Søg i denne blog

søndag den 27. maj 2012

Hibiscus lemonade

Dagens Dejlige er noget af det nemmeste, smukkeste og mest læskende.
Hibiscus er en eksotisk blomst, der fås tørret i helsekosten. Den har en syrlig, frisk smag og en helt fantastisk farve.


Opskriften giver 1 liter lemonade.







1 spsk. Tørret hibiscus
1 liter kogende vand
2-3 spsk. Agavesirup, eller efter smag
Isterninger
Kom hibiscus i en skål, hæld kogende vand over.
Lad det trække i 5 minutters tid, sigt og smag til med agave.
Køl lemonaden helt af og server med isterninger.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

lørdag den 26. maj 2012

fredag den 25. maj 2012

Dagens Dejlige

Behøver vist ingen ord!?!


Yoghurt med citrongræsfrugt


Du kan selvfølgelig også bare spise frugten, altså uden yoghurt - som en enkel frugtsalat.

Opskriften er til 4 personer - som dessert eller morgenmad.




CITRONGRÆSSIRUP
1 stængel citrongræs
2 spsk. revet ingefær
1 dl sukker
1 dl vand
FRUGTSALAT
1 mango
½ ananas
1 banan
125 g blåbær
lidt mynte
ENDVIDERE
yoghurt
mere mynte

Fjern de yderste blade fra citrongræsset og kassér dem. Skær citrongræsset i grove stykker og kom dem i en kasserolle med ingefær, sukker og vand. Lad det simre i 5 minutter. tag det af varmen og lad det trække i yderligere 5 minutter. Sigt siruppen og sæt den i køleskab i minimum 1 time.
Skær alt frugten i mundrette stykker og vend frugt og bær med den afkølede sirup.
Anret yoghurt i små glas eller skåle og top med frugtsalat og lidt mynte.
Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck


torsdag den 24. maj 2012

onsdag den 23. maj 2012

Dagens Dejlige

Morgen-forplejning hos min redaktør, Marie Holm.
Danske jordbær og det hun kunne bære fra meyers bageri.....
......jeg kommer sgu igen, gør jeg!