Søg i denne blog

søndag den 18. december 2011

Rosmarin macaron

Rosmarinen giver disse små macarons et uventet, men bestemt klædeligt twist. Spis dem selv eller brug dem som gave.

Opskriften giver 15-20 styks





75 g æggehvider
20 g sukker
220 g flormelis
100 g mandelmel
evt. ¼ tsk. grøn frugtfarve
FYLD
75 g smør
75 g flormelis
1 tsk. fint revet økologisk limeskal
1 tsk. meget fint hakket rosmarin
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukker og pisk til hviderne er seje og blanke. Tilsæt frugtfarve.
Bland imens flormelis og mandelmel sammen. Sigt blandingen over i de piskede hvide og fold forsigtig det hele sammen.
Fyld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små cirkler af macronmasse ud på bagepapiret, 30-40 styk i alt. Lad dem stå på pladen i 15 minutter.
Varm imens ovnen til 160 grader (IKKE varmluft) og bag de små macarons i den forvarmede ovn i 10-15 minutter. Hold øje med dem, pludselig går det hurtigt. Tag pladen ud og lad kagerne sætte sig i et par minutter, inden du forsøger at tage dem af papiret.
Pisk imens smør og flormelis med en elpisker i mindst 5 minutter. Kom limeskal og rosmarin i.
Fyld de afkølede macarons med rosmarincreme og læg dem sammen to og to.
Opbevar de små macarons køligt indtil servering.

TIP: Du behøver jo ikke farve dine macarons. Jeg har et lidt blandet forhold til SÅ grøn kage, men nu er det jo jul.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

  1. Fine er de, grøn farve eller ej ;)

    SvarSlet
  2. Louise, jeg er vil med alle dine opskriffter - især bageopskrifterne.
    Vil lige høre dig til, ved du hvor man kan få engangs sprøjteposer? Mangler nemlig lidt udstyr inden jeg kan gå i gang med disse lækre macarons...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tanja
      Undskyld mit sene svar.
      Prøv HW Larsen i kødbyen, hvis du er fra KBH
      Ellers kunstogkokkentoj.dk
      Håber du stadig vil prøve
      Kh L

      Slet