Søg i denne blog

fredag den 17. december 2010

Hyldebærtoddy med tuille

Brug den varme drink i stedet for gløgg. Den varmer dejligt og smager friskt af både citron og lakrids.
Lakridspulver kan købes i helsekostforretninger og i nogle hobbyforretninger. Kan du ikke skaffe det kan tuillen sagtens laves uden eller bruge knust anis.

Opskriften giver mange tuilles, men drinken er til 4



TUILLE
50 g smør
1½ æggehvider
50 g flormelis
50 g mel
Evt. 2 spsk. lakridspulver
Smelt smør og rør det hele sammen. Rør lakridspulver i massen. Sæt dejen i køleskab i minimum 30 minutter.
Opvarm ovnen til 175 grader og smør dejen op på en silikonemåtte (evt. et stykke bagepapir) med en palet.
Bag i ovnen i 3-6 minutter – hold øje.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle på pladen. Servér til hyldebærtoddyen.
Hvis du ønsker snoede tuilles kan du sno dem rundt om skaftet på en grydeske mens de stadig er varme. tag kun en ud af ovnen ad gangen, så undgår du nemmere at de knækker.

HYLDEBÆRTODDY
2 dl koncentreret hyldebærsaft
3 dl vand
2 stjerneanis
Skal af ½ økologisk citron
3 spsk. citronsaft
1 dl vodka
Varm hyldebærsaft med vand, stjerneanis og citronskal. Smag den til med citronsaft. Tag den af varmen og tilsæt vodka.
Servér i glas med en sprød tuille til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

4 kommentarer:

  1. Uhm, det ville ikke være dårlig med sådan en kop varm hyldebærtoddy - jeg fryser!

    Hvor er de fine de tuilles - og så med lakrids i - det kan kun være win win :-D

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Og denne her funker 100% uden alkohol ;-)

    Her er også SÅ koldt. Men menuen med min (næsten) 1 årige, står på bananmadder og mælk.....

    Hav en smuk weekend

    KH L

    SvarSlet
  3. Uhmm, elsker bananmadder - mælk, not so much :-)

    KH
    B

    SvarSlet
  4. Nej, sprang også mælken over. Og gav bananmadden lidt salt.....Uhmmmmmm

    KH L

    SvarSlet