Søg i denne blog

tirsdag den 24. august 2010

Chokoladekage

Man skal bare have et lille stykke af denne intense kage. Så der er nok til at kunne invitere gæster. Hvis du kan nøjes med et lille stykke luksus, er her nok til 6-8 personer.






INGREDIENSER: 
150 g mørk chokolade 
(55-60 %) 
75 g smør 
75 g ahornsirup 
3 æg (small) 
100 g ristede mandler, 
groft hakkede 
smør til formen
ENDVIDERE: 100 g chokolade 
25 g smør 
friske hindbær

SÅDAN GØR DU:Hak chokoladen, og smelt den og smørret i vandbad. Tag det af varmen, og kom ahornsirup i. Pisk æggene, og vend dem i sammen med de hakkede mandler. Fyld dejen i en smurt springform (18 cm). Bag kagen ved 180° (ikke varmluft) i 30-35 minutter, eller til den er gennembagt – tjek med en strikkepind eller skarp kniv. Lad kagen køle, inden du overtrækker den. 
Smelt 100 g chokolade med 25 g smør, og fordel det på kagen. Lad chokoladen sætte sig, og skær kagen i 6-8 stykker. Servér med friske hindbær, eller hvad sæsonen byder på.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

1 kommentar: