Søg i denne blog

tirsdag den 14. februar 2012

Passion for passion


Super frisk drink til 1 person. Du kan erstatte limesaft med champagne eller andre bobler, hvis du har brug for lidt mere bling-fornemelse.

Opskriften giver 1 drink


2 passionsfrugter
1 dl isterninger
2 cl orangelikør
2 cl tequila
Saft af 1 lime
Skær passionsfrugterne over og skrab kødet ud med en teske.
Kom passionsfrugt, isterninger, orangelikør, tequila og lime i en shaker og ryst i 1 minut.
Hæld drinken i et glas.
Servér straks med sugerør.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

mandag den 13. februar 2012

Valentines

I morgen er det Valentines. Og jeg må indrømme, at trods kærlighed til cowgirlmad og Sydstater, er det ikke noget der er noteret i min kalender. 


Meeeeeeeen, når det nu skal være, og manden er skøn og ungerne sover, så kan jeg jo nemt lokkes til at fejre hvad-som-helst med lækre drinks!


Se hvad jeg helst drikker i morgen tidligt i Go Morgen Danmark.....
.....Opskrifterne kommer på bloggen tids nok til, at du kan finde din shaker frem. 


Så happy Valentines for pokker!


Foto: Line Falck

søndag den 12. februar 2012

Svinemørbrad med lune æbler

Ret så oldschool! = sådan noget jeg elsker at spise, fordi jeg i virkeligheden er en gammel mand (så er det ude!)


Opskriften er til 2 personer




1 svinemørbrad
lidt olie til stegning 
salt 
1 spsk. grov sennep 
1 tsk. dijonsennep 
1½ dl piskefløde 
salt 
LUNE ÆBLER: 
2 æbler i både 
1 rødløg i både 
olivenolie 
timian 
salt 
TILBEHØR: 
ristede kartofler 

Puds mørbraden og skær den i 4-6 bøffer. Bank dem let flade med hånden, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. 
Tag bøfferne af panden, og kom de to slags sennep på panden. Tilsæt fløde, og lad det koge op. Smag til med salt. 
Rist imens æbler og rødløg i lidt olie på en varm pande. Det skal bare riste i et par minutter. Krydr med timian og salt. 
Servér bøfferne med kartofler, lune æbler og sennepssauce.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 9. februar 2012

Linsesuppe

Det her er en ægte vintersuppe. Nyd den med groft brød, eller lav en lidt større portion, og spis den uden brød. 




100 g bacon i terninger 
1 løg, hakket 
2 fed hvidløg, hakkede 
evt. lidt olie 
2 stilke bladselleri i tynde skiver 
1 dl grønne linser 
2 dl grøntsagsbouillon 
4-6 dl tomatjuice 
lidt timian 
1 laurbærblad 
salt 
rigeligt peber 
ENDVIDERE: 
flager af parmesan 
timian 
groft brød 

Rist baconen i en stor, varm gryde, til den er let gylden, men ikke tør. Tilsæt løg og hvidløg og måske lidt olie, og sautér, uden at det tager farve. Kom bladselleri og linser ved, og tilsæt derefter bouillon, 3 dl tomatjuice, timian og laurbærblad. Lad suppen simre under låg i 35-40 minutter, eller til linser og grøntsager er møre. Spæd med tomatjuice undervejs. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Servér straks suppen toppet med parmesanflager, lidt timian, og giv groft brød til.
Opskriften er til 2 personer.

TIP: Suppen kan sagtens laves uden bacon, hvis du ikke har lyst til kød




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 5. februar 2012

Vinderen af smuk kogebog!

Okay, klokken blev mere end 15:00. Men jeg har trukket en vinder:
Og af de 23 super lækre lamme historier, blev der 23 orange sedler 
Og vinderen er:


Og så er det vel passende at sige 
Tillykke Lykke


Kh Louisa



lørdag den 4. februar 2012

Vintersuppe

I fredags var det en af årets koldeste dage. I samarbejde med Go Morgen Danmark lavede jeg suppe til nogle af Københavns herberger. Steffen og Peter hakkede flittigt med - og jeg tror vi i alt fik lavet 80-100 liter suppe.







Femina var forbi, hvis du vil se os fryse :-) her-fryser-vi-mere


Hvis du hellere vil i køkkenet, er opskriften super nem og til 2 personer 




450 g kartofler
200 g pastinakker
1 gulerod
2 porrer
lidt olivenolie
timianstilke
evt. persillestilke fra onsdag
2 laurbærblade
1½ l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
ENDVIDERE:
4 tykke skiver rugbrød
lidt olivenolie
flagesalt
1 håndfuld plukket timian
Skræl kartofler, pastinakker og gulerod, og skær det hele i grove stykker. Fjern den groveste top fra porrerne og det allernederste stykke med rødderne. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær dem i grove stykker. Sautér alle grøntsagerne i olivenolie i en varm stor gryde. Det må meget gerne stege i 6-8 minutter, dog uden at tage farve. Bind lidt kødsnor om timianstilke, persillestilke og laurbærblade, og kom dem i gryden. Hæld bouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.
Skær imens rugbrødet i grove terninger; vend dem med en smule olie, og drys dem med salt. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem i en 180° varm ovn i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle en smule af, og vend dem med timian lige inden servering.
Fisk krydderurtestilke og laurbærblade op af suppen. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Justér evt. med lidt kogende bouillon, men suppen skal være tyk.
Servér straks suppen med rugbrødscroutoner.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Susanne Gustafsson & Anders Schønnemann

torsdag den 2. februar 2012

Cheesecake-brownie

For en uges tid siden blev en chokoladekage med indbygget cheesecake efterlyst her på bloggen. Den kommer så her!

Og enten vil denne kage være din nye drømmekage, ellers vil den klart overskride din grænse. Den er nemlig top syndig......
Kagen er, som overskriften hentyder til, en blanding mellem cheesecake og brownie. Er du fan af begge, er dette helt sikkert noget for dig.

Opskriften er til 6-8 personer.




125 g smør
100 g mørk chokolade
2 dl sukker
2 æg
2 dl mel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker
Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. Tag det af varmen og pisk sukker og æg luftigt. Pisk den lune chokolade i og bland mel med vaniljesukker og kakaopulver. Sigt det i den chokolademassen og rør det godt sammen. Smør en form (20 x 25 cm), læg et stykke bagepapir i bunden og smør også det. Hæld kage massen i formen.
Pisk flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker med en elpisker. Dryp store klatter af ostemassen oven i browniemassen. Marmorér kagen ved at trække en kniv igennem den. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Lad kagen køle en smule og sæt den i køleskabet. Lad være med at dække den til før den er helt kold. Skær den i firkanter og servér til kaffen.
Kagen kan med fordel laves dagen i forvejen og opbevares på køl.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann