Søg i denne blog

lørdag den 1. oktober 2011

Steak med mac'n'cheese

Okay! Jeg ELSKER mac'n'cheese. 
Vælg gerne bitre salater som tilbehør, de tager lissom toppen af det vamle.
Og det er weekend lidt endnu for pokker.......(så plads til lidt vammelt)


Opskriften er til 2




200 g macaroni, skruer eller anden  pasta 
salt 
1 spsk. smør 
1 spsk. mel 
2 dl mælk 
75 g gruyere eller 
primadonna, revet 
1-2 tsk. hakket grøn chilipeber 
smør til formen 
rasp til formen 
50 g brødkrumme 
1 fed hvidløg, revet 
1 håndfuld bredbladet persille, hakket 
50 g revet parmesan 
1 spsk. smør 
ENDVIDERE: 
2 store bøffer 
lidt olie til stegning 
1 tsk. dijonsennep 
1 spsk. flydende honning 
2 spsk. æbleeddike 
2 spsk. olivenolie 
1 lille radicchio 
100 g blandet salat 
salt og peber 

Tænd ovnen på 200°. 
Kog pastaen i saltet vand, til den er mør. Dræn vandet fra. 
Smelt smørret i en kasserolle; kom melet i og derefter mælken, lidt ad gangen. Pisk, til saucen er tyk og blank. Kom osten i, og lad den smelte. Tag saucen af varmen, og smag til med salt og chili. 
Vend pasta og ostesauce sammen, og fyld det i et smurt ovnfast fad drysset med rasp. Bland brødkrumme, hvidløg, persille og parmesan, og fordel blandingen på pastaen. Top med lidt smørklatter, og bag pastaen i den varme ovn i ca. 15 minutter, eller til den er gylden og sprød på toppen. 
Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande. Krydr dem med salt og peber. 
Rør sennep, honning, eddike og olie sammen. Pluk radicchioen, og vend alle salaterne med dressingen. Smag til med salt og peber. 
Servér straks bøffer med mac’n’cheese og bitre salater.
 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 29. september 2011

Roastbeefsalat med peberrodscreme


         Dette er en salat inspireret af smørrebrød!
         Det kan jo næsten ikke gå galt…..

    Frokost eller hovedret til 6-8 personer


2 roastbeef á ca. 600 g
lidt olie
salt og peber
SURE RØDBEDER
½ kg små rødbeder (gerne med lidt top)
1 dl balsamico
½ dl flydende honning
salt
ENDVIDERE
2 dl cremefraiche 38%
1 tsk. dijonsennep
fint revet peberrod efter smag
salt
3-4 bananskalotteløg
mel
rigeligt olie til stegning
200 g rucola
100 g kapers
TILBEHØR
nye, kogte kartofler
Gnid kødet med lidt olie og grill stegene på en middelvarm grill eller grillpande. Brug gerne låget til din grill, hvis den har sådan et. Stegene skal være ca. 57 grader i centrumstemperatur.
Kog imens rødbederne møre – det tager 15-40 minutter, alt efter størrelse. Lad dem køle en smule og smut skindet af dem. Kog eddike og honning op i en kasserolle. Lad det koge i 3-4 minutter, kom rødbederne i og lad dem glasere i et par minutter. Krydr dem med lidt salt og lad rødbederne køle lidt
Rør cremefraiche, sennep og peberrod sammen og smag til med salt.
Skær løgene i skiver, vend dem med mel og steg dem sprøde og gyldne i rigeligt olie. Dryp dem af på køkkenrulle og drys dem med salt.
Skær stegene i tynde skiver. Anret rucolaen på store tallerkner sammen med skiver af rosatbeef, kapers, rødbeder og sprøde løg, krydr med salt og peber og servér straks med nye kartofler og stærk peberrodscreme.

TIP: Salaten kan sagtens laves med kold roastbeef. Steg den dage i forvejen. Lav evt. også rødbederne sagen i forvejen. De er også skønne kolde. Servér varme kartofler eller rugbrød til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 27. september 2011

Rispapir maki med wasabimayo

Brug disse små maki som forret eller snack. Kan du ikke finde rispapir, så lav dem med nori (tangplader).
Tjek med din fiskehandler om fisken har været frosset, ellers frys den selv i mindst 1 døgn. Brug bonitotun eller vælg en anden fisk, f.eks. laks eller makrel.


Opskriften er til 2 personer.


2 spsk. mayonnaise
1 tsk. wasabipuré
1 tsk. limesaft
lidt salt
ENDVIDERE
6 plader rispapir
2 avokado i skiver
200 g (bonito) tun i strimler
6 blade iceberg salat
2 tsk. sorte sesam
TILBEHØR
soja
sushi gari
sort sesam
Rør mayonnaise, wasabi og lime. Smag til med salt. Læg rispapiret i en vådt, rent viskestykke (et ad gangen). Fyld avokado, tun, salat, sesam og mayonnaise i og rul stramt, gerne i en bambusmåtte, men det kan godt lade sig gøre uden. Skær rullerne i hver 6 stykker og anret dem med soja, wasabimayonnaise og sushi gari.  Drys med sesam og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 24. september 2011

grillet bananasplit de luxe



Dette er sååååå syndigt, dejligt, sjovt og plat, at man kun kan blive varm om hjertet og tung og glad i maven. Men vælg nu for pokker modne bananer – og ikke de der melede, halvgrønne, som de fleste af os kommer til at æde som mellemmåltid – for de smager ikke af nok. Så modne bananer med brune pletter – sådan ser de jo ud!

Dessert til barnlige sjæle…som mig + 5-7 andre tyksakke

PS. Dette er min absolut-favorit-foto-tallerken! 



6-8 bananer
6 spsk. nøddecreme f.eks. Nocciolata eller Nutella
1 dl piskefløde
100 g hasselnøddeflager
ENDVIDERE
1 liter vaniljeis
flødeskum
TILBEHØR
bær eller frisk frugt
(en parasol, hvis du er kæk)
Læg bananerne på en varm grill eller grillpande. Grill dem til de er helt sorte. Det tager mellem 5 og 15 minutter, alt efter hvor meget varme de får.
Rør imens nøddecreme og fløde sammen og rist nøddeflagerne på en tør, varm pande.
Skær de varme bananer op med en lille kniv og fyld dem med is, nøddecreme, flødeskum og top med ristede nødder.
Servér asap! Og gerne med bær eller frisk frugt til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 23. september 2011

Chips med pico de gallo

Totalt snyd - og på ingen måde hjemmelavede chips. Men for pokker de er gode, så who cares.
Stik mig en skål med pico, så synger jeg country klassikere inden længe.




400 g modne tomater
1 lille løg
1 grøn chili, gerne en frisk jalapeno
1 bundt koriander
saft af 1-2 lime
salt
ENDVIDERE
1 pakke små tortillas
rigeligt olie til stegning
salt

Blend tomater, løg, chili og koriander i en foodprocessor (eller hak det hele i hånden – det er også dejligt!). Smag til med lime og salt.
Klip tortillasene i trekanter og steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og krydr dem med salt.
Servér straks lune eller afkølede chips med pico de gallo til.

 
Yeeehaaaa i gårdhaven

Opskrift: Louisa Lorang
Fotos: Line Falck




torsdag den 22. september 2011

salat med gedeost og fenikel

Til frokost, aftensmad eller hva´pokker - også meget gerne til morgenmad (jeg ville blive lykkelig)


Opskriften er til 2 personer




100 g mandler 
2 skiver groft brød 
ENDVIDERE: 
1 spsk. flydende honning 
1 tsk. dijonsennep 
2 spsk. æbleeddike 
3 spsk. olivenolie 
1 rødløg, hakket 
1 fennikel 
200 g gederulle 
1 lille radicchiosalat, plukket 
100 g blandet salat 
salt og peber 
TILBEHØR: 
groft brød
 
Tænd ovnen på 200°. Rist mandlerne i den varme ovn i ca. 6-8 minutter. Rist imens brødet i ovnen, til det er sprødt. Lad mandlerne køle af. Hak dem groft, og gem halvdelen til onsdag. 
Rør honning, sennep, eddike og olivenolie sammen. Kom det hakkede løg i. 
Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend den med dressingen. 
Skær osten i to tykke skiver, og anbring dem på det ristede brød. Gratinér brødene i den varme ovn under grillen. 
Pluk radicchioen og den blandede salat groft, og vend det med fennikel og dressing. Anret salaten i to store dybe tallerkener, og top med gratineret ostebrød og ristede mandler. Servér straks med ekstra brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 21. september 2011

Lakridssyltede blommer




Du kan ofte finde lakridspulver i din helsekostbutik. Er det ikke til at finde, kan du købe det online hos f.eks. www.e-deli.dk

Servér dine blommer til god fed ost. Her er den i selskab med en Tomme de Savoy.

Opskriften give et mellemstort glas blommer.


2 dl muscovadosukker
2 dl vand
2 tsk. lakridspulver
2 stjerneanis
1 kg blommer

Kom sukker, vand, lakridspulver og stjerneanis i en gryde og kog det op.
Flæk blommerne og fjerne stenene – det er nemmest med en pincet.
Kom blommerne i den kogende sukkerlage og lad dem simre i 25 minutter.
Hæld blommerne på skoldede glas og køl dem helt af.
Servér blommerne som tilbehør til ost.

TIP: Blommerne kan holde sig i mindst 1 uge i køleskabet

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann