Jeg kan bedst lide ”hvide” pizzaer uden tomatsauce. Helt enkle og sprøde. Så spiser jeg til gengæld gerne en stor tomatsalat til.
Mangler du inspiration til hverdagsmaden, kan du følge min MADPLAN
Opskriften er til 2 personer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g durummel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
150 g ricotta
2 fed hvidløg, presset
2-3 spsk. olivenolie
salt
1 rødløg i tynde skiver
ca. 80 g parmaskinke i tynde skiver
2 håndfulde frisk basilikum
SALAT:
250 g blandede tomater
olivenolie
æbleeddike
salt og peber
Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, durummel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert deres stykke bagepapir. Forvarm ovnen og to bageplader til 240° (eller så varmt som muligt).
Rør ricottaen med hvidløg og olivenolie, og fordel cremen på de to bunde. Krydr med salt, og top med rødløg. Bag pizzaerne på de varme plader i ca. 10 minutter. Top dem straks med parmaskinke og basilikum, og servér straks med en enkel tomatsalat til.
TIP: Dejen kan laves dagen i forvejen og hæve i køleskabet.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Søg i denne blog
lørdag den 23. juni 2012
fredag den 22. juni 2012
Dagens Dejlige salater
Skønne salater, flankesteak, løgtærter, bobler og øl hos Skovdal & Skovdal.
Alt sammen skyllet ned med masser af Sting.
Dét er en god torsdag for pokker!
onsdag den 20. juni 2012
Dagens Dejlige pizza-snack
Sprød pizzadej fra Aarstiderne
Olivenolie
Hvidløg
Salt
Gedeost
Parmesan
Basilikum
Snyd? Maybe.....
.....men skøn!
Og husk at man skal drikke bobler når solen skinner........
Olivenolie
Hvidløg
Salt
Gedeost
Parmesan
Basilikum
Snyd? Maybe.....
.....men skøn!
Og husk at man skal drikke bobler når solen skinner........
Etiketter:
Dagens Dejlige,
Småt
Ribs med Bar B Q sauce
Snaskede og gode!
Disse lavede jeg på Weber Grill & Music Festival i Horsens. En dame hev fat i mig bagefter og sagde hvor modig hun syntes jeg var, at lave ribs foran alle de store grill-mænd. Det havde jeg nu ikke tænkt over, og mon ikke de vil spise med?
Opskriften er til 4 personer
1
½ kg svineribben
1
dl muscovadosukker (eller farin)
2
spsk. løgpulver
1
½ spsk. salt
2
spsk. tørret oregano
1-2
tsk. cayennepeber
BAR
B Q SAUCE
300
g tomatketchup (helst Heinz)
2
fed hvidløg, fint hakkede
½
dl æbleeddike
1-2
spsk. chipotle i adobe, eller efter smag
2
dl brun farin
salt
Del
ribbenene i mindre stykker. Bland sukker, løgpulver, salt, oregano og
cayennepeber i en stor frysepose, og kom ribbenene i. Gnid krydderiblandingen
godt ind i benene, og lad dem trække i mindst 1 time (gerne natten over).
Grill
benene på grillen under låg, læg dem et sted hvor der ikke er for varmt og vend
dem jævnligt. Eller læg benene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg
dem ved 160° varmluft i 1 time og 15 minutter, eller til de er helt møre.(1 ½ -
2 timer) Vend dem undervejs, og hold øje med, at de ikke bliver alt for mørke.
I så fald: Dæk dem løst med lidt folie.
Kom
ketchup, hvidløg, eddike, chipotle og farin i en kasserolle og lad det koge op.
Smag til med salt og køl saucen af.
Pensl
de færdige, møre ribben med en smule sauce lige inden servering og servér med
ekstra sauce til.
Servér gerne en sprød slaw til dine ribs og måske en bagt kartoffel?
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Chipotle-mayo
Her kommer lige en opskrift på chipotle-mayo.
Chipotle kan være svært at skaffe i DK. Sørg for at fylde lommerne hvis du er i USA, Mexico, Sverige, Norge eller andre civiliserede steder, der har forstået hvor fantastisk det er!
Jeg bruger mayoen i burgers, til fritter eller ristede grøntsager, i wraps, sandwich eller i det hel taget; ofte!
1 dl mayonnaise, gerne Hellmanns
1 spsk. chipotle i adobe, hakket
1 spsk. limesaft
evt. 1 tsk. flydende honning
salt
Rør det hele sammen og smag til med salt
Opskrift: Louisa Lorang
Chipotle kan være svært at skaffe i DK. Sørg for at fylde lommerne hvis du er i USA, Mexico, Sverige, Norge eller andre civiliserede steder, der har forstået hvor fantastisk det er!
Er du ikke det, kan du købe det hos Chili House
Jeg er vild med al chipotle - men mest chipotle i adobe.
Jeg bruger mayoen i burgers, til fritter eller ristede grøntsager, i wraps, sandwich eller i det hel taget; ofte!
1 dl mayonnaise, gerne Hellmanns
1 spsk. chipotle i adobe, hakket
1 spsk. limesaft
evt. 1 tsk. flydende honning
salt
Rør det hele sammen og smag til med salt
Opskrift: Louisa Lorang
Grillede østers med pico de gallo
Det er ingen skam at grille sine østers - faktisk er det en rigtigt god måde at blive introduceret til østers på- De bliver nemlig fastere af en kort tud på grillen.
Behøver jeg at sige at pico de gallo også funker fint på rå østers?
400 g modne tomater
1 lille løg
1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
1 bundt koriander
saft af 1-2 lime
salt
ENDVIDERE:
12-24 østers
Blend tomater, løg, chili og koriander i en
foodprocessor (eller hak det hele i hånden – det er også dejligt!). Smag til
med lime og salt.
Skyl østersene. Læg hele østers på
den varme grill og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen
er). Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af.
Åben østersene med en østers kniv, løsn dem og server dem straks med pico de
gallo.
Opskrift: Louisa Lorang
Abonner på:
Opslag (Atom)