Søg i denne blog

onsdag den 25. januar 2012

Kylling med jordskokker og æble

Det er skønt at have det hele samlet i et fad. Ikke så meget opvask og masser af smag. Det er fint, at æblerne bliver helt bløde. De giver nærmest ”sauce” til resten af ingredienserne. 


Opskriften er til 2 personer


400 g jordskokker 
2 bagekartofler 
2 æbler i både 
2 løg i både 
3 hele kyllingelår 
olivenolie 
saft af 1 citron 
1 spsk. flydende honning 
salt 
1 håndfuld ”blød” timian 

Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Vend begge dele med æbler og løg. Del kyllingelårene ved leddet, og læg grøntsager og kylling i en bradepande. Vend det hele med olie, citronsaft og honning, og krydr med salt. Steg hele balladen ved 200° i ca. 50 minutter. Vend rundt undervejs, så det hele bliver gyldent og gennemtilberedt. Afslut gerne med grill. Vend timian i lige inden servering. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

  1. Mums, elsker mad i et fad, det er så nemt mht rengøring bagefter :-D

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Det lyder lige som en opskrift for mig. Det er ren bonus, at der ikke skal skylles og vaskes 4-5 gryder/fade af bagefter :)

    SvarSlet
  3. Tak for opskiften - den smagt rigtig godt. Jeg tilføjer helt sikkert din Kylling med jordskokker og æble til mit repertoire.

    SvarSlet