Super-luksus-østers-mums til 2-4 personer.
Nyd dem som forret eller bare som snack :-)
Lav en hel menu der passer til, se: her
100 g smør
4 pasteuriserede ægge-blommer
½ dl hvidvin
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
en smule salt
ENDVIDERE:
2 spsk. finthakket skalotteløg
3 spsk. æbleeddike
lidt hakket dild
12 østers
Smelt smørret. Kom æggeblommer, hvidvin og vand i en kasserolle, og pisk. Sæt kasserollen over lav varme, og pisk, til det skummer. Tilsæt langsomt det smeltede smør, mens du fortsat pisker, til saucen bliver tyk og blank. Løft af og til kasserollen af varmen, så det ikke går for hurtigt. Tag kasserollen af varmen, når piskeriset laver tydelige mærker i saucen; pisk fortsat, og smag saucen til med citron og salt. Hæld saucen over i en skål, og lad den stå ved stuetemperatur indtil brug.
Bland skalotteløg og eddike, og vend dild i lige inden servering.
Åbn østersene (hvis du ikke har fået din fiskehandler til det), løsn dem fra skallen, og kom en lille spiseskefuld sauce på hver. Brænd saucen med en crèmé brûlée-brænder, eller sæt dem under den gloende grill, til saucen bobler og bliver gylden og lige akkurat får en smule farve. Top med en smule vinaigrette, og servér straks (der må slubres!).
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
fredag den 12. november 2010
torsdag den 11. november 2010
Tofu i rød karry
Tofu er bestemt ikke en af de mest populære ingredienser. Men giv den lige en chance, for det smager faktisk rigtig godt.
Jeg bryder mig ikke om tofu i glas, men fortrækker den indpakket i plastik som helsekosten har. Brug en neutral tofu til denne ret, men giv endelig den røgede eller den marinerede tofu en chance hvis du støder på den. Silketofu derimod er mest velegnet til dressinger eller i misosuppe.
Er du slet ikke overbevist? Så lav retten uden tofu eller erstat den med kyllingebryst.
150 g fast tofu i terninger
olie til stegning
3 spsk. rød karrypasta
(eller efter smag)
1 tsk. sukker
200 ml kokosmælk
3 spsk. limesaft
2 spsk. fiskesauce
ENDVIDERE:
½ lille hvidkål i grove terninger
3 gulerødder i skrå skiver
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
100 g ristede cashewnødder
½ bundt plukket koriander
Rist tofuen i olie i en varm wok i ca. 5 minutter, til den har fået lidt farve. Tag den op, og rist den røde karrypasta i wokken i 1 minuts tid. Tilsæt sukker, kokosmælk, limesaft og fiskesauce, og lad saucen boble i 5 minutter. Kom hvidkål og gulerødder i, og lad det hele boble i yderligere 3-5 minutter. Kom tofu i, og smag til.
Anret karryen på ris, og top med cashewnødder og koriander.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Jeg bryder mig ikke om tofu i glas, men fortrækker den indpakket i plastik som helsekosten har. Brug en neutral tofu til denne ret, men giv endelig den røgede eller den marinerede tofu en chance hvis du støder på den. Silketofu derimod er mest velegnet til dressinger eller i misosuppe.
Er du slet ikke overbevist? Så lav retten uden tofu eller erstat den med kyllingebryst.
150 g fast tofu i terninger
olie til stegning
3 spsk. rød karrypasta
(eller efter smag)
1 tsk. sukker
200 ml kokosmælk
3 spsk. limesaft
2 spsk. fiskesauce
ENDVIDERE:
½ lille hvidkål i grove
3 gulerødder i skrå skiver
TILBEHØR:
kogte ris, gerne grove
100 g ristede cashewnødder
½ bundt plukket koriander
Rist tofuen i olie i en varm wok i ca. 5 minutter, til den har fået lidt farve. Tag den op, og rist den røde karrypasta i wokken i 1 minuts tid. Tilsæt sukker, kokosmælk, limesaft og fiskesauce, og lad saucen boble i 5 minutter. Kom hvidkål og gulerødder i, og lad det hele boble i yderligere 3-5 minutter. Kom tofu i, og smag til.
Anret karryen på ris, og top med cashewnødder og koriander.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Vegetar
onsdag den 10. november 2010
Salat med and, rødbede og gedeost
Det er Mortens aften aften. Og selvom vi alle burde spise gås, er traditionen de fleste steder at meuen står på and.
Hos os er vi ikke super gode til at huske denne aften, så en nem salat med andebryst er lige mit niveau.
Opskriften er til 2 personer
4 store rødbeder
lidt ekstrajomfruolivenolie
1 andebryst
salt
1 spsk. flydende honning
1 spsk. balsamico
salt
ENDVIDERE:
100 g feldsalat
50 g ristede pinjekerner
100 g blød gedeost
Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 30 minutter, eller til de er møre med en smule bid. Rids skindet på andebrystet, og læg det med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middelvarme, og lad det stege sprødt og gyldent i ca. 6-7 minutter, eller til kødet er let rosa. Vend det, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Krydr med salt, og lad brystet trække i 10 minutter, inden du skærer det ud.
Bland honning og eddike, og vend de varme rødbeder i dressingen. Smag til med salt. Anret salaten med rødbeder, pinjekerner, gedeost og and, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hos os er vi ikke super gode til at huske denne aften, så en nem salat med andebryst er lige mit niveau.
Opskriften er til 2 personer
4 store rødbeder
lidt ekstrajomfruolivenolie
1 andebryst
salt
1 spsk. flydende honning
1 spsk. balsamico
salt
ENDVIDERE:
100 g feldsalat
50 g ristede pinjekerner
100 g blød gedeost
Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med lidt olie, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 30 minutter, eller til de er møre med en smule bid. Rids skindet på andebrystet, og læg det med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for blusset ved middelvarme, og lad det stege sprødt og gyldent i ca. 6-7 minutter, eller til kødet er let rosa. Vend det, og lad det stege i yderligere 6-8 minutter på kødsiden. Krydr med salt, og lad brystet trække i 10 minutter, inden du skærer det ud.
Bland honning og eddike, og vend de varme rødbeder i dressingen. Smag til med salt. Anret salaten med rødbeder, pinjekerner, gedeost og and, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 9. november 2010
Thunderball
Uhhhhmmmmmm....drinks.
Denne drink er meget simpel. jeg bruger en sukkersirup som laves af lige dele sukker og vand, der koges til sukkeret er smeltet og afkøles helt i køleskabet. Du kan anvende agavesirup i stedet for, hvis du synes det er nemmere.
Opskriften giver 2-4 drinks afhængig af tørst!
Denne drink er meget simpel. jeg bruger en sukkersirup som laves af lige dele sukker og vand, der koges til sukkeret er smeltet og afkøles helt i køleskabet. Du kan anvende agavesirup i stedet for, hvis du synes det er nemmere.
Opskriften giver 2-4 drinks afhængig af tørst!
16-20 brombær
2 dl knust is
12 cl gin
6 cl sukkersirup
3 dl danskvand
brombær til pynt
evt. sugerør
Kom brombærrene i et højt glas og mos dem med en drinkspind eller en grydeske.
Fyld knust is, gin og sukkersirup i glasset og top med danskvand.
Pynt med brombær og evt. sugerør og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Styling: Tine Berg / Louisa Lorang
Styling: Tine Berg / Louisa Lorang
Etiketter:
Drinks
Klar til Mortens aften?
er du klar til Mortens aften i morgen?
Klik her og lær at lave confiterede andelår med rødbedeslaw! (how to and!)
Eller klik i ind i morgen og få en super overskuelig andeopskrift ;-)
Klik her og lær at lave confiterede andelår med rødbedeslaw! (how to and!)
Eller klik i ind i morgen og få en super overskuelig andeopskrift ;-)
Etiketter:
And,
How to?,
Mere end mad?
søndag den 7. november 2010
Indianstyle lam
Hold igen med cayennepeberen hvis du ikke er til det helt stærke. Prøv dig stille og roligt frem, for der er stor forskel på hvor meget smæk der er på.
Det smager også super dejligt med mangochutney til.
olie til stegning
3 løg, i både
3 fed hvidløg, i tynde skiver
3 spsk. hakket ingefær
2 spsk. garam masala
3 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. cayennepeber
2 dåser hakkede tomater (á 400 g )
3-4 dl vand
salt
TILBEHØR
2 spsk. ingefær i tynde strimler
koriander, plukket
yoghurt
citronbåde
lune fladbrød
Sautér lammet i olie i en varm gryde. Kom løg og hvidløg ved, når lammet har godt med farve. Tilsæt ingefær, garam masala, spidskommen, koriander, cayennepeber, tomater og vand. Lad retten simre i 50 minutter, under låg. Krydr med salt og tilsæt yoghurt og lad retten simre i yderligere 10 minutter uden låg, eller til kødet er mørt. Kom kikærterne i gryden. Lad dem simre med i 5 minutter. Smag til med salt og anret lammegryden med ingefær, koriander, yoghurt, lune fladbrød og citron. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Lam
Abonner på:
Opslag (Atom)