Køb en ordenlig kylling (læs: øko). Så bliver du såååå glad, både i maven og i samvittigheden
Hep!
Opskriften er til 2-4 personer, alt efter kyllingen størrelse og jeres sult. Hos os passer den til 2 voksne og 2 børn.
1 kylling
olie til stegning
2 løg i både
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 stilke bladselleri i tynde
skiver
1 spsk. hakket ingefær
1½ spsk. gurkemeje
½-1 tsk. cayennepeber
4 tomater i terninger
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1-2 spsk. citronsaft
salt
ENDVIDERE:
1 lille bundt koriander,
plukket
TILBEHØR:
naanbrød
mangochutney
Del kyllingen i 8 stykker, og brun dem i olie i en varm stor gryde. Kom løg, hvidløg, bladselleri og ingefær i gryden, når kyllingen har taget godt med farve. Tilsæt gurkemeje, cayennepeber og tomater og derefter kokosmælk. Lad retten simre under låg i 25-35 minutter. Tag låget af gryden, og lad kyllingen simre i yderligere 10-15 minutter, eller til kyllingen er både gennemtilberedt og helt mør. Smag til med citron og salt.
Anret kyllingen med koriander, og servér straks med naanbrød og mangochutney.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
mandag den 15. november 2010
søndag den 14. november 2010
Power juice
2 mangoer
8 gulerødder
2 lime
4 æbler
Skræl mangoer og gulerødder. Kom det hele i en saftcentrifuge og servér juicen straks med isterninger, eller opbevar den i en flaske med tætsluttende låg i køleskabet i op til 12 timer.
lørdag den 13. november 2010
Avokadosalat med sesamdressing
Brug salaten som forret eller tilbehør til både fisk eller kød.
Dressingen er ret vanedannende, så gerne dobbelt portion. Den holder sig i op til en uge i køleskab
1½ spsk. sesamfrø
1 spsk. sukker
1 tsk. sesamolie
2 spsk. soja
1 tsk. risvineddike
2 spsk. vindruekerneolie
salt
ENDVIDERE
2 hjertesalater, plukkede
3 avokado, i skiver
plukket mynte
lidt limesaft
salt
1 spsk. sesam
limebåde
Rist sesamfrøene på en tør varm pande og knus dem derefter i en morter.
Rør sukker, sesamolie, soja, eddike, sesam og olie og smag til med salt. Anret salaten med avokado, mynte, lidt limesaft, salt og sesam og servér straks med dressing og limebåde.
fredag den 12. november 2010
Gratinerede østers
Super-luksus-østers-mums til 2-4 personer.
Nyd dem som forret eller bare som snack :-)
Lav en hel menu der passer til, se: her
100 g smør
4 pasteuriserede ægge-blommer
½ dl hvidvin
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
en smule salt
ENDVIDERE:
2 spsk. finthakket skalotteløg
3 spsk. æbleeddike
lidt hakket dild
12 østers
Smelt smørret. Kom æggeblommer, hvidvin og vand i en kasserolle, og pisk. Sæt kasserollen over lav varme, og pisk, til det skummer. Tilsæt langsomt det smeltede smør, mens du fortsat pisker, til saucen bliver tyk og blank. Løft af og til kasserollen af varmen, så det ikke går for hurtigt. Tag kasserollen af varmen, når piskeriset laver tydelige mærker i saucen; pisk fortsat, og smag saucen til med citron og salt. Hæld saucen over i en skål, og lad den stå ved stuetemperatur indtil brug.
Bland skalotteløg og eddike, og vend dild i lige inden servering.
Åbn østersene (hvis du ikke har fået din fiskehandler til det), løsn dem fra skallen, og kom en lille spiseskefuld sauce på hver. Brænd saucen med en crèmé brûlée-brænder, eller sæt dem under den gloende grill, til saucen bobler og bliver gylden og lige akkurat får en smule farve. Top med en smule vinaigrette, og servér straks (der må slubres!).
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Nyd dem som forret eller bare som snack :-)
Lav en hel menu der passer til, se: her
100 g smør
4 pasteuriserede ægge-blommer
½ dl hvidvin
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
en smule salt
ENDVIDERE:
2 spsk. finthakket skalotteløg
3 spsk. æbleeddike
lidt hakket dild
12 østers
Smelt smørret. Kom æggeblommer, hvidvin og vand i en kasserolle, og pisk. Sæt kasserollen over lav varme, og pisk, til det skummer. Tilsæt langsomt det smeltede smør, mens du fortsat pisker, til saucen bliver tyk og blank. Løft af og til kasserollen af varmen, så det ikke går for hurtigt. Tag kasserollen af varmen, når piskeriset laver tydelige mærker i saucen; pisk fortsat, og smag saucen til med citron og salt. Hæld saucen over i en skål, og lad den stå ved stuetemperatur indtil brug.
Bland skalotteløg og eddike, og vend dild i lige inden servering.
Åbn østersene (hvis du ikke har fået din fiskehandler til det), løsn dem fra skallen, og kom en lille spiseskefuld sauce på hver. Brænd saucen med en crèmé brûlée-brænder, eller sæt dem under den gloende grill, til saucen bobler og bliver gylden og lige akkurat får en smule farve. Top med en smule vinaigrette, og servér straks (der må slubres!).
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Skaldyr
torsdag den 11. november 2010
Tofu i rød karry
Tofu er bestemt ikke en af de mest populære ingredienser. Men giv den lige en chance, for det smager faktisk rigtig godt.
Jeg bryder mig ikke om tofu i glas, men fortrækker den indpakket i plastik som helsekosten har. Brug en neutral tofu til denne ret, men giv endelig den røgede eller den marinerede tofu en chance hvis du støder på den. Silketofu derimod er mest velegnet til dressinger eller i misosuppe.
Er du slet ikke overbevist? Så lav retten uden tofu eller erstat den med kyllingebryst.
150 g fast tofu i terninger
olie til stegning
3 spsk. rød karrypasta
(eller efter smag)
1 tsk. sukker
200 ml kokosmælk
3 spsk. limesaft
2 spsk. fiskesauce
ENDVIDERE:
½ lille hvidkål i grove terninger
3 gulerødder i skrå skiver
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
100 g ristede cashewnødder
½ bundt plukket koriander
Rist tofuen i olie i en varm wok i ca. 5 minutter, til den har fået lidt farve. Tag den op, og rist den røde karrypasta i wokken i 1 minuts tid. Tilsæt sukker, kokosmælk, limesaft og fiskesauce, og lad saucen boble i 5 minutter. Kom hvidkål og gulerødder i, og lad det hele boble i yderligere 3-5 minutter. Kom tofu i, og smag til.
Anret karryen på ris, og top med cashewnødder og koriander.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Jeg bryder mig ikke om tofu i glas, men fortrækker den indpakket i plastik som helsekosten har. Brug en neutral tofu til denne ret, men giv endelig den røgede eller den marinerede tofu en chance hvis du støder på den. Silketofu derimod er mest velegnet til dressinger eller i misosuppe.
Er du slet ikke overbevist? Så lav retten uden tofu eller erstat den med kyllingebryst.
150 g fast tofu i terninger
olie til stegning
3 spsk. rød karrypasta
(eller efter smag)
1 tsk. sukker
200 ml kokosmælk
3 spsk. limesaft
2 spsk. fiskesauce
ENDVIDERE:
½ lille hvidkål i grove
3 gulerødder i skrå skiver
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
100 g ristede cashewnødder
½ bundt plukket koriander
Rist tofuen i olie i en varm wok i ca. 5 minutter, til den har fået lidt farve. Tag den op, og rist den røde karrypasta i wokken i 1 minuts tid. Tilsæt sukker, kokosmælk, limesaft og fiskesauce, og lad saucen boble i 5 minutter. Kom hvidkål og gulerødder i, og lad det hele boble i yderligere 3-5 minutter. Kom tofu i, og smag til.
Anret karryen på ris, og top med cashewnødder og koriander.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Vegetar
onsdag den 10. november 2010
Salat med and, rødbede og gedeost
Det er Mortens aften aften. Og selvom vi alle burde spise gås, er traditionen de fleste steder at meuen står på and.
Hos os er vi ikke super gode til at huske denne aften, så en nem salat med andebryst er lige mit niveau.
Opskriften er til 2 personer
4 store rødbeder
lidt ekstrajomfruolivenolie
1 andebryst
salt
1 spsk. flydende honning
1 spsk. balsamico
salt
ENDVIDERE:
100 g feldsalat
50 g ristede pinjekerner
100 g blød gedeost
Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 30 minutter, eller til de er møre med en smule bid. Rids skindet på andebrystet, og læg det med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middelvarme, og lad det stege sprødt og gyldent i ca. 6-7 minutter, eller til kødet er let rosa. Vend det, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Krydr med salt, og lad brystet trække i 10 minutter, inden du skærer det ud.
Bland honning og eddike, og vend de varme rødbeder i dressingen. Smag til med salt. Anret salaten med rødbeder, pinjekerner, gedeost og and, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hos os er vi ikke super gode til at huske denne aften, så en nem salat med andebryst er lige mit niveau.
Opskriften er til 2 personer
4 store rødbeder
lidt ekstrajomfruolivenolie
1 andebryst
salt
1 spsk. flydende honning
1 spsk. balsamico
salt
ENDVIDERE:
100 g feldsalat
50 g ristede pinjekerner
100 g blød gedeost
Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 30 minutter, eller til de er møre med en smule bid. Rids skindet på andebrystet, og læg det med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middelvarme, og lad det stege sprødt og gyldent i ca. 6-7 minutter, eller til kødet er let rosa. Vend det, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Krydr med salt, og lad brystet trække i 10 minutter, inden du skærer det ud.
Bland honning og eddike, og vend de varme rødbeder i dressingen. Smag til med salt. Anret salaten med rødbeder, pinjekerner, gedeost og and, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)