Søg i denne blog

tirsdag den 3. juli 2012

Islagkage med jordbær og skumfiduser

Okay, når sandheden skal frem er jeg ikke altid den vildeste overskuds hausfrau (uhhhhhh...den havde I måske alligevel luret) - så når det skal gå stærkt, er jeg seriøst fortaler for snyd. 
Det skulle det med denne islagkage, og samtidig skulle den give point hos 3-5 årige, især min egen (det er her skumfiduserne kommer ind i billedet).
Så here goes: 1 styk snyd og bedrag - det virkede for mig, håber også det virker for dig.

Opskriften er på 1 islagkage, nok til 8-10 personer
INGREDIENSER:
3 lagkagebunde, gerne fra bageren
2 liter god vaniljeis
1 bakke jordbær
1/4 dl piskefløde
1/2 stang vanilje
1/2 dl flormelis
1/2 bakke jordbær til pynt
1 pose hvide skumfiduser

Sæt en springform uden bunden på en stor tallerken eller fad. Læg en lagkagebund i. Den skal nogenlunde passe, ellers skær den til.
Blend (i en foodprocessor) is med jordbær. Jeg gjorde det af to omgange, men flest jordbær i den ene gang, det ser pænt ud, når man skærer islagkagen.
Fyld halvdelen af jordbærisen i formen. Læg endnu en bund på. Kom det sidste is i formen og læg den sidste bund øverst. Sæt kagen i fryseren i mindst 1 time.
Pisk fløden stiv med vaniljekorn og flormelis. 
Tag formen af islagkagen og smør et lag flødeskum på kagen. Sæt den i fryseren igen i ca. 10 minutter. Fyld resten af flødeskummet i en sprøjtepose, gerne med en stjerne tyl. Sprøjt en kant på kagen og frys igen i mindst 1/2 time eller til næste dag (det er nemlig dét der er smart!!!)
Tag kagen ud af  pynt med jordbær og skumfiduser - klip dem i mindre stykker, hvis de er meget store. Lad kagen stå ved stuetemperatur i 20-30 minutter inden servering.

Opskrift & fotos: Louisa Lorang


3 kommentarer:

  1. hmmm - tror du man vil kunne erstatt jordbær med kirsebær???

    SvarSlet
  2. Tror du man vi kunne erstatte jordbærene med kirsebær??

    SvarSlet