Søg i denne blog

tirsdag den 26. oktober 2010

Southern fried chicken

Frem med servietterne, for denne klassiske cowgirl kylling giver både fedtede fingre og tårer i øjnene.


Servér kyllingen med frisk salat, evt. med ranchdressing, hvis du allerede har fundet din indre cowboy frem. Og gerne med søde, bagte kartofler og majs. 


Opskriften er til 3-4 personer

3 dl kærnemælk
2 spsk. tabasco
lidt salt
1 kylling, delt i 8 stykker
ENDVIDERE
4 dl mel
1 tsk. bagepulver
salt og peber
rigelig olie til stegning
flagesalt
Bland kærnemælk, tabasco og salt og hæld det i en frysepose (eller endnu bedre; to poser nede i hinanden). Kom kyllingestykkerne i og luk posen. Lad dem trække i 2-24 timer i køleskab.
Bland mel, bagepulver, salt og peber og kom det i en ny frysepose. Tag kyllingen op at marinaden og lad den dryppe af. Kom 2-3 stykker kylling i posen med mel ad gangen og ryst, så kyllingen bliver helt dækket. Varm imens olien i en dyb pande, der skal være nok til at dække kyllingen halvt op. Kom kyllingen i panden når olien er varm. Skru varmen ned til middel. Vend stykkerne efter 8-10 minutter og lad dem stege i yderligere 8-10 minutter på den anden side. De skal have 16-20 minutter hver, eller til de er gennemstegte. Tag kyllingen op og lad den dryppe af på køkkenrulle. Krydr med flagesalt og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

1 kommentar:

  1. Jeg er totalt en sucker for fried chicken, så din opskrift skal helt sikkert afprøves! Den bedste fried chicken fik jeg på Sylvia's i Harlem, New York!! Jeg fik næsten tårer i øjnene da jeg spiste den, det var ren mad-lykke :-D
    Kh
    Birthe

    SvarSlet