Søg i denne blog

lørdag den 19. maj 2012

Karamel Popcorn


Opskriften her er fra min kommende bog, som er en kogebog for hele familien. Den udkommer på L&R til september. 
I, der er så søde at læse med her, får selvfølgelig lov til at spise med allerede nu.
Meget mere om bogen når vi nærmer os!

Opskriften her giver en balje popcorn til enten en almindelig familie med 2-3 børn eller mig alene hjemme i 2 timer.


2 dl rørsukker
1 dl musvovadosukker, eller brun farin
1 dl mørk sirup
½ tsk. salt
25 g smør
2 tsk. natron
lidt olie
bagepapir
ca. 10 dl poppende popcorn

Kom rørsukker, muscovado, sirup og salt i en gryde og lad det smeltet sammen stille og roligt. Tilsæt salt og smør, når sukkermassen bobler med fine, små bobler. Lad det simre, men ikke blive for mørkt. Undgå så vidt muligt at røre i massen, eller brug en træske, hvis nødvendigt. Tilsæt natron – det skummer meget op, så vær forsigtig! Og sørg for at gryden har høje sider, så det ikke bruser over.
Tag karamelmassen af varmen.
Vend popcorn og karamel sammen  og hæld dem ud i et lag på bagepapiret. Det er super varmt, så brug to træskeer. Fordel popcornene i små klumper med to gafler. Lad dem størkne helt.
Servér de afkølede popcorn eller opbevar dem i en åben kagedåse med med bagepapir i.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

5 kommentarer:

  1. Vi glæder os... :) mvh susanne fra århus

    SvarSlet
  2. Uhhh det tager mig direkte tilbage til USA :-) Jeg må straks finde en god film frem til i aften - tak for opskriften.

    SvarSlet
  3. Hmmm dem må vi jo prøve snart! Men hvorfor skal der natron i, hvad gør det af mirakler?

    SvarSlet
    Svar
    1. Når du kommer natron i karamelmassen "hæver" den og bliver fyldt md luft. Her er der ikke så meget natron i, så det er ikke en helt vild luftig masse du ender med. Men det giver alligevel lethed. Det er sådan man laver Malteser-kuglerne (tror jeg). Der er der bare MEGET natron i :-)

      Slet
  4. Sweet (pun intended) - det er lige sådan en opskrift jeg har ledt efter. Dem skal jeg lave inde længe :-)

    Glæder mig til din nye bog kommer.

    SvarSlet