Less is more.....
......opskriften er til 2
2 kyllingebryster
lidt olie
salt
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta, f.eks. tagliolini
¼ dl citronsaft
¼ dl god olivenolie
50 g fintrevet parmesan
100 g rucola
Pensl kyllingebrysterne med olie, og steg dem på en varm pande eller grillpande. Kog pastaen i rigeligt, let saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra, men gem lidt.
Pisk citronsaft, olivenolie og par mesan sammen i en stor skål. Kom den varme pasta i, og vend det hele godt rundt. Smag til med salt og evt. lidt af kogevandet, hvis citron-
smag en er for kraftig, og servér straks den varme pasta med grillet kylling og sprød rucola.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
lørdag den 7. maj 2011
fredag den 6. maj 2011
Forårsbobler med agurk
Super frisk og smuk aperitif. Lav den med danskvand, hvis du ikke har lyst til alkohol.....
Opskriften giver 6-8 glas
1 agurk
½ dl flydende honning
¼ dl limesaft
1 flaske iskold prosecco eller andre bobler
agurkeskiver til pynt
Skræl agurken, og blend den med honning og limesaft. Si saften, og fordel den i 6 høje glas. Top med prosecco eller andre bobler, pynt med agurk, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften giver 6-8 glas
½ dl flydende honning
¼ dl limesaft
1 flaske iskold prosecco eller andre bobler
agurkeskiver til pynt
Skræl agurken, og blend den med honning og limesaft. Si saften, og fordel den i 6 høje glas. Top med prosecco eller andre bobler, pynt med agurk, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Drinks
mandag den 2. maj 2011
Salat-forårsruller
Det her er toppen. Super nemt, sundt og sååååå skønt.
Disse ruller er helt vege. kom kylling eller bøf i, hvis du vil - men det er bestemt ikke en nødvendighed!
Opskriften er til 2-der-gerne-vil-sidde-og-spise-med-fingrene-og-smaske
150 g nudler - gerne udonnudler
1-2 hovedsalater, plukkede
1 bundt forårsløg i skrå skiver
100 g sukkerærter i tynde strimler
2 avokadoer i skiver
1 bundt plukket koriander
1-2 lime i både
sesamfrø
TILBEHØR:
soja og sød chilisauce
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe godt af. Anret grøntsagerne på et stort fad, dryp dem med lidt limesaft, og drys dem med sesamfrø.
Servér straks med kogte nudler, resten af limebådene, og giv soja og chilisauce til.
Spis rullerne ved at fylde et salatblad med lidt nudler og lidt af hver grøntsag, rulle salaten om fyldet og dyppe det i soja eller sød chilisauce.
TIP: Du kan også bruge rispapir til rullerne!
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Disse ruller er helt vege. kom kylling eller bøf i, hvis du vil - men det er bestemt ikke en nødvendighed!
Opskriften er til 2-der-gerne-vil-sidde-og-spise-med-fingrene-og-smaske
150 g nudler - gerne udonnudler
1-2 hovedsalater, plukkede
1 bundt forårsløg i skrå skiver
100 g sukkerærter i tynde strimler
2 avokadoer i skiver
1 bundt plukket koriander
1-2 lime i både
sesamfrø
TILBEHØR:
soja og sød chilisauce
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe godt af. Anret grøntsagerne på et stort fad, dryp dem med lidt limesaft, og drys dem med sesamfrø.
Servér straks med kogte nudler, resten af limebådene, og giv soja og chilisauce til.
Spis rullerne ved at fylde et salatblad med lidt nudler og lidt af hver grøntsag, rulle salaten om fyldet og dyppe det i soja eller sød chilisauce.
TIP: Du kan også bruge rispapir til rullerne!
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Vegetar
lørdag den 30. april 2011
Lyn chimichangas
Her en hurtig version af chimichangas, der lynhurtigt kan tilfredstille din indre cowgirl.
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ -1 tsk. cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
2 store tortillaer
100 g revet cheddarost
ENDVIDERE:
1 fed hvidløg, halveret
3 modne avokadoer
1 spsk. limesaft
2 tomater
1 håndfuld koriander, hakket
salt
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt limesaft
olivenolie
Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i, og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber, og lad det stege i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af.
Fordel kødet på de to tortillaer, men kun på halvdelen. Top med ost, og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Gnid imens en skål med hvidløg. Kom avokadokødet i skålen. Mos det groft med en gaffel, og vend mosen med limesaft. Skær tomaterne i både. Fjern kernerne med en kniv, og kassér dem. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i guacamolen sammen med hakket koriander. Smag til med salt.
Servér straks chimichanga med guacamole, og salat vendt med lidt lime og olivenolie.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ -1 tsk. cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
2 store tortillaer
100 g revet cheddarost
ENDVIDERE:
1 fed hvidløg, halveret
3 modne avokadoer
1 spsk. limesaft
2 tomater
1 håndfuld koriander, hakket
salt
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt limesaft
olivenolie
Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i, og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber, og lad det stege i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af.
Fordel kødet på de to tortillaer, men kun på halvdelen. Top med ost, og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Gnid imens en skål med hvidløg. Kom avokadokødet i skålen. Mos det groft med en gaffel, og vend mosen med limesaft. Skær tomaterne i både. Fjern kernerne med en kniv, og kassér dem. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i guacamolen sammen med hakket koriander. Smag til med salt.
Servér straks chimichanga med guacamole, og salat vendt med lidt lime og olivenolie.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 26. april 2011
Pizza med mozzarella og tomater
Super nem pizza - dejen er ret hurtig, så det er næsten lige så hurtigt som at hente og MEGET sejere!
Brug helst bøffelmozzarella - så bliver du glad!
Opskriften giver 2 pizzaer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top de varme pizzaer med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Brug helst bøffelmozzarella - så bliver du glad!
Opskriften giver 2 pizzaer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top de varme pizzaer med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
onsdag den 20. april 2011
Salat med laks, æg og citronagurker
Super nem og smuk salat til påskebordet. Eller spis salaten som hurtig aftensmad.
Opskriften er til 2-4 personer.
1 agurk
2 tsk. salt
4 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olivenolie
200 g blandet salat
1 bundt dild, plukket
salt og peber
200 g varmrøget laks
3 kogte æg
TILBEHØR:
ristet rugbrød
Skær agurken i tynde skiver, uden at de bliver papirtynde. Kom dem i en si; drys med salt, og lad dem trække i 10 minutter. Rør imens citronsaft, honning og olivenolie sammen. Tryk forsigtigt så meget væde som muligt af agurkerne, og vend dem med dressingen.
Vend salat og dild sammen, og vend agurk og dressing i salaten. Smag til med salt og peber, og anret salaten på et stort fad. Top med stykker af røget laks og halve æg.
Servér straks med rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 19. april 2011
Pasta med squash og ricotta
Super nem og okay-sund aftensmad til 2 personer.
2 squash
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
250 g ricotta
salt og peber
50 g hakkede valnødder
1 tsk. revet økologisk citronskal
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta, f.eks. tagliatelle
salt
lidt revet parmesan
100 g rucola vendt med lidt citronsaft
Riv de to squash groft. Rist squash og hvidløg i olivenolie i en stor, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Pisk ricottaen med 1-2 spsk. olivenolie. Kom den i panden til squasherne, og lad det varme kort. Vend valnødderne i, og smag til med salt og peber. Servér straks med kogt pasta, revet parmesan og rucola.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
2 squash
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
250 g ricotta
salt og peber
50 g hakkede valnødder
1 tsk. revet økologisk citronskal
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta, f.eks. tagliatelle
salt
lidt revet parmesan
100 g rucola vendt med lidt citronsaft
Riv de to squash groft. Rist squash og hvidløg i olivenolie i en stor, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Pisk ricottaen med 1-2 spsk. olivenolie. Kom den i panden til squasherne, og lad det varme kort. Vend valnødderne i, og smag til med salt og peber. Servér straks med kogt pasta, revet parmesan og rucola.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)