Søg i denne blog

onsdag den 8. juni 2011

Perlebygsalat med grillet hallumi og grønt

Jeg er ret glad for måltids-salater - Især med fed, salt hallumiost på. 
Spis salaten som hovedret eller som brug den som tilbehør.


Opskriften er til 2-4 personer




1½ dl perlebyg 
salt 
1 spsk. smør 
1 squash, skåret i skiver 
1 rød peberfrugt i både 
1 rødløg i tykke skiver 
1 pakke hallumiost, 250 g, i skiver 
olivenolie 
ENDVIDERE: 
1 spsk. flydende honning 
3 spsk. balsamicoeddike 
4 spsk. olivenolie 
1 håndfuld plukket oregano 
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i ca. 15-20 minutter, til den er mør; dræn overskydende vand fra, og vend lidt smør i. 
Dryp imens squash, peberfrugt, løg og hallumi med olivenolie, og gril dem på en varm grill eller grillpande. Krydr grøntsagerne med lidt salt. Rør honning, eddike og olivenolie sammen, og vend de varme grøntsager med dressingen. Vend perlebyggen med oregano, og anret den toppet med hallumi og grillede grøntsager. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

6 kommentarer:

  1. Halloumiost kan redde ethvert måltid :-D - men jeg er nu rigtig glad for perlebyg....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. He he ...

    Ja, og sammen spiller det også super godt!

    Kh L

    SvarSlet
  3. Jeg synes dog Halloumi er svært at finde. De sidste gange jeg har prøvet, har det været uden held :-(

    KH
    B

    SvarSlet
  4. Det er da underligt. Jeg køber det hos min grønthandler - men jeg har set det i både Brugsen og Kvikly - og endda hørt rygter om at det fås i Bilka!
    Skal de have en opsang i dit supermarked?

    Kh L

    SvarSlet
  5. Kan man sige at halloumiostens smag minder om feta? (:

    Det ser SÅ lækkert ud!

    SvarSlet
  6. Måske minder smagen lidt om feta, fordi de begge er ret salte. men hallumien smager mere "mælket" synes jeg - og så elsker jeg at den knirker når man spiser den :-)

    ....og tak !

    Kh L

    SvarSlet