Søg i denne blog

fredag den 8. oktober 2010

Tøseslaw

Denne opskrift er fra bogen Vild med Salater. 
Brug slawen til kylling, vildt, hakkebøffer eller til ristet and.

2 dl drænet yoghurt 10%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. revet peberrod
1 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
salt og peber
FYLD
2 rødbeder
1 persillerod, skrællet
1 pastinak, skrællet
½ dl estragon, plukket og hakket
75 g valnødder, hakkede
salt og peber
DESUDEN
lidt hakkede valnødder
lidt plukket estragon
 - Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.
- Kog rødbederne i 10 minutter – de skal ikke være færdige, men stadig være rå.
- Skræl rødbeder, pastinak og persillerod, og skær alle grøntsagerne i julienne (tynde strimler). Bland dem i dressingen med valnødder og estragon, og smag salaten til igen.
- Anret salaten, og pynt med valnødder og estragon. Servér straks.

Tip: I stedet for yoghurt kan du også bruge skyr – til tøse-tøserne. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Henrik Freek

2 kommentarer:

  1. Den lyder så lækker og anderledes end "normal" cole slaw - den skal helt sikkert afprøves :-)

    Jeg har en to-do liste der efterhånden vil kunne række til flere liv, gad vide om der kan gives kompensation til at få evigt liv - hvis nu jeg beder pænt og det er noget så vigtigt som MAD det drejer sig om?!?!?

    God weekend.

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Pust....det blev ikke til meget weekend, med håber at din var smuk.
    Uhmmmmmm.....og JA FOR POKKER meget mad og så lidt tid. Dejligt at vi får lov til at prøve så meget...Fantastisk job :-)

    Og så tillykke med din nyeste blog...vil holde øje!

    KH L

    SvarSlet