Søg i denne blog

tirsdag den 17. april 2012

Southern fried chicken

Dagens dejlige blev indtaget kort efter klokken 9. Om jeg er oppe klokken 4 eller til almindelig-menneske-tid, så kan jeg spise ALT når klokken er 9. Også syndig sydstats-kylling.


Her kommer opskriften til 4 personer, på den kylling jeg lavede tidligt i morges - og åd inden mange møder på arbejde!3 dl kærnemælk
1-2 spsk. tabasco
lidt salt
1 kylling, delt i 10-12 stykker
ENDVIDERE
4 dl mel
1 tsk. bagepulver
salt og peber
rigelig olie til stegning
flagesalt
Bland kærnemælk, tabasco og salt og hæld det i en stor skål. Kom kyllingen i marinaden og dæk skålen med film. Lad kyllingen trække ved stuetemperatur i mindst 30 minutter, eller i op til 24 timer i køleskab.
Bland mel, bagepulver, salt og peber og kom det i en ny frysepose. Tag kyllingen op at marinaden og lad den dryppe af. Kom 2-3 stykker kylling i posen med mel ad gangen og ryst, så kyllingen bliver helt dækket. Varm imens olien i en dyb pande, der skal være nok til at dække kyllingen halvt op. Kom kyllingen i panden når olien er varm. Skru varmen ned til middel og steg kyllingen under låg. Den skal have ca. 20 minutter i alt. Vend et par gange undervejs.
Tjek at kyllingen er gennemstegt. Tag kyllingen op og lad den dryppe af på køkkenrulle. Krydr med flagesalt og servér straks med en stor salat og evt. kartoffelbåde.

SALAT MED BLUECHEESEDRESSING
Salat til 4

150 g blandet salat
1 bundt radiser, i skiver
2 pærer, i både
4 stilke bladselleri, i skiver
50 g soltørrede tranebær
100 g valnødder
lidt olivenolie
lidt eddike, gerne æble-
100 g blåskimmelost
salt og peber
Vend salat, radiser, pærer, selleri, tranebær og valnødder med en smule olie og eddike og anret salaten med brud af blåskimmelost.
Krydr med salt og peber og servér straks.


Opskrift & Foto: Louisa Lorang

4 kommentarer:

 1. Uhhhh, du er slem, slem, slem - det får mig til at længes. Har du prøvet Sylvia's i Harlem??

  KH
  B

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh, nej....desværre. Øv, jeg har brug for NY NU!

   Kh L

   Slet
 2. Lone Strand Andersen18. april 2012 kl. 10.20

  Så ikke udsendelsen, men det ser godt ud! Jeg lider heller ikke på nogen måde af fine fornemmelser for hvad, der kan spises hvornår. Lidt sydstatsmad før 09,00 skulle man da nok kunne klare;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, Lone! Selvom en margarita til at skylle den ned med, giver mig lidt for meget lyst til morgenlur :)

   Kh L

   Slet