Søg i denne blog

mandag den 23. juli 2012

fredag den 20. juli 2012

Dagens Dejlige Pasta

Pasta, squash, parmesan, laks........
........kommer snart i et Femina nær dig!

torsdag den 19. juli 2012

Dagens Dejlige øl

Snupper en enkel "gangbar" i cirkus.....ungerne er høje på tysk slik med ekstra sukker og farve....
Såååååå er der ciiiiiirkuz!

tirsdag den 17. juli 2012

Dagens Dejlige steak tatare

Solskin, fri, kæreste, øl og så liiiige en steak tatare med fritter og salat!
Helt igennem dejlig frokost!

Grillet oksekødssalat


Jeg spiser salaten som den er, men synes du den mangler ”fylde” kan du serverer ris eller brød til.
Opskriften er til 4 personer.




2-3 gode bøffer
5 portobellosvampe
lidt olie
salt
soja
DRESSING
1-2 grønne chilier, efter temperament 
1 dl limesaft
½ dl fiskesauce
2 ½ spsk. sukker
SALAT
1 agurk
400 g cocktailtomater
2 rødløg i tynde både
1 stort bundt koriander
3 hjertesalater

Grill bøfferne og svampe, krydr bøfferne med salt og svampene med lidt olie og soja og skær begge dele i tynde skiver.
Skær chilien i tynde skiver, eller hak den. Fjern nogle af kernerne, hvis du ikke vil have salaten for stærk. Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Kom chili, fiskesauce og olie i og smag til.
Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Skær tomaterne i kvarte og vend agurk, tomater, løg og koriander med dressingen. Vend kød og svampe med dressingen.
Lad salaten trække i 15 minutter og servér på en bund af hjertesalatblade.

Opskrift & foto: Louisa Lorang, Go Morgen Danmark 17. juli 2012 

Grillede østers

Grill dine østers. Det giver en helt anden tekstur, og selv ikke-hærdede-østersspisere kan være med. Jeg serverer to slags dressing og citron til. Så kan man selv vælge. 
beregn 3-6 østers per person som snack.




24 østers
COCKTAILSAUCE:
1 dl ketchup (f.eks. Heinz)
1-2 spsk. fintrevet peberrod (eller efter smag)
2-3 spsk. citronsaft
VINAIGRETTE:
1 spsk. finthakkede skalotteløg
¼ dl sherryeddike
¼ dl god olivenolie
1 nip sukker
ENDVIDERE:
citron

Smid østersene på en varm grill. De skal ligge med den ”buede” bund nedad. Lad dem grill i 3-6 minutter, alt efter hvor varm din grill er. Tag dem forsigtigt af med en grillhandske. Lad dem køle lidt af og åben dem. Løsn dem fra skallen og pas på du ikke spilder saften.
Rør imens ketchup, peberrod og citron sammen og smag til.
Rør skalotteløg, eddike og olie sammen og smag til med et nip sukker.
Servér de lune østers med de to slags dressinger og frisk citron.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

mandag den 16. juli 2012

Birkes & citronkage

Skøn kage, der holder sig fin og fugtig i et par dage. Servér den til de sødeste du kender!

Opskriften giver 1 fin kage, der kan deles af 6-8 personer.






100 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
2 små æg
1 spsk. fintrevet skal af økologisk citron
1/4 dl citronsaft
½ dl  blå birkes
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
GLASUR
1/2 dl citronsaft
4 dl flormelis
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver, natron og salt og kom det i dejen. Tilsæt derefter cremefraichen og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Fyld i en smurt form, ca. 2/3 op.
Bag ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagte. Lad den køle af inden du giver dem glasur.
Rør citronsaft med flormelis og kom den tynde glasur på kagen. Lad glasuren sætte sig inden servering.

Opskrift & foto: Louisa Lorang