Jeg elsker bok choi. Køb det hos din asiatiske købmand, eller brug lige nu danske bladbeder - de skal bare tilberedes et par minutter længere.
Opskriften er til 2 personer.
300 g laks, uden skind og ben
½ dl sesamfrø
olie til stegning
flagesalt
ENDVIDERE:
4 bok choi i halve (eller 1 sølvbede i både)
1 bundt forårsløg, uden top og bund
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
½ dl soja
2 tsk. sukker
1 rød chili i tynde strimler
1 spsk. strimlet ingefær
TILBEHØR:
kogte, grove ris
limebåde
Del fisken i mindre stykker, og vend den i sesamfrø. Steg fisken i lidt olie på en varm pande. Drys med flagesalt.
Sautér imens bok choi, forårsløg og hvidløg i en smule olie i en varm wok. Kom soja, sukker, chili og ingefær på, og lad det koge op, så grøntsagerne er lune, men stadig har bid.
Servér straks bok choi og laks med grove ris og lime.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
tirsdag den 7. september 2010
mandag den 6. september 2010
Fish & chips med ærtepuré
Hvis du har rodfrugter i huse; rødbede, pastinak, selleri eller persillerod, kan du bruge dem i stedet for kartofler til fisken. Dyp i ærtepuré!
Servér også gerne en stor salat til.
Opskriften er til 2 personer.
3 bagekartofler
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
salt
200 g ærter fra frost (optøede)
3 spsk. drænet yoghurt
en smule citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
100 g blandet salat
½ bundt mynte, plukket
ekstrajomfruolivenolie
lidt citronsaft
salt
ENDVIDERE:
300 g sej uden skind og ben
1 dl hvedemel
1 æg, pisket
2 dl grov rasp (gerne pankorasp)
rigeligt olie til stegning
flagesalt
citronbåde
Kom kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. Skift vandet en enkelt gang undervejs. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle. Vend dem med olie og salt, og bag dem ved 22 0 ° i 40-50 minutter, eller til de er møre og gyldne.
Blend ærter og yoghurt med stavblender, og smag til med citron og salt.
Vend salat og mynte med olie, citron og salt.
Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem i varm olie, og krydr med salt.
Servér straks fisk og kartofler med ærtemos og citronbåde til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Servér også gerne en stor salat til.
Opskriften er til 2 personer.
3 bagekartofler
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
salt
200 g ærter fra frost (optøede)
3 spsk. drænet yoghurt
en smule citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
100 g blandet salat
½ bundt mynte, plukket
ekstrajomfruolivenolie
lidt citronsaft
salt
ENDVIDERE:
300 g sej uden skind og ben
1 dl hvedemel
1 æg, pisket
2 dl grov rasp (gerne pankorasp)
rigeligt olie til stegning
flagesalt
citronbåde
Kom kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. Skift vandet en enkelt gang undervejs. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle. Vend dem med olie og salt, og bag dem ved 22
Blend ærter og yoghurt med stavblender, og smag til med citron og salt.
Vend salat og mynte med olie, citron og salt.
Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem i varm olie, og krydr med salt.
Servér straks fisk og kartofler med ærtemos og citronbåde til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
søndag den 5. september 2010
Gulerodssuppe med løgsalat
Det kan godt være at solen skinner, men jeg fryser! Så hurtig gulerodssuppe er toppen af poppen på mit middagsbord.
Opskriften er til 2 personer
Opskriften er til 2 personer
300 g gulerødder i skiver
100 g kartofler i terninger
lidt olie til stegning
1 løg i terninger
3 fed hvidløg i skiver
1 spsk. revet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)
½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
lidt hakket persille
tynde skiver rødløg
tynde strimler økologisk citronskal
lidt citronsaft
1 tsk. flydende honning
Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.
Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning, og anret suppen i varme skåle, toppet med persille og løg.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
100 g kartofler i terninger
lidt olie til stegning
1 løg i terninger
3 fed hvidløg i skiver
1 spsk. revet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)
½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
lidt hakket persille
tynde skiver rødløg
tynde strimler økologisk citronskal
lidt citronsaft
1 tsk. flydende honning
Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.
Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning, og anret suppen i varme skåle, toppet med persille og løg.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
fredag den 3. september 2010
Bonderøv?
I morgen, lørdag den 4. september, kigger jeg forbi Aarstidernes store høstmarked.
Her kan du vælte dig i toplækkert grønt, smoothies, kager, mad fra grill, søde mennesker og meget mere. Se endnu mere HER.
Måske ses vi?
Ellers tager jeg turen fobi Barresøgaard søndag den 5. september og nyder friskpresset æblemost, hjemmebag og muligheden for at nusse et ret så nyfødt hængebugsvin.
Bonderøv? Ja, i det mindste denne weekend.
Her kan du vælte dig i toplækkert grønt, smoothies, kager, mad fra grill, søde mennesker og meget mere. Se endnu mere HER.
Måske ses vi?
Ellers tager jeg turen fobi Barresøgaard søndag den 5. september og nyder friskpresset æblemost, hjemmebag og muligheden for at nusse et ret så nyfødt hængebugsvin.
Bonderøv? Ja, i det mindste denne weekend.
![]() |
kun til at kæle..... |
onsdag den 1. september 2010
Madplan for hele ugen - Femina.dk
Tjek denne uges madplan fra FEMINA, komplet til 2 med opskrifter og indkøbsliste.
I denne uge står den blandt andet på pasta, kylling og havkat.
Madplan for hele ugen - Ugens madplan - Mad - Femina.dk
I denne uge står den blandt andet på pasta, kylling og havkat.
tirsdag den 31. august 2010
Salat med ferskner
Dejlig salat i god Sydstats-stil.
Brug den som forret eller som tilbehør til store bøffer eller grillede svinekoteletter. Eller smid lidt kylling i salaten og brug den som frokost.
Opskriften er til 2 personer.
2 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. flydende honning
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
100 g rucola
2 ferskener i skiver
salt og peber
80 g pekannødder
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. flydende honning
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
100 g rucola
2 ferskener i skiver
salt og peber
80 g pekannødder
Bland citron, eddike, honning og olie, og vend dressingen med salat og ferskener. Smag til med salt og peber, og anret salaten med pekannødder. Servér straks
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
mandag den 30. august 2010
Grapefrugt granité
Køb agavesirup i din helekostbutik. Det er så nemt at bruge i f.eks. desserter, drinks eller dressinger.
Granité smelter lynhurtigt, så det er en god idé at have glassene stående klar i køleskabet eller fryseren til at anrette i.
½ liter friskpresset pink grapefrugtsaft
(ca. 4 pink grapefrugter)
korn af ½ stang vanilje
1 dl agavesirup
Pres grapefrugterne, og si saften fri for kerner. Rør saft, vaniljekorn (brug gerne et piskeris) og sirup sammen, og hæld det hele i en bøtte med låg. Frys det natten over eller i op til en uge.
Hak graniteen med en gaffel, så den bliver flaget. Anret den i to kolde glas eller skåle, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Granité smelter lynhurtigt, så det er en god idé at have glassene stående klar i køleskabet eller fryseren til at anrette i.
½ liter friskpresset pink grapefrugtsaft
(ca. 4 pink grapefrugter)
korn af ½ stang vanilje
1 dl agavesirup
Pres grapefrugterne, og si saften fri for kerner. Rør saft, vaniljekorn (brug gerne et piskeris) og sirup sammen, og hæld det hele i en bøtte med låg. Frys det natten over eller i op til en uge.
Hak graniteen med en gaffel, så den bliver flaget. Anret den i to kolde glas eller skåle, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Sødt
Abonner på:
Opslag (Atom)