Var virkelig dejlig og blev skyllet ned med dejlig, tysk riesling.
Klassisk stenbidderrogn på Gustavs Bistro i Classensgade.
Et glad og tilfreds godnat herfra!
Søg i denne blog
fredag den 20. april 2012
torsdag den 19. april 2012
Green apple margarita
Dagens dejlige er en syrlig margarita.
Jeg lavede dem forleden til Go Morgen Danmark. Men synes alligevel at det er sjovest at drikke margaritas efter 19.00.
Du får opskriften med i dag - det er jo snart weekend.
Opskriften giver 4 drinks
6 Granny Smith æbler
1-
1 ½ dl limejuice
1 dl tequila
½ dl Cointreau
1 dl sukkerlage
isterninger
Pres
æblerne i en saftcentrifuge og bland straks saften med 1 dl limejuice. Rør
tequila og cointreau i og smag til med sukkerlage og evt, mere lime. Servér
straks i margaritaglas med is.
Du
kan evt. dyppe kanten af glasset i limesaft og derefter salt eller perlesukker,
for at få den helt rigtige margarita fornemmelse. (Jeg kører den ind helt uden!)
Opskrift & foto: Louisa Lorang
onsdag den 18. april 2012
Dagens Dejlige
Dagens Dejlige blev indtaget på Flyver Grillen i Kastrup. Naturligvis en flæskestegssandwich!
Måske ikke lige det mest oplagte sted at hænge ud, men når man har en 2 årig, der kan sige "WOOOOOW, den er flot" hver gang en flyver svinger forbi, er det det hele værd.
I øvrigt mit første besøg på Flyver Grillen. Næste gang jeg kommer bliver det klart med den 2 årige - men bestemt også med tømmermænd.
Tekst & foto: Louisa Lorang
tirsdag den 17. april 2012
Southern fried chicken
Dagens dejlige blev indtaget kort efter klokken 9. Om jeg er oppe klokken 4 eller til almindelig-menneske-tid, så kan jeg spise ALT når klokken er 9. Også syndig sydstats-kylling.
Her kommer opskriften til 4 personer, på den kylling jeg lavede tidligt i morges - og åd inden mange møder på arbejde!
3
dl kærnemælk
1-2
spsk. tabasco
lidt
salt
1
kylling, delt i 10-12 stykker
ENDVIDERE
4
dl mel
1
tsk. bagepulver
salt
og peber
rigelig
olie til stegning
flagesalt
Bland
kærnemælk, tabasco og salt og hæld det i en stor skål. Kom kyllingen i
marinaden og dæk skålen med film. Lad kyllingen trække ved stuetemperatur i
mindst 30 minutter, eller i op til 24 timer i køleskab.
Bland
mel, bagepulver, salt og peber og kom det i en ny frysepose. Tag kyllingen op
at marinaden og lad den dryppe af. Kom 2-3 stykker kylling i posen med mel ad
gangen og ryst, så kyllingen bliver helt dækket. Varm imens olien i en dyb
pande, der skal være nok til at dække kyllingen halvt op. Kom kyllingen i
panden når olien er varm. Skru varmen ned til middel og steg kyllingen under
låg. Den skal have ca. 20 minutter i alt. Vend et par gange undervejs.
Tjek
at kyllingen er gennemstegt. Tag kyllingen op og lad den dryppe af på
køkkenrulle. Krydr med flagesalt og servér straks med en stor salat og evt.
kartoffelbåde.
SALAT MED
BLUECHEESEDRESSING
Salat til 4
150 g blandet salat
1 bundt radiser, i skiver
2 pærer, i både
4 stilke bladselleri, i
skiver
50 g soltørrede tranebær
100 g valnødder
lidt olivenolie
lidt eddike, gerne æble-
100 g blåskimmelost
salt og peber
Vend salat, radiser, pærer,
selleri, tranebær og valnødder med en smule olie og eddike og anret salaten med
brud af blåskimmelost.
Krydr med salt og peber og
servér straks.
Opskrift & Foto: Louisa Lorang
mandag den 16. april 2012
Breakfast Tacos
Denne kombi af krydrede æg i bløde tortillas (soft tacos) er en af mine favoritter. I Texas kan du købe en af disse breakfast tacos på en hver tankstation, burgerjoint eller endnu bedre - på et taqueria (taco shop).
Fantastisk morgenmad siger jeg bare. Servér lemonade, iste, sort kaffe og masser af hotsauce til.
Se flere bud på dejlig morgenmad i det nyeste nummer af MAD&venner.
Opskriften er til 2 personer til morgenmad
SALSA:
2
avokado, i tern
2
tomater, i tern
1
håndfuld koriander
1
rødløg, hakket
1
rød chili, hakket
saft
af 1 lime
salt
MIGAS:
1
løg, hakket
1
tomat, i tern
½
grøn peberfrugt, i tern
olivenolie
25
g majs tortilla chips
5
æg
salt
ENDVIDERE:
4
lune tortillas
tabasco
lime
Vend
avokado, tomat, koriander, rødløg, chili og lime sammen og smag salsaen til med
salt.
Sautér
løg, tomat og peberfrugt i lidt olivenolie på en varm pande. Kom chips ved og
lad det varme kort. Pisk æggene sammen og Kom dem på panden. Rør det hele
sammen så det bliver bløde røræg. Smag til med salt.
Fyld
det hele i lune tortillas og servér straks med salsa, tabasco og lime.
TIP:
du kan komme revet cheddar i dine varme tacos, hvis du er til ekstra snask.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
søndag den 15. april 2012
Dagens Dejlige
Æggemad!
Med æg fra Barresøgård, tomater fra Aarstiderne og karse fra E's lille have i vindueskarmen. Vi venter tålmodig på agurker og ærter og nyder masser af karse i ventetiden.
Tekst & foto: Louisa Lorang
lørdag den 14. april 2012
Dagens Dejlige
Jep! Jeg har spist en Snurris eller en snurretop. Oven i købet fra Hjemis.
Smagte lidt som skub-op-is fra 80'erne, så prøv hvis du er til det?! Jeg prøver igen................om 10 år oder so? Måske!
Smagte lidt som skub-op-is fra 80'erne, så prøv hvis du er til det?! Jeg prøver igen................om 10 år oder so? Måske!
Abonner på:
Opslag (Atom)