Søg i denne blog

torsdag den 28. oktober 2010

Hjemmelavet pasta med tomat


Næsten som lige da jeg flyttede hjemmefra....og så alligevel ikke. Denne helt simple pasta er helt fantastisk, når du altså husker at vælge toppen af poppen af råvarer. Og så er pastaopskriften indrettet, så du IKKE behøver at hive din pastamaskine frem. Og det passer mig ganske glimrende!



Opskriften er til 2


PS. dette er min absolut favorit foto-tallerken....LOVE IT!






250 g durummel
ca. 50 g hvedemel (tipo 00)
½ spsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft
¼ dl vand
2 æg
durum til udrulning
ENDVIDERE: 

3 tomater
1 dåse hele tomater
4-5 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, pressede
salt og peber
1 stort bundt basilikum, plukket og hakket
1 bøffelmozzarella, grofthakket
Sæt en stor gryde med vand over. Skær et lille kryds i bunden af tomaterne, og kom dem i kogende vand i 15 sekunder. Tag dem op, og kom dem i en skål med koldt vand. Træk forsigtigt skindet af. Hak tomatkødet. Dræn væden fra dåsetomaterne, og hak også dem. Varm olien i en stor gryde. Kom hvidløg ved, men lad det ikke få farve. Tilsæt begge slags tomater, og lad dem simre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber, og vend hakket basilikum i. 

Kog imens pastaen i rigeligt, meget saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, og vend den i tomatsaucen.
Anret pastaen med rigeligt mozzarella, og servér straks. 




Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

  1. Der er ikke meget der slår en tallerken fuld pasta - på den der helt enkle og lækre måde! Smukt billed, som går lige i (mad)hjertet :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej louisa
    De billeder Anders har taget er fuldstændig fantastiske og man bliver så inspreret af både billeder og opskrifter - tak.

    Her den anden aften stod jeg pluselig klokken kvart over otte og lavede blomkålsrisotto, selvom jeg havde erklæret at det var "tag en håndmad når du bliver sulten aften"....vi havde fået stor frokost sent:-)

    Fååååk den var god...blomkål og parmesan er de bedste venner:-)

    Hilsen Anita

    SvarSlet
  3. Hej Anita.

    Helt enig! Anders tager sååååå dejlige billeder.

    Og jep, blomkål og parmesan er toppen (har man en trøffel i lommen, skal man jo heller ikke holde sig tilbage for, at gi´dem lidt selskab af den.

    Uhhmmmm...og selv om klokken ikke engang er 9, bliver jeg helt sulten på en lille pre-frokost bare ved tanken.

    Hav en smuk weekend,

    Kh L

    SvarSlet