Søg i denne blog

lørdag den 21. januar 2012

Vege-Burger

Det er super lækkert at spise vegetarburger – nærmest som en mellemting mellem burger og 
falafel! Win-win.


Servér en stor salat til. 


Opskriften er til 2 personer.




200 g kikærter (udblødt natten over) 
2 håndfulde plukket bredbladet persille 
2 fed hvidløg 
1 lille løg 
2 tsk. salt 
2 spsk. mel 
¼ dl citronsaft 
mel til panering 
rigeligt olie til stegning 
ENDVIDERE: 
2 hjertesalater, plukkede 
1 rødløg i skiver 
2 gode, bløde boller 
mayonnaise
TILBEHØR: 
ketchup
 
Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, salt, mel og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form 2 bøffer ved at presse dejen sammen i hånden. Vend bøfferne i mel, og steg dem i rigeligt olie på en middelvarm pande. De skal have 6-8 minutter i alt. Du kan evt. forme 4 bøffer i stedet for 2, det er nemmere at styre. 
Flæk bollerne (lun dem evt.), og smør dem med mayonnaise. Fyld salat, bøffer og løg i burgerne, og servér straks med ketchup til.







Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 19. januar 2012

SPICY PORK WRAP


Allerførst: 
Undskyld at jeg skred uden at sige god jul og godt nytår og det hele! 
Jeg har holdt 1 måneds fantastisk ferie/arbejdslejr (næsten) uden internet, helt uden TV og totalt med min familie og masser af mad. Taget 10 kg på, fået et par fregner og boet skønne steder i min favorit stat Texas! Nu er jeg hjemme og her får I lige en hurtig cowgirl-opskrift.....
......Og så godt nytår for pokker!

Opskriften er til 4 som forret eller let frokostret


1 dl muscovadosukker (eller brun farin)
1 spsk. flagesalt
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. stødt kanel
1-2 tsk. cayennepeber
2 tsk. chiliflager
1 svinemørbrad
ENDVIDERE
1/4-1/2 hvidkål eller 1 spidskål
2-3 spsk. limesaft
2-3 spsk. olivenolie
4 tortillas
creme fraiche
limebåde
evt. hotsauce

Bland sukker, flagesalt, oregano, kanel, cayenne og chili sammen i en frysepose. Især sukkeret kan være svært at få fordelt, så det er nemmest med fingrene igennem posen.
Puds mørbraden, del den i to stykker og kom den i posen sammen med rubben. Lad mørbraden trække i mindst 30 minutter i køleskab – gerne natten over.
Grill mørbraden på en varm grill. Eller steg den på en varm pande i en smule olie. Lad den ikke få alt for høj varme, så risikerer du at sukkeret brænder –og vend den ofte.
Snit imens kålen fint og vend den med limesaft og olivenolie.
Skær mørbraden i skiver og fyld kål og mørbrad i lune tortillas. Servér straks med cremefraiche, limebåde og evt. hotsauce til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

lørdag den 24. december 2011

Porchetta


En italiensk klassiker, her i min fortolkning. Og jeg tør næsten ikke sige det......men nææææsten bedre end flæskesteg. (Måske du tør i aften med klassisk tilbehør til?)

Servér kartofler og dampet grønt til. Har du rester kan du servere dem i en god bolle med salat og lidt surt a la flæskestegssandwich.

OG SÅ GLÆDELIG JUL FOR POKKER!

Opskriften er til 4-6 personer


1 svineslag med skind, 1-1,3 kg
1 fennikel
6 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 tsk. fennikelfrø
salt og peber
olivenolie
kødsnor
2 løg
vand
olivenolie
Rids skindet på slaget, som til en flæskesteg.
Læg slaget på et bræt med kødsiden opad.
Hak toppen af fenniklen fint og skær knolden i grove stykker.
Hak hvidløg og rosmarin og knus fennikelfrøene.
Bland fennikeltoppe, hvidløg, rosmarin og fennikelfrø sammen og fordel dem på slaget.  Krydr med rigeligt salt og peber.
Rul stegen stramt sammen og snør den med kødsnor. Gnid den med olivenolie og mere salt udenpå. Læg den i en bradepande og fyld vand ca. 2 cm op. Skær løget i både og læg dem ved siden af stegen sammen med fennikel.
Sæt stegen i en kold ovn og tænd på 175 grader. Vend ¼ rundt hver halve time. Den skal stege i 3-3 ½ timer i alt. Tilsæt vand undervejs, så du hele tiden har ca. 2 cm vand i bradepanden.
Sæt til sidst stegen på en rist og lad den stege de sidste 5-15 minutter ved 220 grader, evt. med grill, for at få sprød svær.
Sigt væden fra bradepanden over i en kasserolle og varm den. Smag den til.
Skær stegen i skiver og overhæld den med lidt jus og god olivenolie. Servér straks med grønt og kartofler.

TIP: Bestil slag med svær hos din slagter. Er du for sent uden, så lav den uden svær, a la rullesteg.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 23. december 2011

Konfektkugler

Disse kugler er dem du skal snuppe, hvis du ikke vil vælge det mest syndige på julebordet. De er søde, krydrede og tilfredsstiller bestemt juleknas-crawings. Så nup to af dem og skip den dårlige samvittighed. Og så er der bestemt ikke flere løftede pegefinger fra mig resten af året. Zip!



200 g tørrede figner 
100 g dadler uden sten 
50 g cashewnødder 
2 tsk. kakao 
½ tsk. stødt kanel
50 g kokosmel 
50 g smeltet, mørk chokolade
ENDVIDERE: 
kakao til at trille kuglerne i
Fjern stilkene på fignerne, og kom figner, dadler, cashewnødder, kakao, kanel og kokosmel i en foodprocessor. Blend, til massen er fin og samlet. Blend til sidst chokolade i.
Tril 25-30 konfektkugler rul kuglerne i kakao.
Opbevar dem i køleskab.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 22. december 2011

Armanac svesker

 Jeg ved at det nok ikke er på top 5 over de mest hippe desserter. Men for pokker, hvor det holder. Nyd desserten med din morfar eller overrask veninderne med en tur ned af memorylane.
Men husk; desserten er kun for voksne!

Nok til 4-6 personer




24 super gode, bløde svesker
1 ½ dl armagnac
1 spsk. sukker
TILBEHØR
koldt flødeskum eller vaniljeis
Fjern evt. stenene fra sveskerne. Eller lad dine gæster gøre det selv.
Rør armagnac sammen med sukker, til sukkeret er opløst. Kom sveskerne i armagnac og kom dem i en tætlukket beholder. Lad dem trække i mindst 2 døgn i køleskab, eller i op til 8 dage.
Servér svesker med lidt af lagen og koldt flødeskum eller vaniljeis.

TIP: du kan også tage sveskerne op af lagen, flække dem, fjerne stenen og lægge et stykke marcipan i – så er de skønne på konfektbordet juleaften.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 21. december 2011

Figen-småkager

En dejlig jule småkage, der minder en smule om finskbrød. Her er det figner og honning der søder.
Nyd dem til en god kop kaffe eller måske til et lille glas portvin.



250 g mel
100 g mandelmel
125 g blødt smør, i terninger
200 g tørrede figner, fint hakkede
100 g flydende honning
1 tsk. revet økologisk citronskal
1 tsk. revet økologisk appelsinskal
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
2-3 spsk. appelsinsaft
flormelis
Tænd ovnen på 200 grader.
Bred mel og mandelmel ud på bagepapir på en bageplade og rist det i den varme ovn i 5-7 minutter. Tag det ud og lad det køle af.
Kom melet i en skål og smuldr mel og smør sammen. Kom figner, honning, citronskal, appelsinskal, nelliker og kanel i. Saml dejen med appelsinsaft og lad det sætte sig i 20 minutter i køleskabet.
Tril små kugler af dejen på størrelse med 2 kroner. Form dem til små halvmåner og læg dem på en bageplade på bagepapir og bag dem ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
Vend dem i flormelis mens de er lune, lad dem køle helt af og opbevar dem i en kagedåse med lidt ekstra flormelis i.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann