Søg i denne blog

torsdag den 3. marts 2011

Stegt lever med lune løg

Jeg er IKKE en gammel mand! 
Men jeg kan virkelig godt li' stegt lever. Jeg får det sjældent, for ingen af dem der spiser med fra mit køkken, vil have lever. 
En skam!
Spis den let rosa og med disse syrlige løg - så bliver du forhåbentlig glad!

Opskriften er til 2


1 spsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
½ lille hvidkål
1 æble
salt
ENDVIDERE:
2-3 bananskalotteløg
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
salt
1 håndfuld plukket timian
300 g kalvelever i skiver
en smule olie
salt og peber
TILBEHØR:
½ kg ristede kartofler
Rør dijonsennep, æbleeddike og olivenolie sammen. Snit kålen fint, og skær æblet i tynde strimler. Vend begge dele med dressingen, og smag til med salt.
Skær løgene i tynde skiver, og kom dem i en kasserolle med honning, æbleeddike og lidt salt. Lad det koge op, tag kasserollen af varmen, og vend timianen i løgene.
Rist leveren i lidt olie på en varm pande eller grillpande, og krydr med salt. Den skal bare have et minut eller halvandet på hver side, så den er rosa i midten. Krydr med salt og peber
Servér lever med lune løg, kålsalat og ristede kartofler.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto:Anders Schønnemann

onsdag den 2. marts 2011

Fastelavnsboller a la Aarstiderne

Det er næsten fastelavn - og Sanne Venlov og jeg har lavet to slags fastelavnsboller.
Tjek dem ud her:


FASTELAVNSBOLLER


Aarstidernes fastelavnsboller
24 små boller
Dej

3,5 dl mælk
100 g smør
42 g gær
450 – 500 g hvedemel

½ tsk salt

50 g sukker
Endvidere
1 æg, pisket med 2 spsk. koldt vand, til pensling
Fremgangsmåde
Smelt smørret og lad det køle af. Opvarm mælk til den er lunkent. Rør gæren ud i mælken. Sigt mel, salt, sukker ned i skålen til mælken og rør det smeltede smør i. Ælt til en glat dej. Hvis dejen er for fugtig, tilsættes lidt mere mel. Lad dejen hæve 30-45 minutter. Ælt dejen igennem på meldrysset bord. Del den i 12 stykker og rul dem til fine ensartede boller. Sæt dem på en plade med bagepapir og lad bollerne efterhæve lunt i ca. 30 minutter. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225° C i 12-15 minutter. Lad bollerne køle af inden du fylder dem med creme og pynter dem.
Den feminine
Fastelavnsboller med rosenskum og rødbedeglasur
12 små fastelavnsboller
3 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis
2-3 spsk. rosenvand
Glasur
1 spsk. fløde
1 spsk. rødbedesaft
2,5 dl flormelis
Flæk fastelavnsbollerne. Pisk fløden til blødt skum og pisk flormelis og rosenvand i. Rør fløde med rødbedesaft og rør flormelis i til glasuren er blank og har en dejlig tæt, men ikke tyk konsistens. Fyld rosenskummet i bollerne og top med rødbedeglasur. Server straks eller lad bollerne stå koldt indtil servering.
Den maskuline
Fastelavnsboller med sveskeskum og cognac
150 g svesker
1 dl cognac
3 dl piskefløde
1 -2 spsk. flormelis
Endvidere
12 små fastelavnsboller
flormelis
Hak sveskerne ret fint og kom dem i en skål med cognac. Lad dem trække i mindst 1 time, eller gerne natten over i køleskabet. Pisk fløden til blødt skum og pisk flormelissen med til sidst. Blend sveskerne med cognacen og vend forsigtigt svesker og flødeskum. Flæk bollerne og fyld dem med sveskeskum. Drys bollerne med flormelis og servér straks eller sæt dem koldt indtil servering.

Opskrift: Sanne Venlov & Louisa Lorang

søndag den 27. februar 2011

Æggekage de luxe


Jeg er ret vild med æggekage, med surt rugbrød og koldt smør til. 
Brug de grøntsager du har, til at fylde i æggekagen. Rodfrugter, squash, kartofler, porrer, løg eller hvad du har. Det funker!

Top den med sprød bacon, hvis du ikke kan lade være.

Opskriften er til 2-3 personer.


1 sød kartoffel, ca. 300 g
1 bagekartoffel, ca. 300 g
olie til stegning
1 porre
6 æg
½ dl mælk
salt og peber
50 g revet ost, gerne gruyere
ENDVIDERE:
1 rødløg i tynde skiver
1 stor håndfuld plukket oregano
250 g cherrytomater i halve
lidt olivenolie og eddike
salt og peber
TILBEHØR:
rugbrød

evt. smør
Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Rist dem i olie på en stor, varm og ovnfast pande. Lad dem stege i ca. 15 minutter, eller til de er møre, men uden at de tager alt for meget farve. Skær imens porren i skiver; skyl, og kom dem med på panden i et par minutter. Krydr med salt og peber.
Pisk æggene med mælk og salt og peber og ost, og hæld æggemassen over kartoflerne. Lad dem stege lidt på den varme pande, og sæt så panden i en forvarmet ovn ved 200°, til den er gennemtilberedt. Det tager ca. 8-10 minutter, alt efter ovn og tykkelse, så hold øje.
Vend imens løg, oregano og tomater med lidt olie og eddike.
Servér æggekagen med tomat-topping og evt. rugbrød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 22. februar 2011

Pasta med kylling og valnødder

Lynhurtig hverdagsmad........

......opskriften er til 2



250 g frisk pasta
ENDVIDERE:
200 g champignoner i skiver
lidt olivenolie
2 kyllingebryster i strimler
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk. tomatpuré
1 dl pasta-kogevand
1 dl piskefløde
50 g valnødder, grofthakkede
1 håndfuld plukket estragon
salt
Kog pastaen i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl.
Rist champignonerne i lidt olie i en varm dyb pande, til de er gyldne. Tag dem af panden, og rist kyllingen, tilsæt evt. lidt mere olie. Kom hvidløget på, og lad det gerne tage en smule farve. Tilsæt tomatpuré og derefter kogevand og fløde. Lad det koge op. Kom champignoner, pasta og valnødder i, og smag til med salt. Tag panden af varmen, og tilsæt estragon. Servér straks.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 18. februar 2011

karameller med mandler


Spis gerne disse bløde karameller køleskabskolde.....
....Uhmmmmm!

Karamellerne holder sig i op til en uge i køleskab.


125 g mandler
125 g valnødder
3½ dl sukker
1½ dl lys sirup
3 dl fløde
100 g mælkechokolade, smeltet
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter, til de er sprøde. Afkøl.
Hak valnødder og mandler groft.
Kom sukker, sirup og fløde i en sauterpande. lad det varme op ved middel varme under omrøring (med en træske). Lad massen komme op at koge, tilsæt nødderne og rør rundt. Lad massen koge, uden at røre, til den når en temperatur på 115 grader. Det tager 5-10 minutter.
Tag den af varmen og rør igen til den begynder at tykne. Tilsæt smeltet chokolade og kom massen i en smurt form (18 cm x 18 cm) med bagepapir i bunden.
Lad den sætte sig i køleskab natten over, vend den ud og skær den i grove stykker.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 13. februar 2011

Chokolade cupcakes

Ja, du behøver selvfølgelig ikke at pynte med små plastik-ballerinaer.....
....... men det hjælper :-)
Jeg har shoppet sukker-gear hos sukkerblomst.dk

Opskriften giver 16 cupcakes



CUPCAKES:
100 g blødt smør
185 g sukker
100 g mørk chokolade,
smeltet
2 æg
 (str. M)
225 g mel
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38 %
150 g mælkechokolade
16 papirforme
GLASUR:
100 g flødeost, f.eks. Philadelphia
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vaniljesukker
450 g flormelis
evt. lidt lyserød farve
PYNT:
dansepiger, sukkerblomster, kandiserede rosenblade,
bær, glimmer,
eller hvad hjertet begærer
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i, og kom æggene i et ad gangen, mens du fortsat pisker. Bland mel, kakao og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt salt
, og vend derefter cremefraichen i, til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i 16 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes halvt op. Bræk mælkechokoladen i mindre stykker, og stik dem ned i kagerne, så de ikke stikker op.
Bag kagerne ved 170° varmluft (175-180° i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Det afhænger meget af din ovn, så prøv med en strikkepind. Lad dem køle helt af, inden du giver dem glasur.
Pisk flødeost, citronsaft og vaniljesukker sammen, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med blomster, bær eller masser af sukkerpynt! Jeg har valgt små ballerinaer og kandiserede rosenblade.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann


fredag den 11. februar 2011

Ribs med slaw

Okay....det her er altså mad efter mit hoved....snasket, stærkt, sødt og næsten umuligt at spise uden at drikke øl til!


Opskriften er til 2.





800-1.000 g svineribben
½ dl muscovadosukker (eller farin)
1 spsk. løgpulver
1 spsk. salt
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. cayennepeber
ENDVIDERE:
2 store bagekartofler
lidt smør
revet parmesan
1 dl piskefløde
¼ dl citronsaft
1 spsk. sukker
1 lille fed hvidløg, revet
250 g snackgulerødder i skiver
½ hvidkål fintsnittet
2 stilke bladselleri i fine skiver
2 håndfulde bredbladet persille, grofthakket
salt
Del ribbenene i mindre stykker. Bland sukker, løgpulver, salt, oregano og cayennepeber i en stor frysepose, og kom ribbenene i. Gnid krydderiblandingen godt ind i benene, og lad dem trække i mindst 1 time (gerne natten over).
Læg benene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem ved 160° varmluft i 1 time og 15 minutter, eller til de er helt møre. Vend dem undervejs, og hold øje med, at de ikke bliver alt for mørke. I så fald: Dæk dem løst med lidt folie.
Skær et kryds i kartoflerne og bag dem møre i den varme ovn i 45-60 minutter. Anret dem med smør og parmesan lige inden servering.
Rør imens piskefløde med citronsaft, sukker og hvidløg. Vend gulerødder, kål, bladselleri og persille med dressingen, og smag til med salt. Lad den trække indtil servering.
Servér ribs med bagte kartofler og slaw.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnamann