Søg i denne blog

fredag den 20. april 2012

Dagens Dejlige

Var virkelig dejlig og blev skyllet ned med dejlig, tysk riesling.
Klassisk stenbidderrogn på Gustavs Bistro i Classensgade.
Et glad og tilfreds godnat herfra!

torsdag den 19. april 2012

Green apple margarita


Dagens dejlige er en syrlig margarita. 
Jeg lavede dem forleden til Go Morgen Danmark. Men synes alligevel at det er sjovest at drikke margaritas efter 19.00.

Du får opskriften med i dag - det er jo snart weekend.




Opskriften giver 4 drinks

6 Granny Smith æbler
1- 1 ½ dl limejuice
1 dl tequila
½ dl Cointreau
1 dl sukkerlage
isterninger
Pres æblerne i en saftcentrifuge og bland straks saften med 1 dl limejuice. Rør tequila og cointreau i og smag til med sukkerlage og evt, mere lime. Servér straks i margaritaglas med is.
Du kan evt. dyppe kanten af glasset i limesaft og derefter salt eller perlesukker, for at få den helt rigtige margarita fornemmelse. (Jeg kører den ind helt uden!)

Opskrift & foto: Louisa Lorang

onsdag den 18. april 2012

Dagens Dejlige


Dagens Dejlige blev indtaget på Flyver Grillen i Kastrup. Naturligvis en flæskestegssandwich! 
Måske ikke lige det mest oplagte sted at hænge ud, men når man har en 2 årig, der kan sige "WOOOOOW, den er flot" hver gang en flyver svinger forbi, er det det hele værd.

I øvrigt mit første besøg på Flyver Grillen. Næste gang jeg kommer bliver det klart med den 2 årige - men bestemt også med tømmermænd.







Tekst & foto: Louisa Lorang

tirsdag den 17. april 2012

Southern fried chicken

Dagens dejlige blev indtaget kort efter klokken 9. Om jeg er oppe klokken 4 eller til almindelig-menneske-tid, så kan jeg spise ALT når klokken er 9. Også syndig sydstats-kylling.


Her kommer opskriften til 4 personer, på den kylling jeg lavede tidligt i morges - og åd inden mange møder på arbejde!



3 dl kærnemælk
1-2 spsk. tabasco
lidt salt
1 kylling, delt i 10-12 stykker
ENDVIDERE
4 dl mel
1 tsk. bagepulver
salt og peber
rigelig olie til stegning
flagesalt
Bland kærnemælk, tabasco og salt og hæld det i en stor skål. Kom kyllingen i marinaden og dæk skålen med film. Lad kyllingen trække ved stuetemperatur i mindst 30 minutter, eller i op til 24 timer i køleskab.
Bland mel, bagepulver, salt og peber og kom det i en ny frysepose. Tag kyllingen op at marinaden og lad den dryppe af. Kom 2-3 stykker kylling i posen med mel ad gangen og ryst, så kyllingen bliver helt dækket. Varm imens olien i en dyb pande, der skal være nok til at dække kyllingen halvt op. Kom kyllingen i panden når olien er varm. Skru varmen ned til middel og steg kyllingen under låg. Den skal have ca. 20 minutter i alt. Vend et par gange undervejs.
Tjek at kyllingen er gennemstegt. Tag kyllingen op og lad den dryppe af på køkkenrulle. Krydr med flagesalt og servér straks med en stor salat og evt. kartoffelbåde.

SALAT MED BLUECHEESEDRESSING
Salat til 4

150 g blandet salat
1 bundt radiser, i skiver
2 pærer, i både
4 stilke bladselleri, i skiver
50 g soltørrede tranebær
100 g valnødder
lidt olivenolie
lidt eddike, gerne æble-
100 g blåskimmelost
salt og peber
Vend salat, radiser, pærer, selleri, tranebær og valnødder med en smule olie og eddike og anret salaten med brud af blåskimmelost.
Krydr med salt og peber og servér straks.


Opskrift & Foto: Louisa Lorang

mandag den 16. april 2012

Breakfast Tacos


Denne kombi af krydrede æg i bløde tortillas (soft tacos) er en af mine favoritter. I Texas kan du købe en af disse breakfast tacos på en hver tankstation, burgerjoint eller endnu bedre - på et taqueria (taco shop).
Fantastisk morgenmad siger jeg bare. Servér lemonade, iste, sort kaffe  og masser af hotsauce til.

Se flere bud på dejlig morgenmad i det nyeste nummer af MAD&venner

Opskriften er til 2 personer til morgenmad


SALSA:
2 avokado, i tern
2 tomater, i tern
1 håndfuld koriander
1 rødløg, hakket
1 rød chili, hakket
saft af 1 lime
salt
MIGAS:
1 løg, hakket
1 tomat, i tern
½ grøn peberfrugt, i tern
olivenolie
25 g majs tortilla chips
5 æg
salt
ENDVIDERE:
4 lune tortillas
tabasco
lime
Vend avokado, tomat, koriander, rødløg, chili og lime sammen og smag salsaen til med salt.
Sautér løg, tomat og peberfrugt i lidt olivenolie på en varm pande. Kom chips ved og lad det varme kort. Pisk æggene sammen og Kom dem på panden. Rør det hele sammen så det bliver bløde røræg. Smag til med salt.
Fyld det hele i lune tortillas og servér straks med salsa, tabasco og lime.

TIP: du kan komme revet cheddar i dine varme tacos, hvis du er til ekstra snask.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

søndag den 15. april 2012

Dagens Dejlige

Æggemad! 



Med æg fra Barresøgård, tomater fra Aarstiderne og karse fra E's lille have i vindueskarmen. Vi venter tålmodig på agurker og ærter og nyder masser af karse i ventetiden. 



Tekst & foto: Louisa Lorang

lørdag den 14. april 2012

Dagens Dejlige

Jep! Jeg har spist en Snurris eller en snurretop. Oven i købet fra Hjemis.
Smagte lidt som skub-op-is fra 80'erne, så prøv hvis du er til det?! Jeg prøver igen................om 10 år oder so? Måske!