Søg i denne blog

tirsdag den 29. marts 2011

Kylling & byg-otto med spinat


En variation over risotto. Skønne perlebyg og cremet mascarpone. Man bliver glad!

Opskriften er til 4 personer

3 dl perlebyg
salt
3 fed hvidløg, i tynde skiver
1 lille løg, hakket
olivenolie
400 g babyspinat
salt og peber
250 g mascarpone
100 g revet parmesan
lidt kogevand fra perlebyggen
ENDVIDERE
4 (øko) kyllingebryster, gerne på skind
olie til stegning
salt og peber
TILBEHØR
Stor salat eller dampede grøntsager

Skyl perlebyggen og kog den i rigeligt, letsaltet vand til den er mør. Det tager ca. 20 minutter. Dræn vandet fra den, men gem det.
Sautér hvidløg og løg i olie på en varm pande. De skal ikke tage farve, men bare klare lidt. Kom spinat på og lad den akkurat falde sammen. Kom mascarpone og kogte perlebyg på panden. Lad det hele smelte sammen, spæd evt. med en smule af kogevandet fra perlebyggen.
 Tilsæt parmesan og smag til med salt og peber.
Rist imens kyllingebrysterne i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Bruger du øko kylling, skal du beregne 12-15 minutter på hver side. Konventionel kylling er lidt hurtigere.
Anret byg-ottoen, top med kylling og servér straks gerne med en stor salat eller dampede grøntsager til.

Opskrift: Louisa Lorang

1 kommentar:

  1. så går jeg igen i gang med at lave denne skønne ret, elsker variationen over risotto - og mascarponen er skøn! Tak for gode opskrifter!
    Venlige hilsner Mette

    SvarSlet