Du kan bruge andre hvide fisk til denne opskrift. F.eks. lange, sej eller kulmule.
.....og når du koger grove ris: salt først når risene er møre. Det forkorter kogetiden væsenligt!
Opskriften er til 2 personer
250 g torsk, uden skind og ben
½ spsk. rød karry
2 tsk. hakket ingefær
¼ bundt koriander
1 tsk. salt
olie til stegning
ENDVIDERE:
1 dl hakkede peanuts
½ bundt mynte
½ bundt koriander
limebåde
sød chilisauce
TILBEHØR:
100 g blandet salat
kogte grove ris
Blend torsk, karry, ingefær, koriander og salt i en foodprocessor eller minihakker. Form farsen til 8-10 flade fiskefrikadeller, og steg dem gyldne i olie på en varm pande.
Vend peanuts, mynte og koriander, og anret fiskefrikadellerne med krydderurtesalat. Servér straks med limebåde, sød chilisauce, blandet salat og kogte ris.
Opskrift: Louisa Lorang, fra Femina
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
onsdag den 6. juli 2011
mandag den 4. juli 2011
Samosas med sprød salat
Lav samosas som snack (så lav dem mindre), eller brug dem som aftensmad. Her med sprød salat.
Giv ris til hvis du har inviteret en stor håndværker-basse til middag.
Opskriften er til 2 personer.
250 g kogte kartofler
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 dl ærter, evt. fra frost
1 spsk. smør
1 spsk. olie til stegning
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. karry
4 plader fillodej
50 g smeltet smør
ENDVIDERE:
1 håndfuld mynte
1 grøn chili, hakket, med eller uden kerner
1 rødløg i tynde skiver
agurk i både
citronsaft
olivenolie
salt
TILBEHØR:
yoghurt
Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde – hold godt øje med dem.
Vend mynte, chili, løg og agurk med citronsaft og olivenolie. Smag salaten til med salt.
Servér samosas med salat og yoghurt.
Opskrift: Louisa lorang
Foto: Anders Schønnemann
Giv ris til hvis du har inviteret en stor håndværker-basse til middag.
Opskriften er til 2 personer.
250 g kogte kartofler
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 dl ærter, evt. fra frost
1 spsk. smør
1 spsk. olie til stegning
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. karry
4 plader fillodej
50 g smeltet smør
ENDVIDERE:
1 håndfuld mynte
1 grøn chili, hakket, med eller uden kerner
1 rødløg i tynde skiver
agurk i både
citronsaft
olivenolie
salt
TILBEHØR:
yoghurt
Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde – hold godt øje med dem.
Vend mynte, chili, løg og agurk med citronsaft og olivenolie. Smag salaten til med salt.
Servér samosas med salat og yoghurt.
Opskrift: Louisa lorang
Foto: Anders Schønnemann
torsdag den 30. juni 2011
Pasta a la saltimbocca
Saltimbocca er en italiensk klassiker af kalveinderlår, parmaskinke og salvie, rullet sammen, brunet og stegt færdig med masala.....Top dollar mad - her i en lynhurtig pasta-version!
Opskriften er til 2 personer.
150 g tørret pasta (jeg har brugt tripoline)
vand + salt
ENDVIDERE:
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g
olivenolie
250 g kalvekød i strimler
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille håndfuld salvieblade
½ dl masala, sherry el. hvidvin
salt og peber
revet parmesan
TILBEHØR:
100 g blandet salat
200 g små tomater, halverede
1 rødløg i tynde skiver
salt og peber
olivenolie og balsamico
Kog pastaen i rigeligt, saltet vand, til den er al dente. Dræn kogevandet fra, men gem lidt.
Klip imens skinken i stykker, og rist den i en stor, varm gryde i en smule olivenolie. Kom kalvekødet ved, og steg det ved meget høj varme, så skinken bliver sprød, og kødet brunes. Tilsæt hvidløg og salvie, og derefter vin. Lad det lige koge op. Kom pastaen i, og vend det hele sammen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, og smag til med salt og peber. Anret med parmesan, og servér straks med en stor salat af salat, tomater, løg og olie-eddike.
Opskrift af Louisa Lorang, fra Femina
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 28. juni 2011
Falaffel
Lav dine egne falafler. Det er super nemt og hurtigere end du tror!? Bare husk at sætte kikærter i blød dagen i forvejen.
Opskriften er til 2-4 personer, afhængigt af tilbehør.
Ca. 14 falafler i alt.
200 g kikærter (udblødt natten over)
1 bundt bredbladet persille
½ bundt koriander
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. salt
¼ dl citronsaft
olie til stegning
TILBEHØR:
fladbrød
tomat
agurk
rødløg
salat
mynte
yoghurt
chilisauce
citronbåde
Dræn vandet fra kikærterne; blend kikærter, persille, koriander, hvidløg, løg, spidskommen,salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 14 små falafeler, ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem helt runde. Steg falafelerne i rigeligt olie i en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Servér de varme falafler i lune fladbrød med tomat, agurk, løg, salat og mynte. Giv yoghurt, chilisauce og citronbåde til.
Opskrift fra Femina, af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
NOUGATIS
Hvis du ikke har en ismaskine og bare fryser isen i fryseren, vil den krystalliserer let. Det er stadigvæk en dejlig is – eller nærmere en parfait – men ikke det samme som hvis den er frosset på en ismaskine.
½ liter sødmælk
½ liter piskefløde
100 g sukker
100 g glykose (fås i specialvarer og hobbybutikker)
1 stang vanilje
1 nip salt
8 æggeblommer – pasteuriserede
½ dl sukker
ENDVIDERE
100 g sukker
Kom mælk, fløde, sukker, glykose, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og lad det koge op stille og roligt under omrøring. Sukker og glykose skal være smeltet.
Pisk æggeblommerne let luftige med 100 g sukker.
Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme. Pisk til massen tykner en smule. Det tager ca. 5 minutter, så hav tålmodighed.
Hæld massen over i en kold skål, pisk fortsat.
Sæt massen i køleskabet indtil den er helt kold.
Smelt sukkeret i en gryde. Hæld det ud på bagepapir på en bageplade og lad det blive stift. Knus karamellen og bland den med nødderen.
Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en form i fryseren. Vend karamelknaset i isen, når den er halvfrossen. Frys isen færdig og servér eller opbevar i fryseren indtil brug.
Etiketter:
Sødt
Kakaois
- knap så usund is, der er top nem at lave.
2 modne bananer
4 dl sojamælk
2 dadler, uden sten
2 spsk. kakao
2 spsk. agavesirup, gerne mørk
Kom alle ingredienserne i en blender og blend. Sigt evt. massen og fyld den i isforme. Frys og nyd! Orh, hvor nemt!
Opskrift fra Go' Morgen Danmark af Louisa Lorang
Etiketter:
Sødt
JORDBÆRIS
Nem is, der kan laves uden en ismaskine. Bare hæld ismassen direkte i forme, så får du skønne jordbæris til børn eller voksne
¼ liter sødmælk
125 g fast, dansk honning
300 g jordbær
100 g mascarpone
Kom mælk og honning i en kasserolle og lad det varme op til honningen er smeltet. Køl mælken af i køleskab.
Skyl bærrene, nip blomsterne af og blend bær, den afkølede honningmælk og mascarpone. Hæld massen i forme og frys dem i mindst 4 timer.
Servér og nyd!
Etiketter:
Sødt
Abonner på:
Opslag (Atom)