Søg i denne blog

mandag den 16. juli 2012

Birkes & citronkage

Skøn kage, der holder sig fin og fugtig i et par dage. Servér den til de sødeste du kender!

Opskriften giver 1 fin kage, der kan deles af 6-8 personer.






100 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
2 små æg
1 spsk. fintrevet skal af økologisk citron
1/4 dl citronsaft
½ dl  blå birkes
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
GLASUR
1/2 dl citronsaft
4 dl flormelis
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt med en elpisker. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver, natron og salt og kom det i dejen. Tilsæt derefter cremefraichen og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Fyld i en smurt form, ca. 2/3 op.
Bag ved 165 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i ca. 50 minutter, eller til den er gennembagte. Lad den køle af inden du giver dem glasur.
Rør citronsaft med flormelis og kom den tynde glasur på kagen. Lad glasuren sætte sig inden servering.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Food Festival 2012

Og så en lille reklame ;-)




Kom i hverdagskøkkenet med Louisa Lorang
Louisa Lorang, kok og madskribent kendt fra Go’morgen Danmark inviterer dig indenfor i hverdagskøkkenet.
Her får du inspiration til hurtige hverdagsretter med indbygget ”spring-over-tips” til travle dage og gode ideer til mad, som hele familien kan lide.
Louisa arbejder med Nordens råvarer, men pifter op med ingredienser fra verdenskøkkenet (simpelthen fordi hun bare ikke kan lade være!).
Kig med, smag og snak med mad i munden! BONUS: Inkluderet i prisen er ét eksemplar af “SPIS god mad til små & store” som E-bog, der udkommer sidst på efteråret (kun til iPhone & iPad)
Køb din billet til og læs mere om Food Festivals Kokke- og Madskoler samt de Maritime Workshops på http://foodfestival.dk/billetter/



Foto: Anders Schønnemann

søndag den 15. juli 2012

Yoghurt med druer og kokosknas

Morgenmad eller dessert til 2 personer

Knaset kan holde sig i 1-2 uger, så lav bare rigeligt. Vær sikker på at det er helt kølet af og opbevar det tørt og lufttæt.




1 dl grove havregryn
1/2 dl græskarkerner
1/4 dl kokosmel
100 g grønne druer
4 dl mangoyoghurt, f.eks. Savannah fra Thiese

Rist havregryn, græskarkerner og kokos på en varm, tør pande i 1-2 minutter, eller til det dufter af kokos og græskarkernerne er sprøde. Hæld det hele over på en tallerken og lad det køle af. Halvér druerne og fordel yoghurten i 2 dybe tallerkner. Top med knas og druer og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen / Skovdal.dk


lørdag den 14. juli 2012

Dagens Dejlige Multe

Frokost på Sønderho Kro. Ristet multe med ærter og kartofler. Og selvfølgelig med rose' til.

lørdag den 7. juli 2012

Jordbærmargarita


Nyd lige de danske jordbær i den her slambert! 

Opskriften er til 2 margarita-glade




MIX:
2 dl vand
3 dl sukker
½ dl limesaft
MARGARITAS:
1 dl mix
300 g frosne jordbær, let optøede
1 dl tequila
½ dl orangelikør
2-3 spsk. limesaft
2 dl isterninger
lime til kanten
sukker eller salt til kanten
limebåde
evt. sugerør

Kom vand, sukker og lime i en kasserolle og lad det simre til sukkeret er smeltet. Køl lagen af.
Blend 1 dl margaritamix, jordbær, tequila, orangelikør, isterninger i en blender og servér straks i margaritaglas. Du kan evt. have pyntet glassene med sukker eller salt. Dyp dem i limesaft, derefter sukker eller salt og sæt dem i køleskabet indtil brug. Pynt med lime og servér evt. med sugerør.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen/Skovdal.dk
Se flere af mine opskrifter på Femina.dk

fredag den 6. juli 2012

Dagens Dejlige

Sen morgenmad på Meyers Deli;
Pocherede æg, hollandaise, rugbrød....så skønt!

onsdag den 4. juli 2012

Dagens Dejlige sild

Alt det skønneste fra marken, sild, øl og Søren Ejlersen der svinger kokkekniven = min skønne frokost hos Aarstiderne.