Søg i denne blog

onsdag den 13. april 2011

Perlebygsalat med squash og blomkål

Jeg spiser (meget) gerne en sådan salat som hovedret. Vælger du at bruge den som tilbehør til fisk eller kød, rækker den nok til 3 personer, i stedet for til 2.
Du kan sagtens bruge perlerug i stedet for perlebyg, hvis du har lyst.


Opskriften er til 2 personer som hovedret.




1½ dl perlebyg
salt
1 blomkål
olivenolie
1 tsk. revet øko-citronskal
2 spsk. citronsaft
1 squash
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
½ bundt mynte, plukket
75 g ristede mandler, groft hakkede
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Lad den dryppe af i en si. Del imens blomkålen i grove buketter, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter, eller til de har fået lidt farve. Kom citronskal og citronsaft på, og smag til med salt.
Skær squashen i 2 cm tykke skiver, og steg dem i olie, til de er gyldne. Lad hvidløget stege med det sidste minut eller to, så det akkurat bliver gyldent. Krydr med salt. 
Rør honning, sennep, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt.
Anret perlebyggen med blomkål og squash, og top med mynte og mandler. Hæld dressingen over, og servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

6 kommentarer:

  1. Uhmm, hvor ser det lækkert ud!! Vil også gerne spise sådan en salat til hovedret og så kan kødet spares væk :-)

    Kan forestille mig at mynten vil give en god smag til det hele....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Uhm, det er bare lige en salat for mig. Drønlækker :-)

    SvarSlet
  3. Ja, B. Er jo tilhænger af de der vege-dage. Mynte er min darlig pt :-). Må have det i alt hvad jeg kan!

    Og tak Malou - og dejlig frikassé du lige har lavet!

    Kh L

    SvarSlet
  4. Mmh... Hvor ser den læks ud! Og de pizza hapsere fra Go'morgen Danmark røg lige ned til dåben i går!

    Jeg håber snart at jeg kan finde en mail i min indboks hvor jeg står som vinder af din bog! ;-)

    Rigtig god weekend!

    SvarSlet
  5. Den lyder godt nok lækker :D Den må da helt sikkert prøves på et tidspunkt :)

    SvarSlet
  6. Tak Carina - Og velkommen til.
    Jeg håber at du bliver glad og mæt når du prøver den :-)

    Kh L

    SvarSlet