste fade og læg kartoflerne lagvis i dem. Læg blade af løvstikke i mellem og afslut med kartofler. Sæt dem i ovnen med kyllingen og bag dem i 45 minutter, eller til de er møre og gyldne.
·      Pluk imens salat og dild og skyl begge dele og tør det grundigt.
·      Skær løget i tynde skiver.
·      Rør honning, citronsaft, olie og salt sammen og vend salat, dild, løg og ærter med dressingen.
·      Servér kylling, løvstikkekartofler og salat.

TIP: Hvis du laver denne ret til gæster, kan du sagtens lave kartoflerne dagen i forvejen og blot varme dem når dine gæster kommer.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 5. april 2011

VIND VILD MED HVERDAGEN

Fortæl om din favorit restaurant og få chancen for at vinde min nye bog - Vild med hverdagen.
Og få inspiration til hurtig og nem hverdagsmad - HEP!



Jeg sætter to bøger på højkant til alle der skriver lidt - eller bare navnet på deres favorit restaurant. For jeg er såååå nysgerrig efter at vide, hvad og hvor I spiser når det ikke skal gå hurtigt i hverdagen.
Hvad hedder den? Hvor ligger den? Hvad spiste du sidst du var der?
Del og deltag i lodtrækningen.

Jeg tækker to vindere torsdag den 14. april.

Håber at I vil lege med :-)

Kh L

mandag den 4. april 2011

Stegte nudler - med agurketopping

Hvis du er sulten NU! Så grib kniven og brug 15 minutter på disse stegte nudler

Gari (den syltede ingefær du kender fra sushi) giver, sammen med agurken,  et friskt pift til de stegte nudler.

Opskriften er til 4 personer - 2 store og 2 små



½ liter vand
250 g nudler, gerne udon
salt
200 g fast tofu
olie til stegning
2 fed hvidløg
2 æg
1-2 tsk. sukker
1 bundt forårsløg
50 g peanuts
2-3 spsk. soja
100 g bønnespirer
ENDVIDERE
1 agurk
1-2 spsk. gari (syltet ingefær)
1 håndfuld plukket koriander (kan undlades)

·      Kog vandet op i en elkedel, hæld det i en gryde, tilsæt salt og kog nudlerne i 5-7 minutter,    eller efter anvisningen på pakken.
·      Skær imens tofuen i terninger og rist dem i olie på en stor, varm pande i 2-4 minutter.
·      Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem på panden.
·      Slå æggene ud og pisk dem let sammen. Kom dem på panden og steg dem til de er bløde røræg. Tilsæt sukker.
·      Snit forårsløgene fint og hak peanuts groft.
·      Dræn vandet fra nudlerne og kom dem på panden med æggene.
·      Tilsæt forårsløg, peanut og soja og lad det stege i 1-2 minutter. Smag til med soja og sukker.
·      Tilsæt bønnespirer, tag panden af varmen og vend det hele rundt.
·      Skær imens agurken i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
·      Vend agurk, gari og koriander og anret nudlerne med agurkesalaten på toppen.
·      Servér straks.

TIP: Hvis du ikke er så meget til tofu, kan du strimle to kyllingebryster eller to koteletter og stege dem inden du kommer hvidløg på panden.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Kähler

søndag den 3. april 2011

Muslinger med fritter

Uhmmmm....muslinger med ovn-fritter og snyde-cæsar-agtig-mayo.
Alt hvad jeg behøver!


Opskriften er til 2 personer




3-4 bagekartofler
olie til stegning
salt
lidt hakket timian
3 spsk. mayonnaise
½ dl revet parmesan
1 lille fed hvidløg, revet
1 spsk. æbleeddike
ENDVIDERE:
1 kg blåmuslinger
2 gulerødder i små bitte terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
1 dl hvidvin
1 dl vand
1-2 spsk. hakket timian
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt citronsaft
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Hvis du har tid, så udvand dem i 1-3 timer i koldt vand. Skift vandet undervejs. Tør kartoflerne med køkkenrulle. Ellers spring det trin over, de bliver stadig dejlige.
Vend kartoflerne med en smule olie, salt og timian, og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 minutter. Afslut evt. med grill. Vend de gyldne kartofler med hakket timian.
Rør imens mayonnaisen med parmesan, hvidløg og eddike.
Skrub muslingerne, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom muslingerne i, og lad dem kort varme med. Hæld vinen på; lad det koge op, og kom derefter vand på. Sæt låg på gryden, og lad muslingerne simre under låg i 3-5 minutter. Ryst gerne gryden undervejs.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Krydr med timian, og servér straks muslinger med fritter, mayo og blandet salat vendt med citronsaft.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 1. april 2011

Tandoori kylling med raita

Denne opskrift er fra min nye bog VILD MED HVERDAGEN. i næste uge får du mulighed for at vinden bogen her på bloggen - så kig ind :-)


Indtil da: Kylling til 2



½ kylling (eller 3 hele lår) 
3 fed hvidløg 
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt 
½ dl citronsaft 
½ dl solsikkeolie 
1 spsk. garam masala 
1 spsk. knust spidskommen 
½ tsk. cayennepeber 
1 spsk. sød paprika 
1 tsk. salt 
50 g smør 
ENDVIDERE: 
1 rødløg 
1 romainesalat 
½ agurk
lidt citronsaft 
TILBEHØR: 
raita (se herunder) 
citronbåde 
chapati- eller naanbrød 

RAITA: 
2 dl yoghurt 
2 tsk. knust spidskommen 
1 lille håndfuld mynte, hakket 
½ agurk i små tern
salt
Del kyllingen i 6 stykker, og fjern skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingestykkerne, og sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges. 
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt, og kom kylling og marinade i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække natten over i køleskabet. 
Tag kyllingen ud 20-30 minutter inden stegning. Tænd ovnen på 220°, gerne med varmluft. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under). Smelt smørret, og dryp det over kyllingen. Sæt den i den varme ovn, og lad den stege i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Skær imens løget i skiver, snit salaten, og skær agurken i både. Dryp grøntsagerne med lidt citronsaft, og servér kyllingen med salat, raita, citronbåde og chapati- eller naanbrød. 
Rør yoghurten med spidskommen og mynte. Kom agurken i, og smag til med salt. Servér straks, eller opbevar raitaen i køleskabet i op til 1 døgn. 

TIP: Du kan også bruge tandoorimarinaden til lam. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 30. marts 2011

Salat med and og avokado

Nem aftensmad til to. 
Dressingen er i øvrigt også super god til vietnamesiske forårsruller!

Opskriften er til 2 personer.


1 andebryst 
salt
2 avokadoer 
2 hjertesalater, plukkede 
1 håndfuld plukket mynte 
½ bundt forårsløg i skrå skiver 
saft af 1 limefrugt 
ENDVIDERE: 
1½ spsk. sesamfrø 
1 spsk. flydende honning 
evt. 1 tsk. sesamolie 
2 spsk. soja 
2 spsk. limesaft 
2 spsk. vindruekerne- eller solsikkeolie 
TILBEHØR: 
kogte ris 
Rids skindet på andebrystet, og læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middel varme, og lad brystet stege i 10-12 minutter. Justér evt. varmen lidt ned, så det ikke brænder på. Vend andebrystet, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Hvis du foretrækker det gennemstegt, skal det have lidt længere. Krydr med salt, og lad det trække 5-10 minutter. 
Skær imens avokadoerne i skiver, og anret salat, avokado, mynte og forårsløg på to store tallerkener. Dryp med limesaft. 
Rist sesamfrøene på en varm, tør pande i 1-2 minutter. Knus dem i en morter, og rør sesamfrø, honning, sesamolie, soja, limesaft og olie sammen. 
Skær andebrystet i skiver, og anret det oven på salaten. Dryp med dressingen, og servér straks med kogte ris. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann