Søg i denne blog

tirsdag den 24. maj 2011

QUINOASALAT MED HALLUMI OG MYNTE


Sund og simpel salat. Lav den på grillen eller brug en grillpande.

Opskriften er tilbehør til 3-4 personer.


1 ½ dl quinoa
salt
2 røde peberfrugter
1 squash
olivenolie
salt
250 g hallumi
ENDVIDERE
1 lille rødløg
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 lille bundt mynte, plukket
Skyl quinoaen og kog den i saltet vand i ca. 15 minutter, eller til den er mør. Hæld vandet fra den og lad den dryppe af i en si.
Skær imens peberfrugterne i både og squashene i skiver. Dryp begge dele med olivenolie og grill dem på en varm grill. Krydr med salt. Skær osten i skiver, dryp den med olie og grill den på en varme grill.
Hak imens løget fint. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Kom det hakkede løg i og vend den varme grøntsager, quinoa og mynte med dressingen. Smag til med salt og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang

mandag den 23. maj 2011

Burger med blå ost

En burger med blå overraskelse i midten! WHATS NOT TO LIKE!??






400 g hakket oksekød 
50 g blå ost, f.eks. Blå Kornblomst 
olie til stegning 
salt og peber 
ENDVIDERE: 
2 burgerboller 
mayonnaise, gerne Hellmann’s 
1 hjertesalat, strimlet 
1 radicchiosalat, strimlet 
2 gulerødder strimlede 
TILBEHØR: 
ketchup 

Del kødet i fire lige store portioner, og lav fire flade bøffer. Fordel den blå ost på midten af de to bøffer. Læg de sidste bøffer ovenpå, og luk osten inde ved at klemme kødet forsigtigt sammen i siderne. Steg de to bøffer i olie på en varm pande, og krydr dem med salt og peber.
Lun burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise. Fordel salater og gulerod på underbollerne (kan det hele ikke være der, kan du servere det ved siden af). Læg bøfferne på. 
Servér straks med ketchup. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 22. maj 2011

Asparges i cæsardress

To top-favoritter; asparges og cæsardressing (her uden ansjos).

Spis salaten som forret eller som tilbehør til grillet kød eller fisk.

Opskriften er til 4






1 bæger pasteuriserede æggeblommer (2 blommer)
lidt salt
½ tsk. sennep
½ tsk. fintrevet hvidløg
1-2 spsk. æbleeddike
1 dl solsikke- eller vindrue-kerneolie
50 g fintrevet parmesan
ENDVIDERE:
2 citroner
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
1 tsk. smør
salt
TILBEHØR:
evt. groft brød (hvis du bruger salaten som forret) 


Pisk æggeblommerne med salt, sennep, hvidløg og eddike. Pisk olien i, lidt ad gangen, så dressingen tykner som mayonnaise. Rør parmesanen i, og smag til med salt og evt. lidt mere eddike.
Skær citronerne over, og rist dem med skærefladen nedad på en varm, tør pande. Skræl imens de hvide asparges med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Knæk den nederste, træede ende af både hvide og grønne asparges.
Kog lidt vand op i en høj, dyb pande. Tilsæt smør og salt, og damp aspargesene under låg i 1 minut. De må meget gerne have bid. Dræn vandet fra. Anret aspargesene på fire tallerkener eller et stort fad, og servér med cærsardressing og ristede citroner.




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 19. maj 2011

KRYDDERURTE-FRIKADELLER med sommer-kartoffelsalat


Totalt oldschool.......I LIKE!

Opskriften er til 2 store og 1-2 små - og meget nem at lave!



1-1½ liter vand
salt
600 g små kartofler
200 g rygeost 10%
200 g drænet yoghurt 10%
100 g radiser
1 bundt purløg
FRIKADELLER
1 lille løg
1 lille bundt kørvel
400 g hakket svin og okse
salt og peber
2 spsk. mel
¼ dl mælk
1 stort æg
lidt olie til stegning
TILBEHØR
Blandet, grøn salat

·      Kog vandet op i en elkedel, hæld det i en gryde sammen med salt og kog kartoflerne møre. Hæld koldt vand over dem og lad dem køle af så meget som muligt.
·      Rør imens rygeost med yoghurt. Skær radiserne i skiver og hak purløget og vend begge dele i dressingen. Vend kartoflerne i, når de er kølet godt af.
·      Hak løget fint, pluk kørvelen groft og hak den.
·      Rør kødet med løg, kørvel, salt, peber, mel, mælk og til sidst æg.
·      Form 12 frikadeller og steg dem i lidt olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Det tager ca. 8 minutter at stege en frikadelle.
·      Servér frikadeller og kartoffelsalat med grøn salat til.

Af: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 17. maj 2011

Chokoladekage med hindbær

Du kan sagtens lave chokoladekagen dagen i forvejen, så du er klar når du skal have gæster. Lav hindbærcremen og pynt den lige inden servering.

Opskriften er til 6-8 personer.


200 g mørk chokolade
200 g sukker
200 g smør + smør til formen
6 æg
1 spsk. mel
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
2 spsk. god hindbærmarmelade
125 g friske hindbær

Smelt chokolade, sukker og smør i et vandbad. Tag skålen af varmen og pisk æggene i et ad gangen, rør mel i.
Smør en springform med smør og fyld dejen i formen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek med en strikkepind eller et træspyd. Hvis der ikke sidder kagemasse på spyddet, er kagen gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Pisk imens fløden stiv og vend forsigtigt hindbærmarmelade i flødeskummet. Skær kagen i 6-8 stykker, top med hindbærskum og pynt med friske hindbær. 
Servér som dessert eller til kaffen.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt

mandag den 16. maj 2011

Lammekoteletter med myntesnask

Jeg køber lammekoteletter af krone hos min halal-slagter. De er super fine, pæne og fra danske lam. 
Brug det lam du bedst kan lide. De små lammeculotter fra supermarkederne kan også være fine og passer også til dette tilbehør.


Opskriften er til 2 personer.




100 g pistacienødder 
(med skal) 
2 små håndfulde mynteblade 
1 tomat
½ tsk. sukker 
½ dl olivenolie 
2-3 spsk. æbleeddike 
ENDVIDERE: 
4-6 små lammekoteletter 
lidt olie 
1 fed hvidløg 
½ kg kogte kartofler 
olie til stegning 
salt1 spsk. jomfru i det grønne 
TILBEHØR: 
100 g blandet salat 

Pil pistacienødderne, og hak nødder og mynte fint sammen. Del tomaten i både, og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små terninger. Rør sukker, olie og eddike sammen, og rør mynte, nødder og tomat i dressingen. Pensl lammekoteletterne med lidt olie, og gril dem på en varm grill eller grillpande, til de er rosa – eller gennemstegte. Gnid dem med lidt hvidløg, og krydr dem med salt. 
Rist imens kartoflerne i lidt olie, til de er let gyldne. Krydr med salt og jomfru i det grønne. 
Servér lammekoteletter med myntesnask, kartofler og salat vendt med lidt olie og eddike.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 13. maj 2011

Chokoladelagkage

Super enkel lagkage, med bare et lag. 
Brug den som dessert eller til kaffen.

Opskriften er til 6 personer.



LAGKAGEBUNDE:
3 æg
120 g sukker
1½ spsk. vand
65 g mel
25 g kakao
½ tsk. bagepulver
smør til formen
CREME:
1 bæger mascarpone, 250 g
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 tsk. revet økologisk citronskal
1-2 spsk. citronsaft
400 g jordbær i skiver (gem et til pynt)
lidt flødeskum

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i, og pisk hviderne helt seje som til marengs. Pisk æggeblommerne luftige med vand, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt melblandingen, og fold det hele forsigtigt sammen.
Smør en springform (18 cm) grundigt med smør, og fyld dejen i formen. Hvis du ikke har en lille springform, kan den sagtens laves i en lidt større. Men sæt bagetiden ned.
Bag den ved 175° (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind. Hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagebunden færdig. Lad kagen køle helt af, inden du flækker den.
Rør mascarponen med vanilje, flormelis og citronskal, og smag til med citronsaft.
Fyld jordbær og creme i kagen. Pynt med flødeskum og jordbær, og servér straks, eller lad kagen trække en times tid.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann