Søg i denne blog

onsdag den 20. april 2011

Salat med laks, æg og citronagurker

Super nem og smuk salat til påskebordet. Eller spis salaten som hurtig aftensmad.

Opskriften er til 2-4 personer.



1 agurk
2 tsk. salt 
4 spsk. citronsaft 
1 spsk. flydende honning 
2 spsk. olivenolie 
200 g blandet salat 
1 bundt dild, plukket 
salt og peber 
200 g varmrøget laks 
3 kogte æg
TILBEHØR: 
ristet rugbrød 

Skær agurken i tynde skiver, uden at de bliver papirtynde. Kom dem i en si; drys med salt, og lad dem trække i 10 minutter. Rør imens citronsaft, honning og olivenolie sammen. Tryk forsigtigt så meget væde som muligt af agurkerne, og vend dem med dressingen. 
Vend salat og dild sammen, og vend agurk og dressing i salaten. Smag til med salt og peber, og anret salaten på et stort fad. Top med stykker af røget laks og halve æg. 
Servér straks med rugbrød til. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 19. april 2011

Pasta med squash og ricotta

Super nem og okay-sund aftensmad til 2 personer. 




2 squash
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
250 g ricotta
salt og peber
50 g hakkede valnødder
1 tsk. revet økologisk citronskal
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta, f.eks. tagliatelle
salt
lidt revet parmesan
100 g rucola vendt med lidt citronsaft

Riv de to squash groft. Rist squash og hvidløg i olivenolie i en stor, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Pisk ricottaen med 1-2 spsk. olivenolie. Kom den i panden til squasherne, og lad det varme kort. Vend valnødderne i, og smag til med salt og peber. Servér straks med kogt pasta, revet parmesan og rucola. 



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 15. april 2011

OG VINDERENE ER:

Min datter Ester har hjulpet mig med at trække to vindere af Vild Med Hverdagen.

De to heldige er

Mariann N Larsen
Marianne " Tante Sød"



Send mig lige jeres adresser på 
louisa@lorang.dk
Så sender jeg en bog til jer asap!


Tak til alle der afslørede deres yndlings restaurant - Mange af stederne elsker jeg allerede, andre glæder jeg mig til at prøve.
Mine tre favoritter, som jeg vender tilbage til igen og igen er nok;

Pastis i Gothersgade
Morgenstedet på Christiania
Buzzies Bar B Q i Texas

....men der er mange og det er skønt at prøve nye steder.

Hey, og god påske for pokker!

onsdag den 13. april 2011

Perlebygsalat med squash og blomkål

Jeg spiser (meget) gerne en sådan salat som hovedret. Vælger du at bruge den som tilbehør til fisk eller kød, rækker den nok til 3 personer, i stedet for til 2.
Du kan sagtens bruge perlerug i stedet for perlebyg, hvis du har lyst.


Opskriften er til 2 personer som hovedret.




1½ dl perlebyg
salt
1 blomkål
olivenolie
1 tsk. revet øko-citronskal
2 spsk. citronsaft
1 squash
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
½ bundt mynte, plukket
75 g ristede mandler, groft hakkede
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Lad den dryppe af i en si. Del imens blomkålen i grove buketter, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter, eller til de har fået lidt farve. Kom citronskal og citronsaft på, og smag til med salt.
Skær squashen i 2 cm tykke skiver, og steg dem i olie, til de er gyldne. Lad hvidløget stege med det sidste minut eller to, så det akkurat bliver gyldent. Krydr med salt. 
Rør honning, sennep, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt.
Anret perlebyggen med blomkål og squash, og top med mynte og mandler. Hæld dressingen over, og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 11. april 2011

Hellefisk de luxe




ASPARGES:
1 dl vand
1 spsk. smør
1 tsk. salt
250 g grønne asparges

HELLEFISK:
1 dl vand
1 dl hvidvin
½ tsk. salt
1 spsk. smør
350 g hellefisk uden skind og ben

ENDVIDERE:
2 dl cremefraiche eller drænet yoghurt
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet citronskal (øko, selvfølgelig!)
salt

TILBEHØR:
1 potte ærteskud eller brøndkarse
groft brød
citronbåde

Sæt en dyb pande over med vand, smør og salt. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Kom aspargesene i vandet, og lad dem dampe i 1-2 minutter. Hæld straks vandet fra, og lad dem dryppe af i en si.
Sæt imens vand, hvidvin, smør og salt over i endnu en dyb pande. Lad det koge op. Skær fisken i 4 stykker, kom den i panden, og læg låg på. Lad fisken dampe i 2-3 minutter, alt efter tykkelse. Tag den forsigtigt op.
Rør imens cremefraiche med sennep og citronskal, og smag til med salt. Anret aspargesene på et fad eller en stor tallerken med hellefisk, cremefraichedressing og ærteskud. Giv brød og citronbåde til.
TIP: Hvis du har mere end 15 minutter, kan du servere kartofler til i stedet for brød.
Opskrift: Louisa Lorang, fra Vild Med Hverdagen
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 10. april 2011

På besøg hos Aarstiderne

I næste weekend smutter jeg til Humlebæk med et par nye bøger under armen. Køkkenet laver smagsprøver og dejlig frokost.
Kom og hils, smag og klap et lam!?

lørdag den 9. april 2011

Rabarber-drømme

Rabarberne er der næsten. Eller måske har du allerede fundet en lille spæd håndfuld i haven? 


Prøv denne opskrift, der er totalt snyd. 
Lav marengs selv, hvis du er en stræber.

Kompotten er i øvrigt også fantastisk på is eller ristet brød.

Opskriften er til 4-6 personer



300 g rabarber
200 g sukker
2 stjerneanis
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
200 g jordbær
100 g marengs (kys)
Skær rabarberne i 2 cm tykke skiver og kom dem i en kasserolle med sukker og stjerneanis. Lad det simre i 10 minutter, til at sukkeret er smeltet og rabarberne er blevet til kompot. Tag stjerneanisen op og kassér den. Sæt kompotten i køleskab (fryser hvis du har travlt), og lad den køle helt af.
Pisk fløden til blødt skum og skær jordbærrene i skiver.
Kom kompot, marengs, flødeskum og jordbær i 4-6 glas og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt