Søg i denne blog

onsdag den 8. september 2010

Muslinger i rød karry



Find servietterne frem og nyd disse fedtede muslinger i skøn, hot suppe.
Opskriften er til 2 personer.

½ kg blåmuslinger
1 løg i både
2 fed hvidløg i både
lidt olie til stegning
1 spsk. rød karry
1 tsk. sukker
1 lille dåse kokosmælk (200 ml)
1 dl vand
2 spsk. fiskesauce
2 gulerødder i julienne (tynde strimler)
75 g kogte nudler
1 bundt forårsløg i tynde skiver
1 potte thaibasilikum, plukket
lidt lime
ENDVIDERE:
limebåde
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skægget, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér løg og hvidløg i en smule olie i en varm wok eller gryde. Kom rød karry og sukker på, og lad det stege med. Tilsæt kokosmælk, vand og fiskesauce, og lad det koge op. Kom muslingerne og gulerødderne i saucen, og læg låg på. Lad det dampe i 3-4 minutter under låg, eller til muslingerne har åbnet sig. Kom nudler og forårsløg i, og tag gryden af varmen. Tilsæt thaibasilikum, og smag til med lidt limesaft. Servér straks med limebåde til. Kassér eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 7. september 2010

Sesam laks med bok choi

Jeg elsker bok choi. Køb det hos din asiatiske købmand, eller brug lige nu danske bladbeder - de skal bare tilberedes et par minutter længere.


Opskriften er til 2 personer.






300 g laks, uden skind og ben
½ dl sesamfrø
olie til stegning
flagesalt
ENDVIDERE:
4 bok choi i halve (eller 1 sølvbede i både)
1 bundt forårsløg, uden top og bund
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
½ dl soja
2 tsk. sukker
1 rød chili i tynde strimler
1 spsk. strimlet ingefær
TILBEHØR:
kogte, grove ris
limebåde
Del fisken i mindre stykker, og vend den i sesamfrø. Steg fisken i lidt olie på en varm pande. Drys med flagesalt.
Sautér imens bok choi, forårsløg og hvidløg i en smule olie i en varm wok. Kom soja, sukker, chili og ingefær på, og lad det koge op, så grøntsagerne er lune, men stadig har bid.
Servér straks bok choi og laks med grove ris og lime.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

mandag den 6. september 2010

Fish & chips med ærtepuré

Hvis du har rodfrugter i huse; rødbede, pastinak, selleri eller persillerod, kan du bruge dem i stedet for kartofler til fisken. Dyp i ærtepuré!


Servér også gerne en stor salat til.


Opskriften er til 2 personer.


3 bagekartofler
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
salt
200 g ærter fra frost (optøede)
3 spsk. drænet yoghurt
en smule citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
100 g blandet salat
½ bundt mynte, plukket
ekstrajomfruolivenolie
lidt citronsaft
salt
ENDVIDERE:
300 g sej uden skind og ben
1 dl hvedemel
1 æg, pisket
2 dl grov rasp (gerne pankorasp)
rigeligt olie til stegning
flagesalt
citronbåde
Kom kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. Skift vandet en enkelt gang undervejs. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle. Vend dem med olie og salt, og bag dem ved 220° i 40-50 minutter, eller til de er møre og gyldne.
Blend ærter og yoghurt med stavblender, og smag til med citron og salt.
Vend salat og mynte med olie, citron og salt.
Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem i varm olie, og krydr med salt.
Servér straks fisk og kartofler med ærtemos og citronbåde til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 5. september 2010

Gulerodssuppe med løgsalat

Det kan godt være at solen skinner, men jeg fryser! Så hurtig gulerodssuppe er toppen af poppen på mit middagsbord.


Opskriften er til 2 personer



300 g gulerødder i skiver
100 g kartofler i terninger
lidt olie til stegning
1 løg i terninger
3 fed hvidløg i skiver
1 spsk. revet ingefær
8 dl grøntsagsbouillon (gerne fra Herbamare)
½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
ENDVIDERE:
lidt hakket persille
tynde skiver rødløg
tynde strimler økologisk citronskal
lidt citronsaft
1 tsk. flydende honning
Sautér gulerødder og kartofler i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to. Hæld bouillonen på, og lad suppen koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med stavblender, og kom fløden på. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber og en smule citron.
Vend plukket persille, ultra tynde skiver rødløg og citronskal med lidt citronsaft og honning, og anret suppen i varme skåle, toppet med persille og løg.  


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 3. september 2010

Bonderøv?

I morgen, lørdag den 4. september, kigger jeg forbi Aarstidernes store høstmarked. 
Her kan du vælte dig i toplækkert grønt, smoothies, kager, mad fra grill, søde mennesker og meget mere. Se endnu mere HER.
Måske ses vi?
Ellers tager jeg turen fobi Barresøgaard søndag den 5. september og nyder friskpresset æblemost, hjemmebag og muligheden for at nusse et ret så nyfødt hængebugsvin.
Bonderøv? Ja, i det mindste denne weekend. 
kun til at kæle.....

onsdag den 1. september 2010

Madplan for hele ugen - Femina.dk

Tjek denne uges madplan fra FEMINA, komplet til 2 med opskrifter og indkøbsliste.
I denne uge står den blandt andet på pasta, kylling og havkat.

Madplan for hele ugen - Ugens madplan - Mad - Femina.dk

tirsdag den 31. august 2010

Salat med ferskner

Dejlig salat i god Sydstats-stil. 
Brug den som forret eller som tilbehør til store bøffer eller grillede svinekoteletter. Eller smid lidt kylling i salaten og brug den som frokost.

Opskriften er til 2 personer.




2 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. flydende honning
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
100 g rucola
2 ferskener i skiver
salt og peber
80 g pekannødder
Bland citron, eddike, honning og olie, og vend dressingen med salat og ferskener. Smag til med salt og peber, og anret salaten med pekannødder. Servér straks
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann