JA, sgu! Næsten en guleærter. Men med røde linser (fordi det er det jeg har i mit køkken, så det er nemmere). Men er du til møllerens, så gør som du plejer. Min suppe er ikke så tyk som ærter. men for filan begge dele er skønne!!!
Opskriften er til 2 personer.
1 dl røde linser - flere hvis du vil have den "ærte-tyk"
1 stort, hakket løg
1 spsk. olivenolie
2 stilke bladselleri i tynde skiver
1 l kogende grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
salt og peber
ENDVIDERE:
1 håndfuld plukket
bredbladet persille
1 rødløg i tynde skiver
1 æble skåret i små terninger
æbleeddike
TILBEHØR:
2 gode, ristede pølser
groft brød
Skyl linserne, og lad dem dryppe af. Sautér løget i olivenolien i en varm gryde. Kom linserne på. Ingen af delene skal tage farve, men må gerne sautere i et par minutter. Kom bladsellerien ved, og sautér i yderligere 1 minut.
Hæld den kogende bouillon på, og lad suppen snurre under låg i 25 minutter, eller til linserne er helt udkogte. Blend suppen, og smag den til med salt og peber. Vend persille, løg og æble med en smule eddike. Anret suppen i varme, dybe tallerkener, og top med persillesalaten. Servér straks suppen med gode pølser og groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
mandag den 14. november 2011
søndag den 13. november 2011
Søndagsæg
Jeg er virkelig glad for "rigtig" mad om morgenen (læs: jeg spiser gerne lasagne, kålsalat, misosuppe, andesteg eller hvad køleskabe nu byder på). Men denne morgenmad, er vist simple nok til, at alle vil spise med?
Opskriften er til 2 personer
½
agurk
lidt
citronsaft
lidt olivenolie
lidt
salt
ENDVIDERE
4
æg
2
spsk. iskoldt vand
lidt
salt
1
tsk. smør
100
g røget laks i skiver
1
bundt purløg, fint hakket
TILBEHØR
ristet
rugbrød
Skær agurken i super tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Vend den med
citron, olivenolie og samt og lad den trække mens du laver resten.
Pisk
æg, vand og salt og steg æggene i en smule smør, til de er gennemtilberedte,
men ikke tørre.
Anret
æggene med laks, agurk, purløg og servér med ristet rugbrød til.
lørdag den 12. november 2011
Bogforum 2011
I går var jeg forbi Bogforum for at lave lidt mad. Køkkenet var to caféborde, så maden var simpel. Men det er min mad jo altid......
Her er opskrifterne fra i går, så hvis du var forbi og smagte noget du ku li - kan du finde opskriften herunder.
![]() |
| Jeg hopper i forklædet. Maria er klar med kålsalat. |
KÅLSALAT VIETNAM-STYLE
1/2 dl fiskesauce
1/2 dl limesaft
1 1/2 spsk. sukker
3-4 tsk. hakket rød chili,
eller efter smag (men ikke for lidt!)
ENDVIDERE
1/6 hvidkål
2 gulerødder
1 rødløg, i tynde både
1 håndfuld mynteblade
1 håndfuld plukket koriander
½ dl hakkede peanuts
Rør fiskesauce, lime,
sukker og chili sammen.
Snit hvidkålen fint og skær
gulerødderne i julienne, eller riv dem groft. Vend kål, gulerødder, løg, mynte,
koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både
stærkt og syrligt. Servér straks eller lad den trække i op til et døgn.
![]() |
| Smag, smag...... |
![]() |
| Misomayo |
MISOMAYO
4 spsk. mayonnaise
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2-3 spsk. limesaft
2 spsk. soja
1 spsk. flydende honning
2 spsk. ristede sesamfrø
Rør mayonnaise, miso, lime, soja, honing og sesamfrø sammen. Smag til og servér en til sprøde grøntsager, friske forårsruller, salatruller eller på en nudelsalat.
![]() |
| Stef med citronmazarin |
CITRONMAZARINER MED MASCAPONETOPPING
250 g sukker
250 g smør
250 g marcipan, revet
1 økologisk citron, skallen
4 æg
70 g mel
TOPPING
250 g mascarpone
3-4 spsk. lemoncurd
Pisk smør og sukker på robotten eller med en elpisker Tilsæt revet marcipan og fintrevet citronskal.
Tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt derefter mel.
Fyld massen i små forme og bag dem ved ca. 170 grader i 10-15 minutter, eller til de er gennembagte.
Hæld citronsaft over kagerne, men de stadigvæk er varme. Lad kagerne køle helt af.
Rør mascarponen med lemoncurd og sprøjt den på de afkølede kager med en sprøjtepose, eller smør den på med en palet.
Servér straks.
Opskrifter: Louisa Lorang
Foto: Stef
Abonner på:
Opslag (Atom)





