Søg i denne blog

lørdag den 15. januar 2011

Chokolade eclairs

Jeg indrømmer, at jeg i virkeligheden er en gammel dame, der totalt ELSKER vandbakkelser.
Giv mig mocca eclairs, profiteroles, waleskringler og selvfølgelig chokolade eclairs.....
......det varmer mit-gamle-dame-hjerte.

Opskriften giver dig 6 styk 



VANDBAKKELSER
3 dl vand
75 g smør
175 g mel
1 knsp. salt
4 æg
Kog vand og smør. Pisk mel og salt i. Lad det køle lidt og pisk æggene i. kom massen i en sprøjtepose med en stor tulle i, og sprøjt den ud på en bageplade. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Afkøl og fyld med creme.

CHOKOLADE CREME
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
¼ liter fløde
50 g mælkechokolade, smeltet
ENDVIDERE
100 g mørk chokolade, 70 %, smeltet
Pisk æggeblommer med sukker til det er luftigt. Pisk fløden til skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen og vend forsigtigt flødeskummet i. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld den i de afkølede vandbakkelser.
Pynt med smeltet chokolade. Afkøl og servér.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

4 kommentarer:

  1. Jeg ville gerne se det hjerte der ikke ville blive varmet af disse - eller, det ville jeg måske alligevel ikke :-D
    ELSKER eclairs - men jeg er jo også ældre end dig.....
    - elsker også cannoli's for den sags skyld - men det er en hel anden sag. Har du lavet sådan nogen?? De er urimelig svære at støve op her i DK.

    Skønne opskrifter du har i Mad & Venner forresten, de der ribs er helt solgt til mig og din chili - og agurkesalaten med peberrod :-D

    KH
    B

    SvarSlet
  2. He....nej, jeg har ikke set cannoli's i Danmark :-) Havde helt glemt at de fandtes.....
    Men måske vi skulle lave nogle ;-)

    Uhhhhh.....har slet ikke set Mad & Venner. Mærkeligt at det ikke er kommet.....Hmmmmmm....men glæder mig til at se sagen.
    Synes at det er en super dejligt blad!

    Og HOV! Er du ældre end mig!?!?!?! Eller bare i dit spise-hjerte? ;-)

    God weekend - det er er tilbage.

    Kh L

    SvarSlet
  3. Hvordan kan du glemme cannoli's?? ;-) De er SÅ fantastiske! Jeg fik nogen i Canezei engang med sådan noget citron-ricotta creme og - også chokoladericotta - de var SÅ lækre. Synes helt klart at du skal udvikle en opskrift på dem :-D

    Jeg fik mit i dag - og ja, det er et dejligt blad og jeg blev glad da jeg så din mad!!

    Jeg fylder 40 til sommer, jeg tror ikke du er så gammel, jeg kan nu heller ikke forstå at jeg selv er så gammel ;-)

    KH
    B

    SvarSlet
  4. UNDSKYLD!!!!! Det vil aldrig ske igen ;-)

    og nahhhhh, men tæt på - jeg er 34.

    Øv bøv....jeg fik intet blad. Må vist i kiosken.

    (og 40 er jo det nye 20, er det ikke? Eller er det 50 der er det nye 15? - Not to worry)

    Kh L

    SvarSlet