Behøver vist ingen ord!?!
Søg i denne blog
fredag den 25. maj 2012
Yoghurt med citrongræsfrugt
Du kan selvfølgelig også bare spise frugten, altså uden yoghurt - som en enkel frugtsalat.
Opskriften er til 4 personer - som dessert eller morgenmad.
CITRONGRÆSSIRUP
1
stængel citrongræs
2
spsk. revet ingefær
1
dl sukker
1
dl vand
FRUGTSALAT
1
mango
½
ananas
1
banan
125
g blåbær
lidt
mynte
ENDVIDERE
yoghurt
mere
mynte
Fjern
de yderste blade fra citrongræsset og kassér dem. Skær citrongræsset i grove
stykker og kom dem i en kasserolle med ingefær, sukker og vand. Lad det simre i
5 minutter. tag det af varmen og lad det trække i yderligere 5 minutter. Sigt
siruppen og sæt den i køleskab i minimum 1 time.
Skær
alt frugten i mundrette stykker og vend frugt og bær med den afkølede sirup.
Anret
yoghurt i små glas eller skåle og top med frugtsalat og lidt mynte.
Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
torsdag den 24. maj 2012
onsdag den 23. maj 2012
Dagens Dejlige
Morgen-forplejning hos min redaktør, Marie Holm.
Danske jordbær og det hun kunne bære fra meyers bageri.....
......jeg kommer sgu igen, gør jeg!
Danske jordbær og det hun kunne bære fra meyers bageri.....
......jeg kommer sgu igen, gør jeg!
tirsdag den 22. maj 2012
mandag den 21. maj 2012
Citrusade
Altså orangade lavet af ikke blot appelsiner men flere citrusfrugter = citrusade.
Eller måske er jeg modig nok til at kalde den Majdrik? Selvom jeg er klar over, at også alle de andre unger, der hang på Land & Folk Festivalen i 80'erne - husker Majdrikken som ret så hellig.
Men god er den i alt fald - så skål!
Opskriften giver ca. 1 1/2 liter
2 øko citroner
3 øko appelsiner
2½ dl sukker
7 dl vand
2 pink grapefrugter
2 lime
isterninger
evt. mere koldt vand
Skræl det yderste tynde gule og orange skal af citroner og
appelsiner og kom skallerne i en gryde med sukker og vand. Kog det op i 8-10
minutter og sigt lagen.
Pres saften af appelsiner, citroner, lime og grapefrugter
og bland juicen med den varme lage. Sæt det hele koldt og servér citrusaden med
masser af isterneinger og evt, mere koldt vand i.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
søndag den 20. maj 2012
Abonner på:
Opslag (Atom)