Søg i denne blog

torsdag den 10. februar 2011

Grove gulerodskager med syndig glasur


Jeg laver barndomsmad i Go' Morgen Danmark tidligt fredag morgen. Vi fik ofte gulerodskage - og min mor var (og er stadigvæk) så sund at hun kom rugmel i kagerne. Det smager faktisk ret dejligt. Det er så mit lille "oprør" at snaske kagerne til med masser af mascarpone-topping!
Laver du dem uden toppingen, er de ret skønne på weekend-morgenbordet.

GROVE GULERODSKAGER MED SYNDIG GLASUR
35-40 mini muffins

KAGE
200 g smør
5 dl sukker
4 æg
150 g hvedemel
150 g rugmel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ spsk. kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
250 g revet gulerod
200 g groft hakkede hasselnødder
TOPPING
250 g mascarpone
2-3 spsk. lemoncurd
Smelt smørret.
Pisk sukker og æg luftigt og pisk langsom smørret i.
Bland hvedemel, rugmel, natron, bagepulver, salt, kanel, ingefær og kardemomme og sigt det hele i æggemassen. Vend forsigtigt rundt. Vend til sidst gulerod og hasselnødder i kagemassen.
Fyld massen i mini muffinforme og bag dem i 15-18 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader, eller til de er gennembagte.
Du kan også lave almindelige muffins – bag dem da i 25-30 minutter.
Servér kagerne lune eller lad dem køle helt af hvis du vil have syndig topping på.
Rør mascarpone med lemoncurd og fordel cremen op de afkølede gulrerodskager.

Opskrift: Louisa Lorang




3 kommentarer:

  1. Jeg har faktisk tit tænkt på at tilsætter grovere mel til kager, men altid "turde" eksperimentere med det. Jeg er vild med dit lille "oprør" :-)

    Kh
    B

    SvarSlet
  2. Dem her har jeg lavet et utal af gange, efter du lavede dem i Go´ morgen Danmark (for efterhånden længe siden) Og de gør lige stor lykke hver eneste gang.
    Lige nu er der en portion i ovnen til Mødregruppe møde på tirsdag :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Så dejligt at høre! De er også fast "inventar" i mit køkken :-)
      Kh L

      Slet