Søg i denne blog

tirsdag den 17. juli 2012

Dagens Dejlige steak tatare

Solskin, fri, kæreste, øl og så liiiige en steak tatare med fritter og salat!
Helt igennem dejlig frokost!

Grillet oksekødssalat


Jeg spiser salaten som den er, men synes du den mangler ”fylde” kan du serverer ris eller brød til.
Opskriften er til 4 personer.




2-3 gode bøffer
5 portobellosvampe
lidt olie
salt
soja
DRESSING
1-2 grønne chilier, efter temperament 
1 dl limesaft
½ dl fiskesauce
2 ½ spsk. sukker
SALAT
1 agurk
400 g cocktailtomater
2 rødløg i tynde både
1 stort bundt koriander
3 hjertesalater

Grill bøfferne og svampe, krydr bøfferne med salt og svampene med lidt olie og soja og skær begge dele i tynde skiver.
Skær chilien i tynde skiver, eller hak den. Fjern nogle af kernerne, hvis du ikke vil have salaten for stærk. Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Kom chili, fiskesauce og olie i og smag til.
Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Skær tomaterne i kvarte og vend agurk, tomater, løg og koriander med dressingen. Vend kød og svampe med dressingen.
Lad salaten trække i 15 minutter og servér på en bund af hjertesalatblade.

Opskrift & foto: Louisa Lorang, Go Morgen Danmark 17. juli 2012 

Grillede østers

Grill dine østers. Det giver en helt anden tekstur, og selv ikke-hærdede-østersspisere kan være med. Jeg serverer to slags dressing og citron til. Så kan man selv vælge. 
beregn 3-6 østers per person som snack.




24 østers
COCKTAILSAUCE:
1 dl ketchup (f.eks. Heinz)
1-2 spsk. fintrevet peberrod (eller efter smag)
2-3 spsk. citronsaft
VINAIGRETTE:
1 spsk. finthakkede skalotteløg
¼ dl sherryeddike
¼ dl god olivenolie
1 nip sukker
ENDVIDERE:
citron

Smid østersene på en varm grill. De skal ligge med den ”buede” bund nedad. Lad dem grill i 3-6 minutter, alt efter hvor varm din grill er. Tag dem forsigtigt af med en grillhandske. Lad dem køle lidt af og åben dem. Løsn dem fra skallen og pas på du ikke spilder saften.
Rør imens ketchup, peberrod og citron sammen og smag til.
Rør skalotteløg, eddike og olie sammen og smag til med et nip sukker.
Servér de lune østers med de to slags dressinger og frisk citron.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

mandag den 16. juli 2012

Birkes & citronkage

Skøn kage, der holder sig fin og fugtig i et par dage. Servér den til de sødeste du kender!

Opskriften giver 1 fin kage, der kan deles af 6-8 personer.






100 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
2 små æg
1 spsk. fintrevet skal af økologisk citron
1/4 dl citronsaft
½ dl  blå birkes
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
GLASUR
1/2 dl citronsaft
4 dl flormelis
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver, natron og salt og kom det i dejen. Tilsæt derefter cremefraichen og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Fyld i en smurt form, ca. 2/3 op.
Bag ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagte. Lad den køle af inden du giver dem glasur.
Rør citronsaft med flormelis og kom den tynde glasur på kagen. Lad glasuren sætte sig inden servering.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Food Festival 2012

Og så en lille reklame ;-)




Kom i hverdagskøkkenet med Louisa Lorang
Louisa Lorang, kok og madskribent kendt fra Go’morgen Danmark inviterer dig indenfor i hverdagskøkkenet.
Her får du inspiration til hurtige hverdagsretter med indbygget ”spring-over-tips” til travle dage og gode ideer til mad, som hele familien kan lide.
Louisa arbejder med Nordens råvarer, men pifter op med ingredienser fra verdenskøkkenet (simpelthen fordi hun bare ikke kan lade være!).
Kig med, smag og snak med mad i munden! BONUS: Inkluderet i prisen er ét eksemplar af “SPIS god mad til små & store” som E-bog, der udkommer sidst på efteråret (kun til iPhone & iPad)
Køb din billet til og læs mere om Food Festivals Kokke- og Madskoler samt de Maritime Workshops på http://foodfestival.dk/billetter/



Foto: Anders Schønnemann

søndag den 15. juli 2012

Yoghurt med druer og kokosknas

Morgenmad eller dessert til 2 personer

Knaset kan holde sig i 1-2 uger, så lav bare rigeligt. Vær sikker på at det er helt kølet af og opbevar det tørt og lufttæt.




1 dl grove havregryn
1/2 dl græskarkerner
1/4 dl kokosmel
100 g grønne druer
4 dl mangoyoghurt, f.eks. Savannah fra Thiese

Rist havregryn, græskarkerner og kokos på en varm, tør pande i 1-2 minutter, eller til det dufter af kokos og græskarkernerne er sprøde. Hæld det hele over på en tallerken og lad det køle af. Halvér druerne og fordel yoghurten i 2 dybe tallerkner. Top med knas og druer og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen / Skovdal.dk


lørdag den 14. juli 2012

Dagens Dejlige Multe

Frokost på Sønderho Kro. Ristet multe med ærter og kartofler. Og selvfølgelig med rose' til.