Søg i denne blog

tirsdag den 24. august 2010

Kebab!

Tidligt op........

......og kebab på grillen.
Jeg må indrømme at det slet ikke er et problem for mig, at spise kebab til morgenmad. 
Vil du hellere vente lidt og måske inviterer et par gæster eller 10, så se med her og få inspiration til en lyn hurtig mellemøstlig-inspireret menu.

Chokoladekage

Man skal bare have et lille stykke af denne intense kage. Så der er nok til at kunne invitere gæster. Hvis du kan nøjes med et lille stykke luksus, er her nok til 6-8 personer.






INGREDIENSER: 
150 g mørk chokolade 
(55-60 %) 
75 g smør 
75 g ahornsirup 
3 æg (small) 
100 g ristede mandler, 
groft hakkede 
smør til formen
ENDVIDERE: 100 g chokolade 
25 g smør 
friske hindbær

SÅDAN GØR DU:Hak chokoladen, og smelt den og smørret i vandbad. Tag det af varmen, og kom ahornsirup i. Pisk æggene, og vend dem i sammen med de hakkede mandler. Fyld dejen i en smurt springform (18 cm). Bag kagen ved 180° (ikke varmluft) i 30-35 minutter, eller til den er gennembagt – tjek med en strikkepind eller skarp kniv. Lad kagen køle, inden du overtrækker den. 
Smelt 100 g chokolade med 25 g smør, og fordel det på kagen. Lad chokoladen sætte sig, og skær kagen i 6-8 stykker. Servér med friske hindbær, eller hvad sæsonen byder på.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 23. august 2010

Lammespyd med mynteyoghurt



Aftensmad på 25 minutter.
Opskriften er til 2 personer.


INGREDIENSER:
1 fed hvidløg, presset 
2-3 tsk. tørrede chiliflager 
1 spsk. koncentreret 
tomatpuré 
½ tsk. sukker 
2 spsk. ekstrajomfruoliven 
olie 
salt 
400 g hakket lammekød 
1 løg, revet 
2 tsk. stødt spidskommen 
fintrevet skal af 1 økocitron 
salt og peber 
ENDVIDERE: 
2 dl drænet yoghurt 
1 lille bundt mynte, hakket 
salt 
2-3 spsk. citronsaft 
TILBEHØR: 
lune pitabrød 
blandet salat


SÅDAN GØR DU:

Rør hvidløg, chili, tomatpuré, sukker og olie sammen; krydr med salt, og lad chilisaucen trække, mens du tilbereder resten. 
Rør lammekødet med løg, spidskommen, citronskal og salt og peber, og form 6-8 aflange kødboller. Grill dem på en varm grillpande eller grill, til de er gennemtilberedte. 
Rør imens yoghurten med mynten, og smag til med salt og citronsaft. 
Sæt evt. kødbollerne på spyd, og servér dem med lune pitabrød, salat, mynteyoghurt og chilisauce.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 22. august 2010

Pizza med grillede grøntsager og gedeost

Du kan sagtens lave denne pizza med frisk mozzarella i stedet for gedeost. Servér den rygende varm, gerne med en stor salat til.
Opskriften giver 2 pizzaer.


INGREDIENSER:
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 squash
2 røde peberfrugter
lidt olie
salt
100 g blød gedeost
100 g rucola
lidt æbleeddike
lidt olivenolie
revet parmesan


SÅDAN GØR DU:

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Skær imens squashen i skiver og peberfrugterne i både. Pensl dem med lidt olie, og gril dem. Krydr med salt.
Del dejen i to, og rul ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Top pizzaerne med gedeost og grillede grøntsager. Bag pizzaerne en ad gangen på de varme plader i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Vend rucolaen med lidt eddike, olie og salt, og top pizzaerne med rucola og parmesan. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønemann



Vild med.......


Om en uge skal jeg have fotograferet maden til min nye bog i serien Vild med....
Bogen forventes udkomme til februar - og jeg glæder mig som et lille barn til at lave denne bog.
Hvis du vil se de andre Vild med....bøger, kan du få smagsprøver på

Kh L

Pink Vanilla Sky

Du laver sukkerlage af lige dele vand og sukker. Kog det i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Opbevar den i køleskabet i op til 1 uge.
Opskriften giver en drink.

PINK VANILLA SKY
Frisk drink til en person
4 dl isterninger
1 dl friskpresset pink grapefrugt
¼ vaniljestang
4 cl gin
2 cl sukkersirup
PYNT
evt. en tynd skive grapefrugt, tynde strimler af vaniljestang
· Fyld et glas med isterninger.
· Kom 1 dl isterninger, grapejuice, korn af ¼ vaniljestang, gin og sukkersirup i en shaker.
· Ryst drinken i 1 minut.
· Hæld isen ud af glasset og sigt drinken over i det kolde glas.
· Servér straks, evt. pyntet med en tynd skive grapefrugt og lidt vaniljestang.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Drakamöllans køkken


DRAKAMÖLLANS KØKKEN
I Skåne ligger Drakamöllans Gårdshotell, der er kendt for sin ro, sin eventyrlighed og sin gode mad.
I køkkenet står kokken Eve Maltais, der har udvalgt sine favorit opskrifter og samlet dem i bogen DRAKAMÖLLANS KØKKEN, der udkom fra forlaget Klematis allerede i maj.
Bogen er inddelt efter råvarernes ”kilde”, altså Fra Havet, Fra Skoven, Fra Marken osv.
Her er både klassikere fra det skandinaviske køkken og opskrifter inspireret af især middelhavs køkkenerne.
Helt igennem en dejlig bog, med skønne billeder og opskrifter på enkel, ærlig mad.
Vil du hellere smage køkkenet end selv at stå i det, kan du læse mere på