Søg i denne blog

torsdag den 6. oktober 2011

Foie gras-terrine

Total luksus! De søde æbler og den bitre salat giver et skønt modspil til den fede terrine. Er der ikke lige frisé hos din grønthandler, kan du vælge at fintsnitte radicchio og vende den med de varme æbler. 


Nok til 6-8 personer, som forret
1 foie gras, ca. 550 g 
1 dl sauterne 
salt og peber 
SALAT MED ÆBLER: 
3 æbler 
lidt smør 
½ dl cognac 
salt 
1 stor frisésalat 
god olivenolie 
æbleeddike 
salt og peber 
TILBEHØR: 
ristet rugbrød 

Bræk leveren i stykker, og fjern den lille hinde i midten. Kom den i en skål, og hæld vin over den. Krydr med salt og peber, og lad den marinere i 2 timer i køleskab. 
Tag leveren op, kassér vinen, og kom leveren i en rugbrødsform eller som her en trekantsform. Sæt den i en bradepande, hæld kogende vand i bradepanden, til det dækker ca. halvvejs op. Sæt terrinen i en 95 varm ovn, og bag den i 35-50 minutter, eller til den er 50° i centrum. Lad den køle en anelse af, og hæld forsigtigt fedtet fra, men gem det. 
Klip et stykke pap ud, så det passer i formen. Læg et stykke film eller bagepapir på terrinen, og sæt den i let pres under en dåse i køleskab i 1 time. Fjern dåse, pap og papir, og hæld fedtet over. Lad terrinen sætte sig i 1-2 døgn i køleskab. 
Tag terrinen ud af køleskabet. Sæt den i varmt vand for at få siderne til at slippe formen, brug evt. en lille kniv til hjælp også. Vend den forsigtigt ud, og skær den i tykke skiver. 
Skær æblerne i både, og rist dem i smør på en varm pande. Hæld cognac på, og lad den dampe væk – flambér, hvis du har lyst til blær. Krydr æblerne med salt. 
Pluk friseen – man bruger det spæde, helt lysegrønne og kasserer det allermørkeste. Vend frisé, lune æbler, olie og eddike, og anret salaten. Krydr terrinen med salt og peber, og servér straks foie gras med salat og brød. 
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

1 kommentar: