Søg i denne blog

fredag den 1. juni 2012

Mazarin med rabarber og vaniljecreme


Rabarber + mazarin + fed, syrlig creme.......
.....what´s not to like?!?!?!

Opskriften giver 6 kager


125 g sukker
125 g blødt smør (+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
smør til formen
200 g rabarber
50 g rørsukker
korn af ½ stang vanilje
flormelis
CREME:
2 ½ dl piskefløde
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 ½ dl ymer

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel og fyld massen i 6 små forme eller muffinforme.
Skær rabarberne i skiver og vend dem med rørsukker og vaniljekorn. Kom rabarberne oveni kagedejen og bag kagerne ved ca. 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle en smule. Tag dem ud af formen og lad dem køle helt af på rist. Drys kagerne med en smule flormelis inden servering.
Pisk fløden blød og vend den med vanilje, flormelis og ymer.
Servér mazarinerne kolde eller ved stuetemperatur og giv vaniljecreme til.

TIP: Mazarinmassen kan laves dagen i forvejen. Bag den samme dag du skal bruge dem for optimalt resultat.
Se mere "mormormad" på FEMINA.DK

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 30. maj 2012

Dagens Dejlige

Fotomad!
Denne gang torsk, tomater og bønner......kommer i DIT FEMINA i uge 32. Mums!


tirsdag den 29. maj 2012

Dagens dejlige

Et frisk stykke honningtavle.....
Dryppede lidt på mine jordbær og spiste noget med fingrene, som en ægte bjørn.....

mandag den 28. maj 2012

Dagens Dejlige

Solæg! Jep....Ælsker dem. Og især med en skøn sommersnaps fra Hven!
Selvfølgelig hos Nose2Tail.

søndag den 27. maj 2012

Hibiscus lemonade

Dagens Dejlige er noget af det nemmeste, smukkeste og mest læskende.
Hibiscus er en eksotisk blomst, der fås tørret i helsekosten. Den har en syrlig, frisk smag og en helt fantastisk farve.


Opskriften giver 1 liter lemonade.







1 spsk. Tørret hibiscus
1 liter kogende vand
2-3 spsk. Agavesirup, eller efter smag
Isterninger
Kom hibiscus i en skål, hæld kogende vand over.
Lad det trække i 5 minutters tid, sigt og smag til med agave.
Køl lemonaden helt af og server med isterninger.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

lørdag den 26. maj 2012