Søg i denne blog

søndag den 13. november 2011

Søndagsæg


Jeg er virkelig glad for "rigtig" mad om morgenen (læs: jeg spiser gerne lasagne, kålsalat, misosuppe, andesteg eller hvad køleskabe nu byder på). Men denne morgenmad, er vist simple nok til, at alle vil spise med?

Opskriften er til 2 personer


½ agurk
lidt citronsaft
lidt olivenolie
lidt salt
ENDVIDERE
4 æg
2 spsk. iskoldt vand
lidt salt
1 tsk. smør
100 g røget laks i skiver
1 bundt purløg, fint hakket
TILBEHØR
ristet rugbrød
Skær agurken i super tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Vend den med citron, olivenolie og samt og lad den trække mens du laver resten.
Pisk æg, vand og salt og steg æggene i en smule smør, til de er gennemtilberedte, men ikke tørre.
Anret æggene med laks, agurk, purløg og servér med ristet rugbrød til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 12. november 2011

Bogforum 2011


I går var jeg forbi Bogforum for at lave lidt mad. Køkkenet var to caféborde, så maden var simpel. Men det er min mad jo altid......
Her er opskrifterne fra i går, så hvis du var forbi og smagte noget du ku li - kan du finde opskriften herunder.

Jeg hopper i forklædet. Maria er klar med kålsalat.
KÅLSALAT VIETNAM-STYLE

1/2 dl fiskesauce
1/2 dl limesaft
1 1/2 spsk. sukker
3-4 tsk. hakket rød chili, eller efter smag (men ikke for lidt!)
ENDVIDERE
1/6 hvidkål
2 gulerødder
1 rødløg, i tynde både
1 håndfuld mynteblade
1 håndfuld plukket koriander
½ dl hakkede peanuts
Rør fiskesauce, lime, sukker og chili sammen.
Snit hvidkålen fint og skær gulerødderne i julienne, eller riv dem groft. Vend kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både stærkt og syrligt. Servér straks eller lad den trække i op til et døgn. 


Smag, smag......



Misomayo
MISOMAYO

4 spsk. mayonnaise 
1 spsk. hvid miso - fås f.eks. på Naturesource.dk
2-3 spsk. limesaft 
2 spsk. soja 
1 spsk. flydende honning 
2 spsk. ristede sesamfrø 

Rør mayonnaise, miso, lime, soja, honing og sesamfrø sammen. Smag til og servér en til sprøde grøntsager, friske forårsruller, salatruller eller på en nudelsalat. 




Stef med citronmazarin

CITRONMAZARINER MED MASCAPONETOPPING
250 g sukker
250 g smør
250 g marcipan, revet
1 økologisk citron, skallen
4 æg
70 g mel
TOPPING
250 g mascarpone
3-4 spsk. lemoncurd
Pisk smør og sukker på robotten eller med en elpisker Tilsæt revet marcipan og fintrevet citronskal.
Tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt derefter mel.
Fyld massen i små forme og bag dem ved ca. 170 grader i 10-15 minutter, eller til de er gennembagte.
Hæld citronsaft over kagerne, men de stadigvæk er varme. Lad kagerne køle helt af.
Rør mascarponen med lemoncurd og sprøjt den på de afkølede kager med en sprøjtepose, eller smør den på med en palet.
Servér straks.

Opskrifter: Louisa Lorang
Foto: Stef 


fredag den 11. november 2011

Asianstyle nudelsalat med kødboller

Masser af smag og sprøde grøntsager. Og en super måde at spise kødboller på.


Opskriften er til 2 personer.




400 g hakket svin og okse 
salt 
1 lille løg, revet 
½ bundt koriander, hakket 
1 spsk. mel 
1 æg
ENDVIDERE: 
½ dl soja 
¼ dl sukker 
150 g nudler, 
gerne udonnudler 
1 tsk. sukker 
saft af 1 limefrugt 
hakket rød chili efter smag 
3 gulerødder i julienne 
eller revne 
1 bananskalotteløg 
i tynde både 
100 g blandet salat 
½ bundt plukket koriander 
sesamfrø 
limebåde 

Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg, og form kødboller på størrelse med golfbolde. 
Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande, eller ved 220° i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter, eller til de er gennemstegte. 
Bring imens soja og sukker i kog; lad det koge, til sukkeret er smeltet, og yderligere i 1 minuts tid. Lad dressingen køle af. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem kort i koldt vand, så de ikke klistrer. 
Rør sukker og limesaft sammen, så sukkeret opløses. Smag til med chili efter behag. 
Vend nudler, gulerødder, skalotteløg, salat og koriander med limedressingen, og anret på to store skåle. 
Vend kødbollerne i sojadressingen, og drys med sesamfrø. Anret dem på toppen af salaten. 
Servér straks med resten af sojadressingen og limebåde til. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann