Rosmarinen giver disse små macarons et uventet, men bestemt klædeligt twist. Spis dem selv eller brug dem som gave.
Opskriften giver 15-20 styks
75 g æggehvider
20 g sukker
220 g flormelis
100 g mandelmel
evt. ¼ tsk. grøn frugtfarve
FYLD
75 g smør
75 g flormelis
1 tsk. fint revet økologisk
limeskal
1 tsk. meget fint hakket
rosmarin
Pisk æggehviderne næsten
stive. Tilsæt sukker og pisk til hviderne er seje og blanke. Tilsæt frugtfarve.
Bland imens flormelis og
mandelmel sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvide og fold forsigtig det
hele sammen.
Fyld blandingen i en
sprøjtepose og sprøjt små cirkler af macronmasse ud på bagepapiret, 30-40 styk
i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.
Varm imens ovnen til 160
grader (IKKE varmluft) og bag de små macarons i den forvarmede ovn i 10-15
minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud og lad
kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.
Pisk imens smør og flormelis
med en elpisker i mindst 5 minutter. Kom limeskal og rosmarin i.
Fyld de afkølede macarons
med rosmarincreme og læg dem sammen to og to.
Opbevar de små macarons køligt indtil servering.
TIP: Du behøver jo ikke
farve dine macarons. Jeg har et lidt blandet forhold til SÅ grøn kage, men nu
er det jo jul.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Fine er de, grøn farve eller ej ;)
SvarSletLouise, jeg er vil med alle dine opskriffter - især bageopskrifterne.
SvarSletVil lige høre dig til, ved du hvor man kan få engangs sprøjteposer? Mangler nemlig lidt udstyr inden jeg kan gå i gang med disse lækre macarons...
Hej Tanja
SletUndskyld mit sene svar.
Prøv HW Larsen i kødbyen, hvis du er fra KBH
Ellers kunstogkokkentoj.dk
Håber du stadig vil prøve
Kh L