Søg i denne blog

søndag den 5. september 2010

Gulerodssuppe med løgsalat

Det kan godt være at solen skinner, men jeg fryser! Så hurtig gulerodssuppe er toppen af poppen på mit middagsbord.


Opskriften er til 2 personer



300 g gulerødder i skiver
100 g kartofler i terninger
lidt olie til stegning
1 løg i terninger
3 fed hvidløg i skiver
1 spsk. revet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)
½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
lidt hakket persille
tynde skiver rødløg
tynde strimler økologisk citronskal
lidt citronsaft
1 tsk. flydende honning
Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.
Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning, og anret suppen i varme skåle, toppet med persille og løg.  


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 3. september 2010

Bonderøv?

I morgen, lørdag den 4. september, kigger jeg forbi Aarstidernes store høstmarked. 
Her kan du vælte dig i toplækkert grønt, smoothies, kager, mad fra grill, søde mennesker og meget mere. Se endnu mere HER.
Måske ses vi?
Ellers tager jeg turen fobi Barresøgaard søndag den 5. september og nyder friskpresset æblemost, hjemmebag og muligheden for at nusse et ret så nyfødt hængebugsvin.
Bonderøv? Ja, i det mindste denne weekend. 
kun til at kæle.....

onsdag den 1. september 2010

Madplan for hele ugen - Femina.dk

Tjek denne uges madplan fra FEMINA, komplet til 2 med opskrifter og indkøbsliste.
I denne uge står den blandt andet på pasta, kylling og havkat.

Madplan for hele ugen - Ugens madplan - Mad - Femina.dk

tirsdag den 31. august 2010

Salat med ferskner

Dejlig salat i god Sydstats-stil. 
Brug den som forret eller som tilbehør til store bøffer eller grillede svinekoteletter. Eller smid lidt kylling i salaten og brug den som frokost.

Opskriften er til 2 personer.




2 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. flydende honning
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
100 g rucola
2 ferskener i skiver
salt og peber
80 g pekannødder
Bland citron, eddike, honning og olie, og vend dressingen med salat og ferskener. Smag til med salt og peber, og anret salaten med pekannødder. Servér straks
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 30. august 2010

Grapefrugt granité

Køb agavesirup i din helekostbutik. Det er så nemt at bruge i f.eks. desserter, drinks eller dressinger.

Granité smelter lynhurtigt, så det er en god idé at have glassene stående klar i køleskabet eller fryseren til at anrette i.




½ liter friskpresset pink grapefrugtsaft 
(ca. 4 pink grapefrugter) 
korn af ½ stang vanilje 
1 dl agavesirup

Pres grapefrugterne, og si saften fri for kerner. Rør saft, vaniljekorn (brug gerne et piskeris) og sirup sammen, og hæld det hele i en bøtte med låg. Frys det natten over eller i op til en uge. 
Hak graniteen med en gaffel, så den bliver flaget. Anret den i to kolde glas eller skåle, og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann 


Spagetti med spinat og hvidløg

Denne pastaret kan du lave, inden du overhovedet når at tænke "take-out".
Spis gerne en salat først, eller måske en stor frugtsalat til dessert.

....og ja! Den kan godt laves uden ansjoser - men giv dem lige en chance, for de giver virkelig prikken over i'et - og jeg lover at det ikke smager af fisk.

Opskriften er til 2 personer.




300 g spaghetti, gerne fuldkorn
salt
ENDVIDERE:
5 fed hvidløg i tynde skiver
olivenolie
2 ansjoser
½ dl kapers
250 g babyspinat
salt og peber
masser af parmesan

Kog spaghettien i saltet vand, til den er al dente.
Rist hvidløget i olivenolie i en dyb pande, til det har taget en smule farve. Hak ansjoserne, og kom dem i panden sammen med kapersene. Kom spinaten på panden, og lad den falde en smule sammen. Dræn vandet fra spaghettien, og kom den i panden, eventuelt med en smule af kogevandet. Smag til med salt og peber, og servér med masser af parmesan. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 28. august 2010

Vietnamesisk oksekødssalat


Dejlig stærk salat, der er super hurtig at lave. 
Brug salaten som aftensmåltid og servér den med kogte ris. Eller spis den uden tilbehør til frokost.
Du kan evt. lave salaten med en rest oksekød eller måske kylling. Så går det endnu hurtigere.
Opskriften er til 2 personer





2 bøffer
salt og peber
3 spsk. lime
1 spsk. sukker
2 spsk. fiskesauce
½ spidskål
½ iceberg
1 agurk
2 gulerødder
1 bundt mynte, plukket
1 bundt koriander, plukket
1 rød chili, finthakket
sesamfrø
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
limebåde
Rist bøfferne i lidt olie på en meget varm pande, krydr dem med salt og peber og lad dem trække i 10 minutter.
Rør lime, fiskesauce og sukker sammen. Snit kålen fint. Skær salaten groft ud. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær den i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem.
Skær bøfferne i strimler, og vend dem med salat, kål, agurk, gulerødder, mynte, koriander, chili og dressing. Drys med sesamfrø, og servér straks med kogte ris og limebåde.


Opskrift: Louisa Lorang


Foto: Anders Schønnemann