Søg i denne blog

fredag den 27. april 2012

Byg-Otto med ærter

Dagens Dejlige indtog jeg tidligt i morges - og er som det fremgår af overskriften, en byg-otto med ærter og ricotta. Opskriften følger her - for det er jo weekend.

Opskriften er god som hovedret til to eller forret til 4.


2 dl perlebyg
2 fed hvidløg, hakkede
1 skalotteløg (eller 1 lille løg), hakket
olivenolie
1 dl hvidvin
125 g ricotta
30 g revet parmesan
2 dl bælgede ærter
salt og peber
ENDVIDERE:
1 potte ærteskud
1 spsk. citronsaft
høvlet parmesan

Kog perlebyggen mør, 15-20 minutter. Dræn vandet fra den og sautér imens hvidløg og løg i olie i en gryde. De skal ikke tage farve. Kom perlebyg på og lad den få ½ - 1 minut. Tilsæt hvidvin og lad dem koge op.
Kom ricotta ved og lad den varme op. Tilsæt parmesan og ærter og lad dem varme med i 1 minuts tid. Smag til med salt og peber.
Anret byg-ottoen toppet med ærteskud vendt med lidt citronsaft og mere parmesan. Servér straks.

Opskrit & foto: Louisa Lorang

torsdag den 26. april 2012

Dagens Dejlige

Okay, i dag har jeg vold-ædt chokolade. Ikke det sundeste i verden, så i morgen skal jeg nok være artig!



Tekst & foto: Louisa Lorang

onsdag den 25. april 2012

Dagens Dejlige

Skøn pizza med ricotta aka foto-mad.
denne pizza kommer i FEMINA i uge 25......Uhmmmm siger jeg bare.
Delte naturligvis med fotografen!







Tekst & foto: Louisa Lorang

tirsdag den 24. april 2012

Dagens Dejlige

Jep! Jeg lader som om at det er sommer.......

Misosuppe med kylling


Her er en nem version, der også gør det muligt at bruge suppen som morgenmad!
Når jeg har virkelig travlt om morgnen, tager jeg  et brev instant miso i lommen og drikker det til morgenmad, når jeg når frem på jobbet. Effektivt - men denne version er stadig voldsom nem, og klart at foretrække.

Opskriften er til 2-4 personer, alt efter hvornår på dagen den indtages (og af hvem, for pokker!)






1 ½  liter vand
2 kylingebryster, i strimler
100 g nudler, gerne udon
1 bundt forårsløg
100 g mørk miso
50 g babyspinat
2-3 spsk. soja

Kog vandet op i en elkedel.
Skær kyllingen i tynde strimler.
Hæld det kogende vand i en gryde og kom kyllingen i gryden og lad det koge i 1-2 minutter.
Kom nudlerne i vandet og lad det hele koge i yderligere 4-5 minutter, eller til nudlerne er møre og kyllingen gennemtilberedt.
Snit imens forårsløgene i tynde, skrå skiver.
Hæld lidt af vandet i en kop og rør misoen ud i det.
Tag gryden med nudler og kylling af varmen. Kom misoen i sammen med forårsløg og spinat.
Smag til med soja og servér straks.

TIP: miso kan købes i helsekosten. Jeg har brugt en mørk miso med rug. Du kan også finde den på www.naturesource.dk 

Opskrift: Louisa Lorang
Footo: Line Falck


mandag den 23. april 2012

Dagens Dejlige

Ohhhh!!!! Virkelig dejlig middag på Frankies i Admiralgade.
Først krabbeklør, så jomfruhummer og til sidst rabarbersuppe. Naturligvis skyllet ned med bobler og godt selskab. Elsker den slags mandage!







Tekst & foto: Louisa Lorang

søndag den 22. april 2012

Dagens Dejlige

Fritter! Det bedste jeg ved. Med ketchup og aioli, i dag fra Dag H.

Fritter hjælper på alt! Og især på mit let snurrende hoved.